30 June 2014 @ 05:44 pm
Par blogu  
Ok, rokas trīc, nu, ne gluži, bet kopumā šis ir tā kā nedaudz bailīgi, es jau daudz te esmu rakstījusi par tiem aspektiem, kas mani visually impairment bloga sakarā satrauc, sākumā man pat likās, ka visi tie bubuļi ir pārāk briesmīgi, un es vispār neesmu gatava šo nekā publiski izvērst, jo man ir ļoti bail no visādām iespējamām negatīvām sekām, nu, piemēram, ka cilvēki varētu sākt mani identificēt ar slimību vai visādas lietas, ko es daru, neadekvātos veidos sasaistīt ar manām redzes problēmām, bet tad es kārtējo reizi sapratu, ka esmu ļoti nogurusi no satraukšanās par to, ko "cilvēki padomās", jo viņi "padomās" neatkarīgi no tā, ko es darīšu vai nedarīšu,,un es tik tiešām ļoti, ļoti ticu, ka šī ir laba ideja, kas kopumā varētu veicināt informētības un izpratnes veidošanos sabiedrībā, jo tieši to trūkums, kā arī klusums publiskajā telpā, manā skatījumā, lielā mērā ir par cēloni tam, kāpēc Latvijas situācija cilvēkiem ar nopietnām redzes problēmām ir tik neatbalstoša un nedraudzīga. Un es negribu sēdēt stūrī un činkstēt, negribu nomētāt akmeņiem svešu siltumnīcu, kamēr pati neko nemēģinu izaudzēt. Un šobrīd tas, ko es varu darīt, lai lietas mainītos, ir stāstīt par sevi, dalīties savā pieredzē, kā arī visā tajā, ko es saistībā ar šo esmu izpētījusi, atklājusi un izdomājusi. Un, galu galā, es tiešām domāju, ka arī latviešu valodā šādi blogi ir vajadzīgi, ja neviens cits tos neraksta, kas man cits atliek? Mani ļoti daudz kas nepatīk un "es neesmu ar mieru", ka tas tā turpinās, he, he, bet tieši tāpat man ir ļoti daudz pozitīva un priecīga, ar ko šī visa sakarā dalīties. (tas, par ko es baidos visvairāk, ir, ka no malas es varētu izklausīties agresīva vai činkstoša - man gribas, lai izdotos šo visu veidot ne par maigu, ne par skarbu - proti, daudz kas galīgi nav pareizi, un tas nav tolerējams vai pieņemams par normālu, bet veidi, kā risisnāt un mainīt, ir pašos pamatos saistīti ar vēlēšanos un gatavību uz atklātu sarunu un problēmjautājumu aktualizēšanu un iedziļināšanos tajos, nevis ar dusmām un tukšu bļaustīšanos.

Un jā - kopumā ideja šim visam ir mega grandioza (kā jau visas manas idejas un plāni)- proti, ar laiku ir doma šo tulkot angļu valodā, lai varētu popularizēt arī ārpus Latvijas, un arī šeit to visādi reklamēt un padarīt pēc iespējas visiem pamanāmu un pieejamu, jo es noteikti negribu, ka tas paliek šaurā lokā un to lasa tikai cilvēki, kam šīs lietas ir personiski aktuālas - es ļoti gribētu, lai šī tēma aktualizējas sabiedrībā kopumā. Bet ar kaut ko ir jāsāk. Un es tiešām ļoti priecātos dzirdēt viedokļus, ieteikumus un norādes uz to, ka kaut kas te galīgi neliekas ok, ja tas tā ir, jo nu, es visādu praktiski tehnisku lietu ziņā vispār esmu pilnīgs murmulis. Pagaidām te arī ir ļoti maz ierakstu, bet, kamēr šis nav publiskots, protams, man nav baigās motivācijas slepenībā rakstīt. Nu un jā - es pasludinu šodienu par svinīgu bloga atklāšanas dienu! :)

