| From: | jojo |
Date: | 14. Novembris 2009 - 12:12 |
---|
| | | (Link) |
|
ak Dies, ak Dies, nu tak receptīti ieliec, mīļo draudziņ. :)
| From: | oblica |
Date: | 14. Novembris 2009 - 12:30 |
---|
| | | (Link) |
|
Luc - ieliku. :)
| From: | oblica |
Date: | 14. Novembris 2009 - 12:39 |
---|
| | | (Link) |
|
:)
es izlasīju - vīrs guļ un bērns strādā. Nu vai nav užostj? Līdaka pilnīgs svaiga vai bij saldēta? Ja bij saldēta, tad netais suflē bet sacep pa vienkāršo uz pannas ar olīveļļu. Pirms tam tai eļļā sacep dakujam ķipelokus, kurus primš zivs likšanas iekš pannu izkasi ārā un sašau kopā ar krējumu iekš kād bļodiņ. Zivi iekš olu nemērc un iekš miltiem ar ņihujam. Cep pa smuko uz lēnas uguns ar vāk virsū un pamanās ik pa mirklim apgriezt. Pac galvenais ir tos saceptos ķipelokus sajaukt ar krējum, un ja nav slinkums tad vēl nah sablenderēt. To masu smērē uz zivs un pasniedz vīram (manā gadījienā sievišķim) gultā. Ja Tu savam, tad vari gultā bez šķīvīš. Lai jautri! :)
| From: | oblica |
Date: | 14. Novembris 2009 - 12:32 |
---|
| | | (Link) |
|
Saldēta, tikai vajag pamatīgi nosusināt pirms vāra. Man uz pannas netīk - baigais čakars tur cepināties, mazgāt pannu un suflē sīcei labāk kā olīveļļā cepta. Vēl man ir zandarts - dod nu padomu - ko ar viņu. :)
Zandartu filejās. Ja jamais nebūt bijis Tev saldēts, tad varētu baigi viltīgo pasācienu ieteikt. Bet tāk jamais drošvien saldēts bija, tad atlaidini, satais filejas, filejas atstāj uz stundu vīnā, kuramais Tev drošvien balts un sauss mētājas, ibo nedzer tu skābuļus un sausos bet tik portveinu, tātad - samarinē stundu vīnā to filej, un tad saliec iekš folij un tad nah tai savā cepeškrāsnī iekšā. Primš tam samočī sviestu+dilles+sāli iekš to filejs pusēm, visvienkāršāk ir sasmērēt to folij, bet tad bieži gadās saplēst. Es tad nedaudz sasildu iekš makroviļņu krāsns to sviestu un ta iemērc to filej viscaur un ta apvārtus sagrieztās dillēs. Sacep to filej, būs gatava 10-12 min laikā ij garšos labi. Šito vīram nedod - dod man. Es novērtēš vairāk, nekā tas mājas sesks no Preiļiem. :D
| From: | oblica |
Date: | 14. Novembris 2009 - 12:41 |
---|
| | | (Link) |
|
Saldēts gan. Kad taisīšu, aicināšu ciemā. :)
| From: | oblica |
Date: | 14. Novembris 2009 - 12:34 |
---|
| | | (Link) |
|
Un vēl - Tev, kā zivju speciālistam aizrādījums - zivi cepot uz pannas drīkst apgriezt tikai VIENU REIZI! Tb, jāraugās, lai no vienas puses izcepās cauri līdz vidum, tad griež otru pusi un rauga, lai izcepās atkal līdz vidum un atpakaļ nekad negriež vairs. :)
Nu jā, bet vai`t es teic ka jāgriež desmitām reižu? :)
| From: | oblica |
Date: | 14. Novembris 2009 - 12:40 |
---|
| | | (Link) |
|
"pamanās ik pa mirklim apgriezt" :D Cits var pārprast un grozīt uz nebēdu. :D
| From: | oblica |
Date: | 14. Novembris 2009 - 12:44 |
---|
| | | (Link) |
|
Aj, kam gan nauznāk mulsuma brīdis! :))
ak tu mūžš - kādi jūs te gurmāni! es daru vienkāršāk - ziv ola milti panna un visi saka ka mutē kūst, tāpat vistu plikā ūdenī vāru - garšu jau dod pats produkts ne garšvielas, gaļu ar' - ierīvē ar rupjo sāli un uz oglēm, pa virsu slapju kartonu un iet šmakstēdams
mēs vienkāršu ļaužu - paēd šitā sagatavot, pēčāk tā pagatavotu. Pēc tam stāsta citiem, lai ar pa vienkāršo var. A tā sarežģīti - olās, miltos. Ierīvēt ar rupo sāli. Nu tas jau i pa feinšmekeru gaumei! :)
svarīga ir paša produkta kvalitāte un izsalkums
| From: | oblica |
Date: | 14. Novembris 2009 - 17:14 |
---|
| | | (Link) |
|
Redzi, pēc tam, kad laulenis mani lutinājis ar kartupeļu biezeni un vistas mādziņām krējuma mērcē, ikdienas sidriem un keksiem, tad to, ka es viņam, dienā, kad man brīvs, bet šis strādā, pasniegtu vakariņās ūdenī vārītu zilganu tipa ķekavas vistu, viņš varētu uzskatīt par smalku ņirgāšanos. :)
bet tu pamēģini vistu uzvārīt (pirmais ūdens jālej nost) - redzēsi ku gardi sanāk. ķekavas gan labāk neņemt
| From: | oblica |
Date: | 15. Novembris 2009 - 09:48 |
---|
| | | (Link) |
|
:) esmu mēģinājusi - sīcei. :) |