Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

as i dream about movies they won't make of me when i'm dead -

Oct. 7th, 2015 01:05 am

cik aizraujoša ir Jura Podnieka studijas reakcija uz kaut mazāko kritiku. Podnieks nez vai priecātos. baisi fui viņiem.

16 comments - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]deloveja_kundze
Date:October 7th, 2015 - 01:13 am
(Link)
Tas ir tik ārprātīgi skumji.
From:[info]penny_lane
Date:October 7th, 2015 - 01:15 am
(Link)
nupat, izlasot N.I. sviestu FB, man bija tik daudz ko teikt, tā ka jāsaņemas. tā, ka tev sev jābrēc virsū- neba interneta komentāri mainīs pasauli.

un JPS gan K.M., gan man mēģina sist pa to pašu vietu "o, es ceru, ka tev gan viss superduperīgi!"

bļa, pat ja nav, mums ir tiesības kritizēt jūsu darbu.


aaaaaaaarght.
From:[info]deloveja_kundze
Date:October 7th, 2015 - 01:22 am
(Link)
Jā, tur tik daudz kas ir fundamentāli, nezinu, ačgārni. Bet visvairāk mani šokē tas, ka Ikstena, rakstniece būdama, nespēj nolasīt un saprast to pašu tekstu. Jo recenzija nav ne ķengājoša, ne izņirdzoša, recenzija pat ir mazliet sausa - pēc tā ievada biju tur gaidījusi nez kādus tekstus, bet KM ir viena no korektākajām autorēm, like, ever, viņa neraksta izsmejoši.

Un tad jānotrauš asariņa par NN aiziešanu mūžībā, jo rodas jautājums, kā šie Podnieka studijas pārstāvji sadzīvotu ar viņa daudz skarbākajām recenzijām.
From:[info]penny_lane
Date:October 7th, 2015 - 01:26 am
(Link)
oh, well. es tikko sajutos ļoti ļoti dzīva.
From:[info]blond
Date:October 7th, 2015 - 01:35 am
(Link)
Nu, es gan teiktu, ka KM recenzija diezgan skarbi paironizē arī par varoņiem. Bet - protams! - pamatā taču runā nav par varoņiem, bet filmu. Par atoru izvēli. Un, ko lai dara, runājot par filmu un autoru izvēli, sanāk aizskārt arī varoņus.
Filmu neesmu redzējusi, bet KM recenzija un NI izpauzsmes FB laikam mani atturēs no laika tērēšanas.
From:[info]penny_lane
Date:October 7th, 2015 - 09:22 am
(Link)
filma tāds TV gabals drausmīgi izteikts. boring as hell, vienkārši izklāts priekšā- reku viena tante šito, otra vēl šito, trešā vēl šito.
From:[info]blond
Date:October 7th, 2015 - 01:36 am
(Link)
Un par NN tiešām žēl. Vismaz man. Ar visām viņa vājībām un dažkārtējo subjektīvsmu.
From:[info]aktrise
Date:October 7th, 2015 - 08:31 am
(Link)
par kuru recenziju ir runa?
From:[info]penny_lane
Date:October 7th, 2015 - 09:21 am
(Link)
Ikstenas komentārs: Draugi, izlasiet kā kinokritiķe Kristīne Matīsa ņirgājas par četriem vienkāršiem cilvēkiem, kuri atklāti un sirsnīgi filmā ''Laimes formula'' stāsta par savām individuālājām pieredzēm slimību pārvarēšanā un sirsnīgi dalās savā pieredzē. Galvenais, lai Kristīne Matīsa atrod savu laimes formulu, kā to atraduši šie četri- skatītājos jau iemīļoti varoņi.
(pēc tam ir vēl)

Matīsas recenzija:

http://www.diena.lv/kd/recenzijas/filmas-laimes-formula-recenzija-praktiskais-kinematografs-14114458

From:[info]src
Date:October 7th, 2015 - 09:35 am
(Link)
Sviests, normāla recenzija.
From:[info]nefolk2
Date:October 7th, 2015 - 11:10 am
(Link)
davai, iekopē vēl
From:[info]penny_lane
Date:October 7th, 2015 - 01:48 pm
(Link)
tev nav pieejama tā komentārsarakste?
From:[info]nistagms
Date:October 7th, 2015 - 03:42 pm
(Link)
kur ir tā sarakste? neviens nav ielicis linku uz to
From:[info]amievil
Date:October 7th, 2015 - 09:35 pm
(Link)