http://will-to-regard.tumblr.com
 
 
( Post a new comment )
lyanna[info]lyanna on June 30th, 2014 - 10:06 pm
Brīnišķīgs blogs un ļoti labas idejas. Es labprāt šīs vasaras gaitā dažus tavus ierakstus patulkotu angliski (ir liela pieredze tulkošanā). Protams, tu vērtētu, vai tulkojums ir izdevies, un vai to pieņemsi.
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 1st, 2014 - 01:28 am
Paldies. :) Tas būtu ļoti jauki. :) Es vienīgi, diemžēl, par to šobrīd neko nevarētu samaksāt.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
lyanna[info]lyanna on July 1st, 2014 - 02:37 am
Par naudu vispār nav runa. Bloga ideja ir lieliska, tā jāatbalsta.
(Reply) (Parent) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on June 30th, 2014 - 10:47 pm
Lieliski! Man patīk rakstības stils, ļoti konstruktīvi un izskaidrojoši, manuprāt.
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 1st, 2014 - 01:41 am
Paldies, es tiešām ļoti, ļoti priecājos, ja rodas tāds iespaids. Es īstenībā par to ļoti uztraucos, jo ir diezgan grūti par šīm lietām runāt, tb - saprast, kāds būtu vislabākais veids, lai rastos daudz maz adekvāts priekšstats, kā tas ir. Es brīžiem ļoti samulstu, kad man ir jāapraksta, cik daudz es redzu vai kā es lietoju visādas ierīces, jo nu jau man ir grūti "iedomāties", kā ir citādi, savukārt par visādiem terminiem un tamlīdzīgi - man bieži pietrūkst pareiozo vārdu, jo tas viss ir jauns, plus latviešu valodā daudzu terminu nemaz nav - es jau lielākoties par šo visu lasu un visu skatos angļu valodā, un tad es nevaru saprast, cik daudz ir ok lietot terminus angļu valodā (it kā nav jau ciba, kur es rakstu visu, kas un kā man ienāk prātā), tajā pašā laikā es bieži ļoti šaubos, kā latviskot.
Un vēl man ir bailīgi, vai es neesmu pārāk emocionāla, bet tad man liekas, jā, protams, es gribu runāt konstruktīvi un skaidrot, bet tieši tāpat es negribu pazaudēt to, ka es esmu cilvēks, un - jā, man reizēm ir bail, sāpīgi vai es esmu ļoti nikna. Īstenībā arī šī puse - kā dīlot emocionālos faktorus - man liekas ļoti būtiska, arī par to ir vērts runāt, tikai tas uzreiz ir īpaši biedējoši, tb - vai tikai es neizklausos tā, ka es žēlojos un činkstu vai mēģinu sev pievērst uzmanību.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on July 1st, 2014 - 02:12 am
Jā, lasot man tieši šķita, ka ir tāds ļoti labs balanss starp informatīvumu un to, kā tu apraksti savas izjūtas par šo visu, kopumā tieši radās iespaids, ka viss tiek stāstīts ļoti godīgi un atklāti! Vēl arī, man patīk, ka ir tie pāris video. Vispār ļoti apveicami un tā, cerams, ka vairāk cilvēku atradīs šo blogu ^^
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 1st, 2014 - 02:18 am
Jā, man pašai tie video ļoti patīk, īpaši ar D. K., gribu ar viņu vēl kaut ko ielikt, ļoti patīk, kā viņš runā par to, ka mācīšanās redzēt neredzot lielā mērā ir mācīšanās būt brīvam.
(Reply) (Parent) (Link)
pikaczu[info]pikaczu on June 30th, 2014 - 10:54 pm
Labi uzrakstiits. Malacis.
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 1st, 2014 - 01:41 am
Paldies! :)
(Reply) (Parent) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on June 30th, 2014 - 11:17 pm
Forši un vērtīgi. Vispār apbrīnoju Tavu drosmi - nezinu, kā ir citiem, bet man liekas, ka tiešām ir vajadzīga drosme un saņemšanās, lai pasāktu kaut ko publiski - domāju gan par šo blogu, gan arī par dzeju. Jo ir taču visādas šaubas, kā jau Tu raksti - ko citi padomās, vai tas ir sakarīgi utt. Bet ja nepamēģina to, kas liekas svarīgi, tad tā paliek tāda saspiesta doma un tā arī nevar saprast viņas vērtību.
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 1st, 2014 - 02:04 am
Paldies, man tiešām prieks, ka Tev tā šķiet. :)
Nu, par dzejoļiem es esmu jutusi milzīgu kaunu lielāko daļu no laika, kopš es tos rakstu. Man pat ir tiešām bijusi sajūta, ka tas ir kaut kas slikts un nepiedienīgs. Bet es pēdējā laikā ļoti mēģinu no visa šī (cik nu tas ir iespējams) atbrīvoties, jo es, nezinu, vai tas ir piemērotākais veids, kā to aprakstīt, jo tas, protams, nav tik vienkārši, bet es tiešām esmu nogurusi sevi mocīt un spīdzināt ar visu šo "es esmu tik slikts cilvēks, es visu daru slikti, un man par sevi ir jākaunas". Un es tiešām ticu, ka lielā mērā tas ir par lēmumu, ar to viss sākas, es negribu jukt prātā un visu laiku dzīvot šausmās, ka pasaule taču noteikti mani ienīst un klusībā smejas par mani - jo pieredze rāda, ka tieši tad tu beigu galā tiešām sāc uzvesties smieklīgi aiz tā, cik esi pārpanikojies un pārņemts ar to, kā visi par tevi smejas.

