10 April 2015 @ 06:19 pm
 
Nezinu, kā lai gana saudzīgi, rakstot par tikumisko vērtību sviestu, iepin piemēru par savu bērnību: es gribu, lai tas neaizvaino un nesāpina manu ģimeni, īpaši tagad, kad es vairs neesmu tik nezināma persona, tajā pašā laikā - tieši tā tas bija: es augu ar grāmatām, mana bērnība bija ļoti skumja un ļoti vientuļa, un es, iespējams, būtu daudz laimīgāks cilvēks, ja viss būtu bijis citādi, bet, visticamāk, arī daudz dumjāks un mazāk spriestspējīgs.

Pēdējā laikā es vispār ļoti asi izjūtu visādas ārpasaules reakcijas uz savām attiecībām ar ģimeni, un mani tās gan kaitina, gan apbēdina: iemesls, kāpēc es ar cilvēkiem nelabprāt runāju par savu ģimeni, ir, jo man negribas runāt sliktu par viņiem ar svešiem cilvēkiem, tāpat arī negribas izlikties, ka viss ir lieliski, jo to es neprotu (taisīt lomas un teātrus ar laimīgajām attiecībām), un mani ļoti nomāc tas, ka cilvēki, parasti uzinājuši kaut kādas detaļas, sāk izteikt morālus vērtējumus manas ģimenes attieksmei pret mani vai manai attieksmei pret ģimeni, uz ko, manuprāt, nevienam nav nekādu tiesību.

Un maniakālo lasīšanu es patiesībā ļoti, ļoti novērtēju. (ja tā padomā, es izmantoju iespēju, kad man tāda bija). Mani vispār nogurdina tas, ka lietām ir jābūt vai nu labām vai sliktām, pareizām vai nepareizām. Nevar dabūt gan laimīgu bērnību, gan tonnu grāmatu. Tagad mana dzīve ir daudz laimīgāka, kaut arī it kā objektīvi grūtāka, bet man tāpat reizēm pietrūkst tās grāmatu tonnas.
 
 
( Post a new comment )
François Pignon[info]pinjons on April 10th, 2015 - 07:18 pm
Šis ir ļoti labi pateikts
"Nevar dabūt gan laimīgu bērnību, gan tonnu grāmatu."

(Reply) (Link)
(no subject) - [info] on April 10th, 2015 - 07:55 pm
pelnufeja[info]pelnufeja on April 10th, 2015 - 08:05 pm
Mani parasti nepatīkami satrauc svešu cilvēku ziņkārība, kas saistīta ar manu ģimenes situāciju, vien, jo es to arī īsti nesaprotu (es laikam daudz neinterešejos par svešu cilvēku ģimenēm), savukārt cilvēkiem, ar kuriem ir sajūta, ka par to varētu runāt, es lietas pastāstu pati, un arvien retāk ir tā, ka šajos gadījumos ir vērtību spriedumi.

Nu, jā es, izņemot varbūt aākumskolu un studijas, uz mācīšanos neesmu bijusi īpaši čakla.

Grāmatas man ātri vien izveidoja vērtību spriedumus par izglītības sistēmu. :)
(Reply) (Parent) (Link)
Scorpse[info]scorpse on April 10th, 2015 - 10:11 pm
Es nezinu, man tomēr šķiet, ka var būt maķenīt citādi - un spriežu vien pēc sevis, jo man bija diezgan priecīga bērnība ar daudziem draugiem un tonnām grāmatu arī.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on April 11th, 2015 - 03:35 am
jā, es laikam arī kādā mērā pievienojos šim - man gan nebija daudz draugu, bet pietiekami, lai bērnībā būtu laimīga, un bija tiešām tonnām grāmatu.
(Reply) (Parent) (Link)
Heda[info]heda on April 11th, 2015 - 12:41 pm
Tieši ko līdzīgu iedomājos, jo tonnas grāmatu bija, bet ziņkārības dēļ, nevis kaut ko kompensējot.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]fedrs on April 10th, 2015 - 10:23 pm
Kāpēc vispār būtu jāapspriež ar svešu cilvēku kaut kas personīgs?
(Reply) (Thread) (Link)
kašķīša dzirnaviņas[info]romija on April 11th, 2015 - 01:16 am
laikam svešais cilvēks prot ielīst nepamanīts

(Reply) (Parent) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on April 11th, 2015 - 01:19 am
es arī nesaprotu.
(Reply) (Parent) (Link)