Par spēlītēm.

2. Marts 2014 (12:52)

Patiesībā jau tas tāds šahs vien ir. Pēc tam kad sarkanais laidnis, lai netiktu vispār noņemts no laukuma, ir bijis spiests bēgt uz Maskavu, otrs spēlētājs ar zilidzelteno zirdziņu mēģina aizstumt uz laukuma centru no lauciņa H8 (Krima) tur stāvošo pretinieka torni (Melnās jūrās floti), lai, iespējams pēc pāris gājieniem, tur novietotu savu dāmu, tikmēr otrs sāk pulcināt apkārt pulku citu savu figūru. Un gan ukraiņi, gan tatāri, gan īstenībā arī paši krievi, visiem šo spēli spēlējošajiem nenozīmē vairāk par putekļiem, kur paspējuši nosēsties uz galdiņa stūra, kamēr aktīvā darbība norisinājās cituviet.

Comments

Posted by: Foršais džekiņš ([info]petro)
Posted at: 2. Marts 2014, 13:36
to Black_Data

Tu esi emociju varā! :)
Iedomājis sevi kā jau trešajā paaudzē Anglijā dzīvojošu un vismaz otrajā paaudzē Anglijas pilsonību ieguvušu etnisku latvieti, kuram pieder firmiņa, kura nodarbojas ar interneta un kabeļtelevīzijas pakalpojumu sniegšanu citiem saviem trimdas tautiešiem. Tagad tur kaut kur tūkstošiem kilometrus tālāk, Tavās etniskās izcelsmes valsts saspiedušies politiķi, kurus Tu pats par īsti gudriem neuzskati, izsēdina jūras desantu netālajai kaimiņvalstij piederošajā Sāmsalā un izvelk Latvijas karogus virs vietējās Pagasta padomes un feldšerpunkta. Tavas mītnes valsts ierēdņi dodas pie Tevis un pieprasa Tev pārtraukt translēt visus Tavas izcelsmes valsts televīzijas kanālus, jo tā esot kļuvusi par agresoru.

Tu šo ziņu uztver ar sajūsmu un momentā pārtrauc LTV1, LTV7, PBM un citu LV veidotu kanālu translācij,u pārtrauc routēt jebkuras pakates uz un no LV un uz esi pilnīgā mierā ar šo prasību, jo tā ir pilnīgā likumīgi pamatota, vai ne?

Posted by: black_data ([info]black_data)
Posted at: 2. Marts 2014, 18:43
Re: to Black_Data

Ja tu par naudu, lieta runājama. Ja tu par to, ka bizness ir joma ārpus ētikas, diezgan nepiekrītu.

Posted by: Foršais džekiņš ([info]petro)
Posted at: 3. Marts 2014, 11:12
Re: to Black_Data

Es tā īsti neesmu pārliecināts, ka mēs abi domājam vienu un to pašu runādami par informatīvās telpas piegriešanu. Es gribu teikt, ka valsts kura vēlas arī turpināt sevi saukt par demokrātisku un cilvēktiesības ievērojošu valsti, nevar tā vienkārši, ar aiz matiem pievilkta pamatojumu par agresoriem, piegriezt ievērojamu darbības jomu kuru kontrolē privātais bizness. Nu nava te ne Ķīna un arī pat ne Ēģipte. Tur jā, nekādu problēmu - žurnālists pārstāv nevēlamu ārvalstiu mēdiju - hop un uz pusotru gadu cietumā iekšā. Tikai... ja Latvijā sāktu rīkoties līdzīgi - ar ko tad mēs paši būtu labāki par Krieviju?

Posted by: black_data ([info]black_data)
Posted at: 3. Marts 2014, 12:11
Re: to Black_Data

Ja puse pasaules ir paziņojusi, ka "das ist pizģec", tad par konkrēto situāciju ir grūti teikt, ka tā ir aiz matiem pievilkta.

Citādi, protams, vienmēr pastāv risks, ka vara pārvēršas par tirānu, un ar taisnības vārdiem uz lūpām rīkojas tā, ka pasaules politiskā sabiedrība ir ahūnā. Tai pat laikā, visu laiku kratīt ar pirkstu un moralizēt, kamēr urlāni apzīmē fasādi, un piemīž kāpņu telpu, arī ir diezgan apnicīgi, ja neteikt bezjēdzīgi.

Posted by: Foršais džekiņš ([info]petro)
Posted at: 6. Marts 2014, 16:11
Re: to Black_Data

Protams, ka "das ist pizģec". Ja apzīmē fasādi, un piemīž kāpņu telpu, tad protams vajag bāzt ar purnu paša mīzalos lai izbauda (kas arī, starp citu, nav likumīgi), taču legālu biznesu, kamēr vien viss notiek pieņemto likumu ietvaros traucēt nedrīkst. Ja biznesa intereses ir konfliktā ar visas sabiedrības interesēm, tad vispirms ir jānomaina likumi un tad jāierobežo bizness. Nevis jāpiegriež bizness un pēc tam "gan jau kaut kā" likumu aiz matiem pievilksim.
Lūk pavisam legāli, likumīgi un arī taisnīgi:
http://www.pietiek.com/raksti/ar_kremla_maku_nepietiek,_girsam_par_paradiem_izsola_dzivokli

5 Lasīt komentārus reply