Par savas dzīves, iespējams, lielāko saņemšanos es jau Tev kaut kad rakstīju garu un izsmeļošu komentāru - pēc tam dauudz kas cits jau ir bijis daudz vieglāk...:)(tipa, pēc tā es vienā mierā daru vienu apkaunojošu lietu pēc otras :D) Tolaik gan man noteikti no domas par šādu blogu samestos slikti ap dūšu. :)

Un šis izklausīsies kaut kā banāli, bet man par visām baiļu lietām tiešām ļoti nopietni ir bijis jāpadomā visas šīs redzes lietas sakarā - vai es gribu šķiest tik daudz laika tam visam, vai arī es gribu beidzot sākt dzīvot, ļaut sev dzīvot un darīt lietas, kas man ir nozīmīgas un kam es ticu, lielā mērā tas ir nācis piespiedu kārtā. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 1st, 2014 - 02:04 am
es vienk. tagad tēloju baigo drosmi, īstenībā jau man ir diezgan ļolti bail par šo.
(Reply) (Parent) (Link)
♡: coffee+cigarettes[info]art_sua on June 30th, 2014 - 11:18 pm

man arī ļoti patīk :] novēlu nedziestošu apņēmību!
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 1st, 2014 - 02:05 am
Paldies. :))
(Reply) (Parent) (Link)
invisible[info]chanteuse62 on July 1st, 2014 - 02:16 am
izlasīju visu vienā rāvienā. neko sakarīgāku par- tā tik turpināt!- pateikt nevarēšu. :) ceru, ka blogs sasniegs cilvēkus, kas arī paši ir saskārušies ar tāda veida situācijām (paši vai līdzcilvēki) un paudīs savu viedokli, stāstus un idejas!
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on July 1st, 2014 - 02:34 am
Āā, nu, šis taču beigsies ar to, ka man galīgi sakāps galvā. :) Bet jā - protams, ka es turpināšu rakstīt, ja jau mani tā atbalsta un slavē. :) Paldies.

Plus, es paļaujos uz to, ka, ja es sākšu murgot galīgu sviestu par to, ka es esmu Dieva sūtnis no Nibiru, kam jāglabj pasaule no tumsonības, jūs taču man pateiksiet, ka vairs nav ok. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
invisible[info]chanteuse62 on July 1st, 2014 - 02:39 am
gan jau kāds sniegs vismaz nevainīgu mājienu.. ;)
(Reply) (Parent) (Link)