oblica - Dienas prieks [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Dienas prieks [14. Nov 2009|11:58]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, ]

Tā kā meža pīles vakar noēdām (2 gab uz 4,5 cilvēkiem nav daudz), tad šodien būs līdakas suflē.
Kamēr bērns guļ un vīrs strādā, varētu visu ko sadarīt. Nu, tur, atpūsties, piemēram.
Jums arī jauku brīvdienu. :)
Recepte:
750 g līdakas filejas;
1/2 citrona sulas;
1 sīpols;
1 puravs;
4 šampinjoni;
1/4 l sausais baltvīns;
1 lauru lapa;
5 baltie piprari;
1 timiāna zariņš;
1 pētersīļa zariņš;
10 g sviesta formas iesmērēšanai.

Mērcei:
pētersīļi, maurloki, dilles, estragons
25 g sviesta;
15 g miltu;
1/4 l zivju buljona;
6 ēd.kar. saldā krējuma;
2 olas;
50 g rīvēts Parmezāns

Fileju noskalo, nosusina, apslaka ar citronu sulu, pārkaisa ar sāli. Sīpolu un puravu sagriež gredzenos. Katlā liek notīrītus šampinjonus, sīpolu, puravu, vīnu, 1/4 l ūdens, lauru lapu, timiānu, pētersīļus, sāli un visu vāra 10 minūtes.
Novārījumā liek zivi, līdz ko sāk vārīties, izņem un liek ietaukotā formā. Buljonu izkāš caur sietu un liek siltumā, lai neatdziest.
Mērcei: sakapā zaļumus, katlā izkausē sviestu, iekaisa miltus, apbrūnina. Maisot pielej silto buljonu, pievieno krējumu, dažas minūtes pavāra, ņem nost no uguns.
Uzkarsē cepeškrāsni (vai tādu glauno karstā gaisa cirkulācijas krāsni, kā man. :D) līdz 220 grādiem.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem, saputo. Dzeltenumus iemaisa mērcē un iecilā saputotos baltumus. Pāri līdakai (kas jau ir formā) pārber maurlokus, pārlej mērci un uzkaisa sieru. Cep cepeškrāsnī apmēram 12 - 15 minūtes.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:14. Novembris 2009 - 12:12
(Link)
ak Dies, ak Dies, nu tak receptīti ieliec, mīļo draudziņ. :)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:14. Novembris 2009 - 12:30
(Link)
Luc - ieliku. :)
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:14. Novembris 2009 - 12:36

(Link)
wow! paldies!