Nora Ikstena to ‎Kristīne Matīsa
Yesterday at 8:27pm ·
Draugi, izlasiet kā kinokritiķe Kristīne Matīsa ņirgājas par četriem vienkāršiem cilvēkiem, kuri atklāti un sirsnīgi filmā ''Laimes formula'' stāsta par savām individuālājām pieredzēm slimību pārvarēšanā un sirsnīgi dalās savā pieredzē. Galvenais, lai Kristīne Matīsa atrod savu laimes formulu, kā to atraduši šie četri- skatītājos jau iemīļoti varoņi.
4 people like this.
Comments
Kristīne Matīsa
Kristīne Matīsa Jā, draugi, lūdzu, izlasiet: http://www.diena.lv/.../filmas-laimes-formula-recenzija... - varbūt tādam, kas nav filmas scenārija autors, tā nemaz neliksies tik briesmīga ņirgāšanās, jo nemaz nebija tā domāta. Nelaime tikai tā, ka ar sirsnību, kaut tā būtu trīsreiz vienā teikumā atkārtota, nekādi nepietiek filmai, ja mēs par filmu saucam kaut ko tādu, kam ir sakars ar kino.

Filmas Laimes formula recenzija. Praktiskais kinematogrāfs
DIENA.LV
19 · 23 hrs
Zuzanna Peonija
Zuzanna Peonija Man arī nelikās nekas baisi briesmīgs. Tiesa, filmu neesmu redzejusi, tapēc pilnvērtīgi nevaru spriest. Par Tereško gan - viņš, cik zinu, ir vienīģais Latvijā tiešām mācītais (akadēmiski) fitoterapeits (zālīšu zinātājs), turklāt arī ārsts. Uzticams visādā ziņā cilveks un vieds, bet varbūt tas tā netika parādīts īsti..
1 · 23 hrs
Nora Ikstena
Nora Ikstena Kristīne Matīsa, es ne par kino, es par dzīvi. Un Tev vislabāk zināms, kāpēc tapusi šī recenzija.
22 hrs
Ingmāra Balode
Ingmāra Balode Es jau savas domas klusi pierakstīju pie Noras ieraksta Noras lapā; bet tagad, ieraugot šo diskusiju par recenziju vēlreiz, gribu piebilst ne mazāk mierīgi - pēc visa šeit, feisbukā, šovakar lasāmā, paliek iespaids, ka mums, vienkārši ieraksta un vienkārši recenzijas lasītājiem (filmu neredzējušiem turklāt, vismaz manā gadījumā), kaut kas nav zināms jūsu abu šī brīža komunikācijā; ka gan Nora, gan Kristīne aizkadrā (recenzijas un fb, ne filmas) redz kaut ko, ko mēs neredzam un nezinām, un tādēļ arī sāpīgas izjūtas un aizvainojums, un neizpratne. Bet par to, kādēļ es komentēju tieši šeit - jo manuprāt, grozies kā gribi, recenzija ir par filmu. Es cienu visus filmā attēlotos, nevienu nepazīstot, un, kā jau minēju iepriekš, no recenzijas par filmu izvelkot attieksmi pret tās varoņiem, pret tiem samanu, jā, ironisku attieksmi par viņu personīgo vēstījumu iekļaušanu filmas vēstījumā, bet nē, ne ņirgāšanos. Varbūt šis ir gadījums, kad rīts gudrāks par vakaru un laiks,kas tālāk no tuva un personīga darba pabeigšanas, vieglāks un labāk piemērots diskusijai ar kritiķiem, kritizētājiem, skatītājiem u.c....?
2 · 22 hrs · Edited
Dzintars Melnis
Dzintars Melnis Tā kā visi klātesošie savulaik manīti Preses namā, mana doma uzkonstruējās no divām sastāvdaļām - Preses nama un ņirgāšanās etalona - Kristīnes recenzijas. Doma ir šāda: ja Kristīnes recenzija ir ņirgāšanās, tad elle ir baznīcas koris, salīdzinot ar Preses namu.
