Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

as i dream about movies they won't make of me when i'm dead -

Aug. 26th, 2016 09:18 am 63 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]chimera
Date:August 26th, 2016 - 10:50 am
(Link)
bet tas nav gluži stāsts par skaistuma kanoniem - jo beibe, no kuras es cibā visbiežāk lasīju "kāda es neglīta", un tā nekoķetējot, bija ar vismodelīgākām formām un glītāko purniņu ever apveltīta (nevis kkāda "alternatīvi skaista"), es biju šokā, kad viņu ieraudzīju
From:[info]mis_sarajevo
Date:August 26th, 2016 - 10:54 am
(Link)
Nu jā, tāpēc man šķiet, ka ir svarīgi tie diversity campaingn pasākumi, lai cik bieži viņi būtu leim vai komerciāli. Nevis lai mainītu džeku gaumi (jo viss pasaulē negriežas ap viņiem), bet tāpēc, lai augot mazas meitenes redzētu TV un uz plakātiem dažādāku skaistumu.
Jo tā jau rodas supermodeļu tipu meitenes, kurām i tad liekas, ka ir neglītas un nav gana "tādas".
From:[info]chimera
Date:August 26th, 2016 - 10:58 am
(Link)
bet te ir meitene, kas izskatās kā modele un to nevar neredzēt!! tur ir kkāda pilnīgi cita fiška, lelles ar celulītu nepalīdzēs, jo viņai nav nekāda celulīta ko pieņemt.

un man, atzīšos godīgi, ārējā pievilcība ir svarīga tikai kontekstā "patikt/neriebties citiem", jo sevi es vēsi mīlu arī smirdīgu un jebkādu, bet neies tak cilvēkus biedēt :(
From:[info]hedera
Date:August 26th, 2016 - 11:01 am
(Link)
Es domāju, ka tai meitenei varētu palīdzēt tas, ja visas supersmukās vispārideālās slavenības netiktu regulāri vilktas zem lupa, lai izpētītu, kur tur kurā brīdī kāda izgājusi no mājām bez meikapa vai pieņēmusies par 1,5kg.
From:[info]chimera
Date:August 26th, 2016 - 11:06 am
(Link)
man to ir grūti saprast, jo rau: es nekrāsojos tikpat kā nekad, man ir specifiski sejas vaibsti, ja lietoju alkoholu un/vai nekustos, man parādās celulīts, un man nekad pat prātā nav nācis veidot intīmas frizūrasskūt pežu utt utml, bet es tiešām, tiešām nejūtos kkā terorizēta/reklāmu iebiedēta/sabiedrības nosodīta. es tagad nemālēju sevi kā baigi kruto, bet es tiešām nesaprotu, kur tā fiška. ā, un es arī negaidu, ka visa pasaule tagad ņems un novērtēs manu alternatīvo pievilcību or smth.

un es tagad neauroju: nost ar iecietības kampaņām!, vnk īsti neticu to efektam.
From:[info]hedera
Date:August 26th, 2016 - 11:20 am
(Link)
Nu tur jau tā lieta, ka nestrādā galva visiem vienādi.
From:[info]chimera
Date:August 26th, 2016 - 11:34 am
(Link)
protams, bet problēmā ir galvā, nevis reklāmā. es par to, lai dzīvotu vienkāršāk :) ai mīn, ja cilvēks pārdzīvo, ka viņam ir 44. izmēra pakaļa, manuprāt, reāli vienkāršāk ir nodzīt to līdz 42. izmēram (vai kuram tur vajag), nevis būvēt 100-metrīgaās pishaizsardzības, kuras tāpat sabruks, kad iemīļotās bikses neuzlīdīs kājās vai kāds ne tā paskatīsies.

savukārt ja 44. izmērs neuztrac - good for you.
From:[info]hedera
Date:August 26th, 2016 - 11:53 am
(Link)
"protams, bet problēmā ir galvā, nevis reklāmā."

Nu nezinu, vai tik droši to var apgalvot. Redzamais tomēr ietekmē uzskatus par to, kas ir normāls.

Un vēl kas - nevar noliegt, ka mūsdienās tas, kas jau skaitās "resns" (nu, tur ĶMI uz 24), pirms vēl 20 gadiem bija "normāls un smuks", tādēļ man šķiet, ka kaut kas te tomēr nav kārtībā.
From:[info]chimera
Date:August 26th, 2016 - 12:00 pm
(Link)
24 ir uz augšējās robežas, vēl ir ok*, bet tūlīt vairs nebūs (no veselības viedokļa)

*turklāt nav pavisam objektīvs rādītājs, jo pazīstu cilvēkus, kam pat ar 10 kg lieko svaru pārtaukojās aknas un strauji pacēlās visi kardiomarķieri.

***

it kā reklāmas būtu vienīgais, ko cilvēks redz. redzamais ir arī tas, ko tu redzi uz ielām :) ok, 12 gados tu dročī gk uz plakātiem, bet tev stāv arī uz klasebiedrenēm un moš arī uz kādu učeni un mātes draudzenēm.
From:[info]hedera
Date:August 26th, 2016 - 12:16 pm
(Link)
Tādēļ jau es rakstīju redzamais nevis redzamais (ikdienišķais).
Ai, un ĶMI vispār nav objektīvs (muskuļu masa vs. tauki; dažāda blīvuma kaulu struktūras).

It kā jau man vēl būtu ko teikt, bet šoreiz atklanos. Jāvelk sava resnā pakaļa uz MJR. :)
From:[info]chimera
Date:August 26th, 2016 - 12:17 pm
(Link)
paldies, nu es arī varu pamest datoru :D

lai foršs MJR, labi, ka laikapstākļi normalizējās.
From:[info]mis_sarajevo
Date:August 26th, 2016 - 12:26 pm
(Link)
Nu jā, tādā gadījumā, protams, pašam ir jāstrādā ar sevi un kampaņas nelīdzēs. Bet kampaņas var palīdzēt nākamajām paaudzēm (ok, zinu, ka naivi izklausās), un es domāju, ka tas ir superīgi, ka ir dažādu formu un izmēru bārbijas, piemēram. Ka mazie meitēni var redzēt lietas sabiedriskajā telpā, kas izskatās visādi. Jo tas, ko laiž meinstrīmā, to mēs pat neapzināti pieņemam par acceptable un par to, kā tam jābūt.

Jā, man laikam tā mūžīgā self-acceptance battle jāizcīna. Un man šķiet lieliski, ka sevi mīli visādu - tieši tā tam arī vajadzētu būt.
From:[info]chimera
Date:August 26th, 2016 - 12:32 pm
(Link)
es laikam esmu visu pulveri izšāvusi sarunā ar hederu, sorz :)