Dienas prieks |
14. Nov 2009|11:58 |
Tā kā meža pīles vakar noēdām (2 gab uz 4,5 cilvēkiem nav daudz), tad šodien būs līdakas suflē. Kamēr bērns guļ un vīrs strādā, varētu visu ko sadarīt. Nu, tur, atpūsties, piemēram. Jums arī jauku brīvdienu. :) Recepte: 750 g līdakas filejas; 1/2 citrona sulas; 1 sīpols; 1 puravs; 4 šampinjoni; 1/4 l sausais baltvīns; 1 lauru lapa; 5 baltie piprari; 1 timiāna zariņš; 1 pētersīļa zariņš; 10 g sviesta formas iesmērēšanai.
Mērcei: pētersīļi, maurloki, dilles, estragons 25 g sviesta; 15 g miltu; 1/4 l zivju buljona; 6 ēd.kar. saldā krējuma; 2 olas; 50 g rīvēts Parmezāns
Fileju noskalo, nosusina, apslaka ar citronu sulu, pārkaisa ar sāli. Sīpolu un puravu sagriež gredzenos. Katlā liek notīrītus šampinjonus, sīpolu, puravu, vīnu, 1/4 l ūdens, lauru lapu, timiānu, pētersīļus, sāli un visu vāra 10 minūtes. Novārījumā liek zivi, līdz ko sāk vārīties, izņem un liek ietaukotā formā. Buljonu izkāš caur sietu un liek siltumā, lai neatdziest. Mērcei: sakapā zaļumus, katlā izkausē sviestu, iekaisa miltus, apbrūnina. Maisot pielej silto buljonu, pievieno krējumu, dažas minūtes pavāra, ņem nost no uguns. Uzkarsē cepeškrāsni (vai tādu glauno karstā gaisa cirkulācijas krāsni, kā man. :D) līdz 220 grādiem. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, saputo. Dzeltenumus iemaisa mērcē un iecilā saputotos baltumus. Pāri līdakai (kas jau ir formā) pārber maurlokus, pārlej mērci un uzkaisa sieru. Cep cepeškrāsnī apmēram 12 - 15 minūtes. |
|