Pirmdiena, 10. Okt 2016, 23:45

humpalošanās manī izraisa bezgalīgas skumjas. tāda nabadzīgā cilvēka mazā uzvara. un tas, ka daļa manu draudzeņu ar sen jau normāliem ienākumiem vēl joprojām to dara, jo taciņa ir iemīta un tā rakņāšanās tajā smārdā ar Lielo trofeju iznākumā un dienas prieciņu galā man vispār viegli rauj širmi.

Otrdiena, 11. Okt 2016, 00:04
[info]gnidrologs

Nezinu cik tu kompitents šajā jautājumā, bet humpalā bieži vien var prostanopirkt ļoti labas lietas, arīdzan konkrētus brendus, gandrīz nevainojamā kvalitātē. Īpaši, ja pārdevēji/šķirotāji nerubī fišku.

Tā pat, neredzu nekā pazemojoša pašā faktā. Tā pat kā izčolēt maximas nocenoto preču ložu vai ko tamlīdzīgu. Kas tevi motivē šādi rakstīt? Kaut kāds jaunbagātnieks esi?

Otrdiena, 11. Okt 2016, 00:44
[info]pelican

galīgi neesmu jaunbagātnieks. un ir periodi, kad vienkārši nevaru atļauties jaunas drēbes tāpēc nākas to darīt. bet pēc būtības lietotas drēbes ir kaut kas, ko ir iekārojis kāds cits, panēsājis un tad atmetis to kā nederīgu lupatu. tas ir skumji, ka austrumeiropā cilvēki pat nevar atļauties nopirkt sev drēbes. tik vienkārši.

Otrdiena, 11. Okt 2016, 00:55
[info]gnidrologs

Nevis nevar atļauties, bet atrod, ka ir izdevīgāk iegādāties humpalā. Vienīgā lieta, ko es droši vien labprātāk pirktu pilnīgi jaunu un no brenda ir apavi. Citas lietas man humpalās ir apmierinājušas, līdz ar to kādā rakā man pirkt maiku vai baiku pa 20 eurikiem, ja varu tieši to pašu nopirkt pa divīti? Lai nejustos kā tāds bauris, kas nevar iekš kuķur visu? Da fak eff. Te iet runa par elementāru pragmatismu. Ķem boļe, ka šmotkas ir pēdējais, kas man dzīvē interesē (kamēr nespiež vai neplīst).

Vot par lietotām elektroprecēm gan vienmēr esmu a priori piesardzīgs.

Otrdiena, 11. Okt 2016, 01:01
[info]pelican

nu ja, tās jau ir tās nabadzīgā cilvēka gudrībiņas.

Otrdiena, 11. Okt 2016, 07:03
[info]gnidrologs

Ja ''nabadzīgie'' tevī izraisa tādas skumjas, tad atdod savu ''bagātību'' viņiem. Kur probla? ;)

Otrdiena, 11. Okt 2016, 00:23
[info]apriori

bet, teiksim, es to redzu kā pieņemamu alternatîvu, ja grib atturēties pirkt jaunas lupatas no poliestera u.c. sintētikas high street veikalos. man patīk tīri labi tā doma izmantot eksistējošu, nepatērējot pārāk daudz jauna & sūdīga. bet, protams, ir arī tādi, kuriem tas ir sports. šeit laikam tādu lētu humpalu ar iespēju rakāties nemaz nav, ir tikai atlasīti kvalitatīvi apģērbi un visādi unikālie eksemplāri ( piem. 10x nēsātas bikses no teātriem un kino u.tml)

Otrdiena, 11. Okt 2016, 00:48
[info]pelican

nezinu, tie, kas no sirds tic recycling idejai šajā pusē ir krietnā mazākumā. vienkārši nevajag tik daudz to drēbju. bet tās, kas ir, ir tavējās.

Otrdiena, 11. Okt 2016, 09:09
[info]smejmoon

pievienojos. tas, kas tuvu ādai, tas ir arī tuvu visam citam.

Otrdiena, 11. Okt 2016, 14:35
[info]dejavu

Tas jau tik tads psihologisks aizspriedums, ka second hand drebes nav 'tavejas'.

