23 October 2013 @ 05:33 pm
 
Man nepatika Rozes vārds. (Bija līdzīgi kā ar Simts vientulības gadiem un Alberta Bela Būri, nez kāpēc, biju pieņēmusi, ka tā ne tikai ir laba grāmata, bet man arī noteikti patiks, un tad, ja tomēr nepatīk, ir milzīgi liela vilšanās). Jācer, ka Fuko svārsts man patiks labāk, tā, šķiet, ir vienīgā otrā datorā esošā grāmata, ā, nē, vēl ir kaut kas par dzenbudismu, ko neesmu noklausījusies līdz galam. Bet vispār man nāk miegs, varbūt labāk nosnausties.
 
 
( Post a new comment )
i.[info]liizhj on October 23rd, 2013 - 06:16 pm
Būri lasīju šausmīgi sen, bet atceros, ka man patika gan! kāpēc tev ne?
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on October 23rd, 2013 - 10:51 pm
Mani detektīvs principā neinteresē. Patika tikai eksistenciālo apceru nodaļa, par cerību maizi, kuru mums jācep no rudens lapām (?), vai kā nu tur bija, lasīju vidusskolas laikā, vairs neatceros. Es laikam pārāk ļoti tieši eksistenciālisma atbalsis tur gaidīju, bet izrādījās garlaicīgs detektīvs.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
i.[info]liizhj on October 23rd, 2013 - 11:39 pm
ā, nu, ja kaut ko ekspektē [īpaši tik pretēju], tad drošvien var sanākt vilšanās, jā. es laikam lasīju pirmajā kursā piespiedu kārtā. bet varbūt kļūdos... tas nav tik svarīgi. man visādā ziņā tieši tas detektīvisms patika. vismaz bij motivācija lasīt ātrāk, atšķirībā no daudziem citiem tā laika mājasdarbiem, šķiet, zvaigžņotā nakts/debess or smth no latviešu autoriem, bija kulminācija garlaicībai..
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on October 24th, 2013 - 12:34 am
Zvaigžņotā nakts debess - kas tas tāds?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
i.[info]liizhj on October 24th, 2013 - 12:39 am
man uznāca apskaidrība!
Haralds Eldgasts - Zvaigžņotās naktis
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on October 24th, 2013 - 12:44 am
Cik savādi - es šo vārdu šovakar jau esmu dzirdējusi! Varbūt būs jāpalasa, jo nu tomēr es nemaz par zvaigņotajām naktīm īpaši neintereējos.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
i.[info]liizhj on October 24th, 2013 - 12:56 am
tā ir zīme, hehe.
iemest aci jau vienmēr var.. varbūt iepatiksies. mums gan kursā toreiz tā bij briesmīgākā grāmata, kas bij jālasa latviešu literatūras vēsturē. nebūtu slikti, ja kādam arī iepatiktos :D
(Reply) (Parent) (Link)
Ģ[info]smejmoon on October 25th, 2013 - 12:36 pm
kas vēl ir garajā formā izņemot detektīvu? varētu piemērus?
(Reply) (Parent) (Link)
[info]augsne on October 23rd, 2013 - 07:13 pm
Man atkal ar Rozes vārdu un Fuko svārstu vienmēr bijušas problēmas - vienmēr licies, ka man nepatiktu, kaut neesmu pat zinājusi, par ko tur ir. Vnk sajūta.
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on October 23rd, 2013 - 10:54 pm
Pazīstama sajūta. Bet, kad es noskatījos "limozīnu Jāņu nakts krāsā" un citas vecas gan latviešu, gan krievu filmas, par kurām man bija šī mistiskā priekšnojauta, izrādījās, ka daudzas no tām ir šausmīgi foršas. :)
(Reply) (Parent) (Link)
honeybee: saruna[info]honeybee on October 24th, 2013 - 08:15 am
Man ir tā, ka Eko pats par sevi so-so (esmu lasījusi F. svārstu un P. kapsētu, abas kaut kur pa vidu nometu ar "ok, fiška skaidra, vari mani vairs nedirsināt), bet Rozes vārds patika - iespējams, tāpēc, ka lasīju bez ekspektācijām un likās ļoti amizanti

