Pērkons ([info]perkons) rakstīja,
@ 2012-09-21 14:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:skaidrā

Varu iepūst
Dienās garausis sadomāja brūvēt uzlējumu. Tiku deleģēts iepirkt balto. Vakar vakarā, kamēr es bīdīju pikseļus, 3L burkā tika sapildīti ķirši, vodka un cukurs.
Šorīt, skrienot uz kantori, uzmetu aci virtuvei. Nupat piešķīlās tas kadrs, ko redzēju. Uz letes glīta 3L burka ar visādiem labumiem, bet bez vāka.

Principā, varam uzskatīt, ka esmu izrijis 1.5L baltā, bet ne galvā, ne dirsā.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mmd
2012-09-21 16:27 (saite)
Spirts nevis iztvaiko, bet piesaista ūdeni. Tieši tāpēc dabā reti kad pastāv 100% spirts, jo tas automātiski piesaista ūdens molekulas, kas atrodas gaisā un šis process ir ļoti straujš līdz sasniegta 96% koncentrācija.

Problems ar uzlējumiem ir tāds, ka aplejot ar 40% škidrumu, spirts "izvilks" to ūdeni, kas augļos/ogās un dzēriens kļūs krietni mazāk koncentrēts. Tieši tāpēc sencis vienmēr uz māju nesa medicīnisko spirtu (70%) un ar to aplēja odziņas.

Pie kam - ogas, aplietas ar spirtu, sarāvās un sačervelējās (līdz ar ūdens pazušanu tajās).Kad uzlējums ievilkās, to nolēja, bet odziņas atkal aplēja ar ūdeni (nedaudz) līdz tās ieguva agrāko izmēru un ļoti labu ūdens/spirta koncentrāciju tajās.

Un vispār - šādu burku atstāt bez uzraudzības - tas ir grēks! Mūsu mājās tādas lietas tika slēptas uzreiz pēc pagatavošanas :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]perkons
2012-09-21 16:41 (saite)
O, šis incanti. Paldies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]le_minga
2012-09-21 18:37 (saite)
šis info noderēs - paldies!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?