Otrdiena, 11. Okt 2016, 15:10
[info]pelican

jā, protams. Bet tā var par visu lietu sistēmu teikt. nedomāju, ka vairums humpalu cilvēku ir ārkārtīgi atvērti koplietošanai un brīvai jebkuru lietu apritei. apenes kaut kā visi cenšas jaunas pirkt. Es palieku, ka tā ir šī reģiona nabadzība un 90.to gadu ieradumi, kuri velkas līdzi kā tāda gliemeža gļota. un vairumā tāds sevis apmāns un psiholoģiskā konforta izmanība.
iedod šim cilvēkam daudz naudu, kas jāiztērē drēbēs 10 stundās. Viņš atpakaļ neskatoties iepeldēs ālfā vai spicē. vai hipsters pavilionā vai m50

Trešdiena, 12. Okt 2016, 15:46
[info]dejavu

Nez, man skiet tur ir ari kaut kads atklajeja azarts. Nu taks garlaicigi ieiet H&M, kur viss vienads salikts, bez ipasas meklesanas nopirkt..... un visi vienadi ari iziet.
Humpalas ir daudz vairak individualitates.

Man vispar loti patika Kleiderkreisel.de, kad dzivoju Vacija. Online portals, kur var notirgot un sapirkt (vai mainities bez naudas starpniecibas) second-hand drebes - loti erti. Safotografe, pieliec cenu, nosutisanas cenu un gaidi pircejus. Pirceji var veikt meklesanu pec izmeriem, krasam, novalkasanas stavokla, cenam, brendiem, utml. Maksajums notiek online. Man patika tur ieprikties, jo tas tapat ka ar masinam - nav verts pirkt pavisam jaunu masinu, jo tas vertiba (cena) dramatiski kritas no nopirksanas briza. Tas pats ar drebem, it ipasi brendotam - second hands, pat nevalkats, vienmer ir labaks darijums. Vacu jaunkundzes gan ari parasti tirgo svaigas un mazvalkatas modes, ja kas vecaks, tad pasniegts ka vintage.
Manas tieksmes uz sustainable lifestyle gan ari speleja lomu.
Tagad man pietrukst tada portala, lai gan pa lielam varu atlauties pirkt visu jaunu. Iet pie suveja un visu sut individuali gan nevaru atlauties. Pat labot un parsut pie suveja ir parak dargi- letak nopirkt jaunu, diemzel.

Otrdiena, 11. Okt 2016, 15:32
[info]sickboy

Beediigaak tomeer ir iepirkties firmu veikalos un nopirkt dreebi pa 100 eiro, kuras pashizmaksa ir 5 eiro. Tad ir beediigi par savu stulbumu bet prieciigi par savu burzhujkrutumu.

Otrdiena, 11. Okt 2016, 15:38
[info]pelican

arī šī industrija ir bēdīgi. Manuprāt, nav bēdīgi kā kādreiz, doties pie drēbnieka un uzšūt savas, savai individualitātei atbilstošas, drēbes, otru ādu. Samaksāt konkrētam cilvēkam par viņa prasmēm un darbu.

Pirmdiena, 17. Okt 2016, 12:01
[info]teja

Es atkal teiktu, ka tieši austrumeiropai raksturīgākā doma ir, ka būt trūcīgam ir kaut kas nožēlojams. Kā arī paradums visā, kas attiecas uz Āriņu, ieguldīt vairāk līdzekļus, nekā vari atļauties. Pirmais dadzis acīs, kad atbraucu uz LV, ir, ka visi staigā drēbēs, kas izskatās kā tikko no veikala. Man tas ir sācis simbolizēt kaut kādu īsto vērtību trūkumu.
Turklāt, pirkt second hand ir daudz ekoloģiskāk un apzinīgāk pret dabu. Tie ir tieši kapitālisti, kas mūs vēlas turēt patēriņa atkarībā.

Pirmdiena, 17. Okt 2016, 12:38
[info]pelican

man nav problēmu ar Austrumeiropu.
Būt trūcīgam galīgi nav nožēlojami. Nožēlojama ir bagātnieku dzīvesveida atdarināšana. Katrā ballītē cita kleita, pilns skapis ar citu cilvēku atkritumiem, mākslīgās pērles utt. Ja nav - tad nav, ja ir, tad ir.