22 hrs
Zuzanna Peonija
Zuzanna Peonija Preses namā bij apdergšanās :))
See Translation
22 hrs · Edited
From:[info]amievil
Date:October 7th, 2015 - 09:35 pm
(Link)
Kristīne Želve Nekādu ņirgāsanos šajā rakstā saskatīt nudien nespēju. Tas, ka Kristīne Matīsa ne viss filmā paticis, taču uzreiz nav klasificējams kā nirgāšanās.
3 · 22 hrs
Dzintars Melnis
Dzintars Melnis Nora Ikstena: nav ne jausmas kādā sakarā tapusi šī intervija, bet tā nav ņirgāšanās
22 hrs
Kristīne Matīsa
Kristīne Matīsa Nora, recenzija tapa tāpēc, ka Kultūras Dienas redaktors Jegors Jerohomovičs man apjautājās, vai par šo filmu vajadzētu rakstīt, un es, kā vienmēr, teicu, ka par visām Latvijas filmām vajag rakstīt, lai ļautiņi zina, ka tādas ir. Un Jegors teica - nu, ...See More
4 · 22 hrs
Dzintars Melnis
Dzintars Melnis es jau grasījos minēt, ka tā ir akcija tikumības ieviešanas sakarā... P.S. Visiem, kas grasās pārprast, skaidroju - "minēt" nav nekāda sakara ar "minetu"
22 hrs · Edited
Inga Jēruma
Inga Jēruma smile emoticon
21 hrs
Oskars Vizbulis
Oskars Vizbulis Pilnīgs sviests! Ja raksta pa spalvai,tad objektīva kritika. Ja ne,tad ņirgāšanās. Kas tas vispār tagad būs?
4 · 22 hrs
Zuzanna Peonija
Zuzanna Peonija Kritiku jau arī var kritizēt, protams :))
1 · 22 hrs
Ilona Brūvere
Ilona Brūvere Kristīne nemaz nespēj ņirgāties, viņa vienmēr ievēro konjunktūru, arī tad, kad tas varbūt pat nav nepieciešams
2 · 22 hrs
Zuzanna Peonija
Zuzanna Peonija Jauns kultūrkašķis, urrā! :)) Dzīve nekļūst garlaicīģa :))
4 · 22 hrs
Solvita Dudina
Solvita Dudina Lūk, tāpēc nav iespējama normāla jebkādas mākslas kritika Latvijā, visi viens otru pazīst, apvainojas, veido draugu kopas, kas vēršas pret apvainotājiem. Un pēc tam sūdzas, ka nav normālas, konstruktīvas kritikas. Kā lai būtu, ja viegla ironija tiek pārvērsta personīgā aizvainojumā. Kurš tad kaut ko tādu vēlas? Kritizēt droši var tikai tos, kas nav meinstrīmā, kam nav iepriekšēju nopelnu un ietekmīgu draugu.
7 · 21 hrs
Allan Pempers
Allan Pempers jau fakts vien, ka ir tapusi šāda filma ar šādu nosaukumu, ir paņirgāšanās vērts. neesmu redzējis, bet arī nevēlos - man pietika ar ikstenas anotāciju šajā postā grin emoticon
21 hrs
Līga Gaigala
Līga Gaigala Attiecības,ko laikam,zina tikai iesaistītās personas.Ļoti dīvainas un garīgi nestabila ir atsauksmes pie Kultūras Dienas raksta.
21 hrs
Allan Pempers
Allan Pempers tā vien liekas, ka visa KD ir garīgi nestabila, atskaitot papīru grin emoticon
21 hrs
Līga Gaigala
Līga Gaigala Nedomāju,ka tik traki.Jautājums,kāpēc tik saasinātas emocijas.
21 hrs
Allan Pempers
Allan Pempers man personiski nekas nav saasināts, jo sen vairs šo brīnumu nelasu. toties izskatās, ka posta autorei gan ir saasinātas emocijas.
21 hrs
Līga Gaigala
Līga Gaigala Es par to pašu.
See Translation
21 hrs
Allan Pempers
Allan Pempers var jau būt, ka sagaidīsim arī skaidrojumu smile emoticon
