Comments: |
From: | dzeina |
Date: | 24. Septembris 2009 - 13:02 |
---|
| | | (Link) |
|
es takš uz Vidzemes tirgu pēc kartupeļiem. Tur baušķenieki ļoti labus piedāvā.
From: | dzeina |
Date: | 24. Septembris 2009 - 13:03 |
---|
| | | (Link) |
|
tfu, ne es, bet ej
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 13:05 |
---|
| | | (Link) |
|
Smagos pirkumus izdara laulenis un, ja kartupeļi nav nopirkti brivdienās tirgū, atliek veikals, jo tirgus vakaros ciet, bet turpmāk tikai un vienīgi tirgū! :(
Tā ietas, kad izvēlies "Latvijas preci". :(
| From: | cuba |
Date: | 24. Septembris 2009 - 13:32 |
---|
| | | (Link) |
|
"Latvijas preci", ka nepamatoti mēdz būt pat 2x dārgāka par ievesto, jāpiebilst. Un nereti arī - negaršīgāka. Piemēram, kādēļ man jāpērk Spilvas mārrutki, ka blakus tiem plauktā stāv leišu par 2x mazāku cenu. Nemaz nerunājot par to sižetu "Grindex cenu salīdzinājums LV un UA"... Laikam jau tiešām Latvija bagāta valsts :)
| From: | goddes |
Date: | 24. Septembris 2009 - 13:50 |
---|
| | | (Link) |
|
kādēļ vispār mārrutki ir jāpērk veikalā?
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:01 |
---|
| | | (Link) |
|
Tu puķu podā izaudzē un pats rīvē? :)
| From: | goddes |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:04 |
---|
| | | (Link) |
|
Jā, rīvēju, bet mārrutki aug brīvā vaļā kā neiznīdējama nezāle. 3litru burka sezonai pietiek:)
| From: | goddes |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:05 |
---|
| | | (Link) |
|
Un pastāv opcija tirgus, kur pārdevējs ir rīvējis, lai arī ne no puķupoda ņemtos:>
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:08 |
---|
| | | (Link) |
|
Vidzemes tirgū vieni vienīgi pārpircēji - diez vai kāds no tiem kaut ko rīvējis + pēc stāsta par dzērvenēm un čurām man, kā urīnterapijas neatbalstītājai un vispār skeptiskai personai ne par ko vairs nav ilūziju, arī par tirgu ne. :/ Bez tam - man garšo pirktie mārrutki, cik nu viņus vispār lietoju, bet, kad taisīsi, iedomā par mani un uztaisi vienus 300 g vairāk, es kkā nebūt atlīdzināšu.
| From: | goddes |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:10 |
---|
| | | (Link) |
|
Visi ir slavējuši manējos, kā saka tīra manta bez "E":), bet darbs ir ellīgs, neatbalstam mechānisko smalcināšanu, zūd produktam kaut kas un matērija cita...
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:16 |
---|
| | | (Link) |
|
A kā tad smalicini? Ja ar rīvi ne, ar nazi ne, ar blenderi ne... tak ne jau ar zobiem? :D Kā?
| From: | goddes |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:21 |
---|
| | | (Link) |
|
Nu uz rīves ar rokām, ar mechāniskajiem līdzekļiem domāju gaļas maļamās mašīnas un elektriskās rīves, kā arii dara.
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:23 |
---|
| | | (Link) |
|
ā!
| From: | goddes |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:29 |
---|
| | | (Link) |
|
Bet laikam veču darbs, diezgan smagi un pajāt par manikīru:)
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 16:26 |
---|
| | | (Link) |
|
Es tak esmu katlu pavēlniece no cepēju cilts! :D
| From: | goddes |
Date: | 24. Septembris 2009 - 16:31 |
---|
| | | (Link) |
|
Labi, labi, bet tiešām fiziski diezgan pagrūti, nav jau burkāns, diezgan koksnēja (vai kokaina?) struktūra.
