panco ([info]panco) rakstīja,
@ 2008-08-27 03:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:klusums

Biju iegājis pie savas omas, kura dzīvo pāris desmitus metru no manis. Atnesu ēst. Jautāju: "Kā jūties?" Oma atbildēja "Tas vecums mani ir sagrāvis". Es zinu, ka viņa nomirs, pat ilgi nebūs jāgaida. Taču tas bija tas cilvēks, kas mani audzināja, čukstus stāstīja, ka bija reiz tādi Ulmaņlaiki, mazgāja manu mūžam nošmulēto muti ar maigi mīkstām rokām (viņai jau tad bija poliatrīds). Kad devos jūrā, viņa vienmēr deva man savu svētību. Man nav bijis bail. Viņa var uzlikt roku uz pieres un noņemt galvassāpes, uzlikt roku uz muguras -noņemt kaut vai žagas. Zinu - vecums, atmiņas sajaukums ar iedomām, grūti saprast, kur patiesība, kur nē.Es pārlasīju savas vecās tiesu lietas. Man ir jautājuši, kā es varu vinnēt vienu vai otru lietu. Nekad racionāli to neesmu varējis paskaidrot. Dīvaini, bet man laikam ir paveicies, mani ir kāds mīlējis nesavtīgi. Mums mājās ir suns. Ne gudrs ne dumjšs. Spēlējās ar bērniem. Tagad guļ pie omas mazās mājeles durvīm. Pat nezinu kam un kāpēc to rakstu naktī (piedzēries neesmu un pilnmēness taču arī garām).



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kuminjsh
2008-08-27 09:14 (saite)
Aizkustināji. To par omi.

(Atbildēt uz šo)


[info]savanna
2008-08-28 14:13 (saite)
Jā, man ir opīši... ar saviem plusiem un mīnusiem. Ar savu dzīves pieredzi un to, ka mani izaudzinājuši.. ar savu vecumu. Vēl ir.

(Atbildēt uz šo)


[info]vacatio
2008-08-28 14:59 (saite)
Mani uzaudzināja opis, kurš nu jau 10 gadus kā vairs nav. Bet tam tur augšā to nekad nepiedošu - viņa aiziešanu. Un, ja kreņķis nav pārgājis 10 gados, tad nez vai reiz pāries.
Tie vecvecāki, kas mūs audzina nez kāpēc ir mīļāki par vecākiem.

(Atbildēt uz šo)


[info]fjokla
2008-08-29 14:58 (saite)
panco,panco, vai Tu šodien strādā?

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?