Bet tā bija mana pirmā nopietnā saskaršanās ar postmodernismu [ja neņem vērā Duktu, kas atkal ir pilnīgi cits šīzas līmenis] un attiecīgi sajūta "ha, es jau šito kaut kur esmu lasījusi" bija pirmajā uzlējumā
(Reply) (Parent) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on October 23rd, 2013 - 09:06 pm
būris man arī nepatika, likās garlaicīgi, bet rozes vārdu apriju kā īsts negausis, un simts vientulības gadi mani ļoti sajūsmināja, jo radīja tādu pašu sajūtu, kā sapņu skatīšanas. kas tieši Tev tur nepatika? (tad varētu mēģināt izteikt kādus minējumus, vai svārsts patiks)
(Reply) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on October 23rd, 2013 - 11:04 pm
Par Markesu es biju ārkārtīgi pārsteigta (esmu joprojām), jo it kā taču man tāda veida rakstītbas maniere šausmīgi patīk, laikam vienkārši mums nav viena frekvence. :( Man gan ļoti patika "par mīlestību un citiem dēmoniem", un vēl es ļoti gribu izlasīt “mīlestību holēras laikā", jo par filmu biju sajūsmā, tā kā varbūt man nepatīk tieši konkrētā grāmata.
Man principā riebjas vēsturiskas grāmatas (nu, labi, rozes vārds nav vēsturisks romāns, bet tur tomēr visa tā viduslaiku figņa ir gana daudz, negribu nevienu grāmatu par viduslaikiem vairs lasīt, mani tas vienkārši neinteresē. :D Esmu šaurprātīga un dumja, man patīk šis laikmets, un es vispār nelabprāt lasu vai skatos kaut ko, kas ir par senāku laika posmu kā 20. gadsimts, man viss tas manierīgums (sajūsminos par šo Tavu apzīmējumu) krīt uz nerviem. :D
Fuko svārsts man patīk jau daudz labāk. :)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
i.[info]liizhj on October 23rd, 2013 - 11:40 pm
"Esmu šaurprātīga un dumja, man patīk šis laikmets, un es vispār nelabprāt lasu vai skatos kaut ko, kas ir par senāku laika posmu kā 20. gadsimts" - oo, kā es tevi saprotu! pievienojos šaurprātiņiem!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on October 24th, 2013 - 12:35 am
Jess, man ir domubiedri! :)
(Reply) (Parent) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on October 24th, 2013 - 02:41 pm
hahaha, šaurprātīga un dumja my ass, vienkārši atzīsti, Tev ir slikta gaume :DDD (joks, joks)

man gan tieši ļoti patīk reizēm visādi ļoti attālināti laika, telpas vai vispār realitātes ziņā stāsti, izbaudu to citādību, eksotiku, heh. tas arī rozes vārdā sajūsmināja, arī liekot apzināties, ka es noteikti neuztveru ļoti daudz no visādām ietvertām atsaucēm utt, bet nu, tas mani īpaši neuztrauca. bet nu, tāpēc jau ir tik daudzveidīgs literatūras piedāvājums, lai katrs var atrast sev pietiekami (ne)manierīgus tekstus ^ ^
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on October 24th, 2013 - 03:15 pm
Turklāt, es vēl esmu izaugusi līdz tam, ka savu apšaubāmo gaumi nemaz necenšos slēpt.
Bet mani literatūra interesē arī ārpus tā, kas man personiski patīk vai uzrunā, tāpēc "ir interesanti" lasīt arī to, kas nepatīk.

Starp citu, cikos mēs rīt varētu tikties? Būšu Rīgā 16. 40. Ja tas ir ok, es labprāt tiktos kaut kad tuvu tam laikam, citādi man jāizdomā, ko vēl pasākt. Bet, ja labāk ir vēlāk, es mierīgi izdomāšu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on October 24th, 2013 - 03:27 pm
nah, man tie 16.40 der, varu sagaidīt Tevi autoostā (:
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on October 24th, 2013 - 03:29 pm
O, tas gan būtu forši, ja nav apgrūtinoši. :)
(Reply) (Parent) (Link)