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:17 |
---|
| | | (Link) |
|
Davai, padalies, padalies (Tevis ieteikto kefīra-sojas marinādi pielietoju, paldies!), Tu tur bietes krāsai liec? Etiķi vai esenci? Kā glabā? Cik ilgi var stāvēt? Un kā to vispār dara?
| From: | goddes |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:27 |
---|
| | | (Link) |
|
Nu dara tā, nomizo saknes un rīvē uz smalkas rīves (tās, kurai ir "zobiņi" vertikāli, ķip ar naglu sadurstīti, ja saprati:). Nav vēlams pieliekties un pasmaržot sarīvēto, uz sekundēm 20 galvā nervi sāks durt galvā kā pēc krietnas karotes stipro krievu sinepju:), vēlams to darīt pie atvērta loga vai uz rīves kurai ir trauks. A ūdens, sāls, cukurs un etiķis uz čuju saulīt, nekādas receptes man nav, katrreiz citādāk:) Neko nekrāsoju, liek burkās un ledusskapī, ja pamazāk etiķis pielicies, nereti ar laiku kļūst brūnganīgi, iedzelteni, taču TIK perfekti balti kā veikalaburciņās dabūjami ar drauso ķīmiju, pati sakne nav tik balta:)
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:32 |
---|
| | | (Link) |
|
Paldies! Pamēģināšu.
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:33 |
---|
| | | (Link) |
|
ūdens, sāls, cukurs, etiķis - tas jašavāra kā marināde? Karstu pēc tam uz tiem mārrutkiem burkā vai samaisa kopā bļodā un tad burkā?
| From: | goddes |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:36 |
---|
| | | (Link) |
|
Visu gāžam atsevišķi sarīvētajā masā un maisam, pie šķietami pareizās konsistences un garšas liek burkās. Man šķiet, ka tik vienkāršu lietu var eksperimentēt un nav tādas pareizās receptes:)
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 15:28 |
---|
| | | (Link) |
|
aha, skaidrs, tnx.
| From: | goddes |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:11 |
---|
| | | (Link) |
|
A tirgos mārrutku sakne nav nopērkama? tak īzī, vārīts ūdens, sāls, cukurs un etiķis.
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:14 |
---|
| | | (Link) |
|
Nezinu, nekad neesmu pievērsusi uzmanību un tādus taisījusi, bet būs jāpamēģina.
| From: | cuba |
Date: | 24. Septembris 2009 - 16:11 |
---|
| | | (Link) |
|
Jo tirgus ir tālu, bet savas fermas nav
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:02 |
---|
| | | (Link) |
|
O! Tnx.
Man paziņa ķiķināja, kad es šķendējos, ka pāris kartupeļi sazaļojuši. Šams Īrijā divi gadi nostrādāja un tur tas neskaitās nekas tāds. Sazaļoja veikalā gaismā un siltumā stāvēdams? Nu i labi- tātad ir dzīvs produkts, nevis saķīmiķots un mākslīgs ;-)
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 16:29 |
---|
| | | (Link) |
|
Nu, Tu un tas īrietis varat savus zīdaiņus mierīgi arī barot ar zaļiem, solanīnu saturošiem dzīvajiem produktiem, a man kkā roka neceļas bērnam tādu dot. A eko-veikalos nepaliek zaļi - nedzīvi produkti, vai?
Eko veikaliem parasti nav tie garie darbalaiki, kad gandrīz cauru diennakti viekalā deg gaisma. Un kazi arī notirgo ātrāk, jo neiepērk baigos kvantumos.
Kas attiecas uz visu pārējo, tad neko nezinu par solanīnu, bet es latvju tradīciju ietvaros vēl arvien sazaļojošos vienkārši nomizoju līdz nezaļajai daļai un ēdu tik nost. I zīdaiņi jau paaugušies, i viņu vecāki nenoveco ātrāk kā citi.
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 16:47 |
---|
| | | (Link) |
|
Mēs laukos arī tā darījām, ja nu kāds gadījās, bet stāsts vairāk par to, ka no 2,5 kg labi, ja puse ir ēdama! Pēc nomizošanas līdz nezaļajai daļai no tā kartupeļa paliek pāri 1/4 daļa + mēs bieži vārām kartupeļus ar mizu, jo mizā un tai ļoti tuvā kārtiņā (ko ar mizošanu nomizo) ir vielas, kas palīdz labāk pārstrādāt kartupeļos esošo cieti. Pēc analoģijas - tad jau var tirgot arī mazliet iesmakušu gaļu, jo laukos tādu ar etiķūdeni nomazgā un pēc tam sasautē - visi dzīvi, vai arī puspuvušus ābolus - laukos to sapuvušo vietu izgriež ārā un ēd nost...
To laikam sauc par saimnieciskumu ;-P
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 16:59 |
---|
| | | (Link) |
|
Aha. :) | |