un, piedod, ka uzklupu krāgā.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:14. Novembris 2009 - 12:39
(Link)
:)
[User Picture]
From:[info]vikings
Date:14. Novembris 2009 - 12:25
(Link)
es izlasīju - vīrs guļ un bērns strādā.
Nu vai nav užostj?
Līdaka pilnīgs svaiga vai bij saldēta? Ja bij saldēta, tad netais suflē bet sacep pa vienkāršo uz pannas ar olīveļļu. Pirms tam tai eļļā sacep dakujam ķipelokus, kurus primš zivs likšanas iekš pannu izkasi ārā un sašau kopā ar krējumu iekš kād bļodiņ. Zivi iekš olu nemērc un iekš miltiem ar ņihujam.
Cep pa smuko uz lēnas uguns ar vāk virsū un pamanās ik pa mirklim apgriezt.
Pac galvenais ir tos saceptos ķipelokus sajaukt ar krējum, un ja nav slinkums tad vēl nah sablenderēt. To masu smērē uz zivs un pasniedz vīram (manā gadījienā sievišķim) gultā. Ja Tu savam, tad vari gultā bez šķīvīš. Lai jautri! :)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:14. Novembris 2009 - 12:32
(Link)
Saldēta, tikai vajag pamatīgi nosusināt pirms vāra. Man uz pannas netīk - baigais čakars tur cepināties, mazgāt pannu un suflē sīcei labāk kā olīveļļā cepta.
Vēl man ir zandarts - dod nu padomu - ko ar viņu. :)
[User Picture]
From:[info]vikings
Date:14. Novembris 2009 - 12:37
(Link)
Zandartu filejās. Ja jamais nebūt bijis Tev saldēts, tad varētu baigi viltīgo pasācienu ieteikt. Bet tāk jamais drošvien saldēts bija, tad atlaidini, satais filejas, filejas atstāj uz stundu vīnā, kuramais Tev drošvien balts un sauss mētājas, ibo nedzer tu skābuļus un sausos bet tik portveinu, tātad - samarinē stundu vīnā to filej, un tad saliec iekš folij un tad nah tai savā cepeškrāsnī iekšā. Primš tam samočī sviestu+dilles+sāli iekš to filejs pusēm, visvienkāršāk ir sasmērēt to folij, bet tad bieži gadās saplēst. Es tad nedaudz sasildu iekš makroviļņu krāsns to sviestu un ta iemērc to filej viscaur un ta apvārtus sagrieztās dillēs.
Sacep to filej, būs gatava 10-12 min laikā ij garšos labi. Šito vīram nedod - dod man. Es novērtēš vairāk, nekā tas mājas sesks no Preiļiem. :D
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:14. Novembris 2009 - 12:41
(Link)
Saldēts gan.
Kad taisīšu, aicināšu ciemā. :)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:14. Novembris 2009 - 12:34
(Link)
Un vēl - Tev, kā zivju speciālistam aizrādījums - zivi cepot uz pannas drīkst apgriezt tikai VIENU REIZI! Tb, jāraugās, lai no vienas puses izcepās cauri līdz vidum, tad griež otru pusi un rauga, lai izcepās atkal līdz vidum un atpakaļ nekad negriež vairs. :)
[User Picture]
From:[info]vikings
Date:14. Novembris 2009 - 12:37
(Link)
Nu jā, bet vai`t es teic ka jāgriež desmitām reižu? :)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:14. Novembris 2009 - 12:40
(Link)
"pamanās ik pa mirklim apgriezt" :D Cits var pārprast un grozīt uz nebēdu. :D
[User Picture]
From:[info]vikings
Date:14. Novembris 2009 - 12:42
(Link)
Tu tak neesi dura! :D
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:14. Novembris 2009 - 12:44
(Link)
Aj, kam gan nauznāk mulsuma brīdis! :))
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:14. Novembris 2009 - 13:08
(Link)
ak tu mūžš - kādi jūs te gurmāni!
es daru vienkāršāk - ziv ola milti panna un visi saka ka mutē kūst, tāpat vistu plikā ūdenī vāru - garšu jau dod pats produkts ne garšvielas, gaļu ar' - ierīvē ar rupjo sāli un uz oglēm, pa virsu slapju kartonu un iet šmakstēdams
[User Picture]
From:[info]vikings
Date:14. Novembris 2009 - 13:12
(Link)
mēs vienkāršu ļaužu - paēd šitā sagatavot, pēčāk tā pagatavotu. Pēc tam stāsta citiem, lai ar pa vienkāršo var.
A tā sarežģīti - olās, miltos. Ierīvēt ar rupo sāli. Nu tas jau i pa feinšmekeru gaumei! :)
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:15. Novembris 2009 - 06:59
(Link)
svarīga ir paša produkta kvalitāte un izsalkums
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:14. Novembris 2009 - 17:14
(Link)
Redzi, pēc tam, kad laulenis mani lutinājis ar kartupeļu biezeni un vistas mādziņām krējuma mērcē, ikdienas sidriem un keksiem, tad to, ka es viņam, dienā, kad man brīvs, bet šis strādā, pasniegtu vakariņās ūdenī vārītu zilganu tipa ķekavas vistu, viņš varētu uzskatīt par smalku ņirgāšanos. :)
[User Picture]
From:[info]iokaste
Date:15. Novembris 2009 - 06:58
(Link)
bet tu pamēģini vistu uzvārīt (pirmais ūdens jālej nost) - redzēsi ku gardi sanāk. ķekavas gan labāk neņemt
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:15. Novembris 2009 - 09:48
(Link)
:) esmu mēģinājusi - sīcei. :)