20 hrs
Līga Gaigala
Līga Gaigala Nu,manim domāt,tas pat nav īpaši svarīgi.Ir filma,ir cilvēki,emocijas katram savas.Vieni satur,citi izlaiž
20 hrs
Allan Pempers
Allan Pempers Līga Gaigala nu tu pateici gluži kā par urīnu grin emoticon
20 hrs
Līga Gaigala
Līga Gaigala Reizēm lasot komentārus,šāds salīdzinājums šķiet piemērots.Nebiju tā iedomājusies.Paldies!
20 hrs
Allan Pempers
Allan Pempers smile emoticon
From:[info]amievil
Date:October 7th, 2015 - 09:35 pm
(Link)
Dmitrijs Ščegoļevs 100% piekrītu Kristīnei! Kā jau par moderno LV kino vispār... Valst kontroles uz šo sfēru pietrūkst.. Žēl, ka summas ir 100x mazākas... Domāju, ka visa anti-kritika pēc finanšu izlietošanas pārbaudes apsīktu dažu minūšu laikā, 'art-ļautiņi', vai ne? Pārējam nav nekāda sakara ar šodienas LV kino 'kvalitāti' un interesi par to no 99% LV iedzīvotāju puses.
18 hrs
Ingus Kuplais
Ingus Kuplais Pazīstot personiski gan Noru, gan Ikstenu, kā arī Kristīnu un Matīsu.... rakstīšu klusi: ko nu bļaustās, kritiķes.... Tādas pašas kās savlaik Naumanis un kā Rietuma pašlaik - visas vienādas. Vai tiešām nav apnicis pīļu dīķī olas dalīt?
1 · 18 hrs
Ingus Kuplais
Ingus Kuplais Dmitrijs! Kas ir modernais LV kino vispār? Kāds vispār ir budžets uz filmām, un kāda jēga šo budžetu piešķirt? Kamēr KKF būs aktuāla organizācija, tikmēr pensionētiem Streičiem piešķirs visu, cik ir
1 · 17 hrs
Ingus Kuplais
Ingus Kuplais (Ne jau pašam Streičam, bet viņa meitai un "īpaši pietuvinātajiem" )
1 · 17 hrs
Ingus Kuplais
Ingus Kuplais P.S. Kā domājiet, kas notika ar "Cilvēka Bērnu" Kas un cik saņēma Jānim Klīdzējam pienākošos honorāru par grāmatas "Cilvēka Bērns? scenāriju filmai?
17 hrs · Edited
Ingus Kuplais
Ingus Kuplais Es atbildēšu Jūsu vietā - oficiāli, neviens. Man Jānis, kad pēdējo reizi atbrauca Latvijā, pie Ušpeļa ceplī pateica: "Es to rakstīju, bet ne jau tāpēc, lai jūs par šo kautos."
17 hrs
Laura Pīgozne
Laura Pīgozne Streiča meita jau gadus desmit dzīvo un strādā Lietuvā. Jādomā, tieši dēļ šādas attieksmes, kā te komentārā.. wink emoticon
5 hrs
Gunta Tabore
Gunta Tabore Filmu neredzēju, pēc apraksta vien jau šķita, ka pārāk maz atklājumu. Bet Tereško patiešām ir lielisks un gudrs, vērts ar viņu iepazīties. Un tējas viņam gudri taisītas, tas nekas, ka mazā vai vecā pabrīķītī. Par recenziju - pierādās senā patiesība, ka ar vārdu var nosist...
4 · 14 hrs
Kristīne Matīsa
Kristīne Matīsa Guntiņ Gunta Tabore, pabrīķītim nav ne vainas, bet vai Tu tiešām tici, ka šķipsniņa pelašķa tējā var paplašināt apziņu:)?! Un ko tas vispār nozīmē - paplašināt apziņu:)))))?!
6 · 5 hrs
Zuzanna Peonija
Zuzanna Peonija Tak liec tam Tereško mieru, viņš tiesām gudrs onkulis (patīk/nepatīk kāds cilvēķs - tas jau tiesām arī personiski) tas nekas, ka izsakās tēlaini un, spreižot pēc apraksta, neveiksmīgi atainots smile emoticon Par filmu labāk pastāsti :))
1 · 4 hrs · Edited