oblica - RRRR!!! [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

RRRR!!! [24. Sep 2009|12:56]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Septembris 2009 - 14:01
(Link)
Tu puķu podā izaudzē un pats rīvē? :)
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:24. Septembris 2009 - 14:04
(Link)
Jā, rīvēju, bet mārrutki aug brīvā vaļā kā neiznīdējama nezāle. 3litru burka sezonai pietiek:)
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:24. Septembris 2009 - 14:05
(Link)
Un pastāv opcija tirgus, kur pārdevējs ir rīvējis, lai arī ne no puķupoda ņemtos:>
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Septembris 2009 - 14:08
(Link)
Vidzemes tirgū vieni vienīgi pārpircēji - diez vai kāds no tiem kaut ko rīvējis + pēc stāsta par dzērvenēm un čurām man, kā urīnterapijas neatbalstītājai un vispār skeptiskai personai ne par ko vairs nav ilūziju, arī par tirgu ne. :/
Bez tam - man garšo pirktie mārrutki, cik nu viņus vispār lietoju, bet, kad taisīsi, iedomā par mani un uztaisi vienus 300 g vairāk, es kkā nebūt atlīdzināšu.
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:24. Septembris 2009 - 14:10
(Link)
Visi ir slavējuši manējos, kā saka tīra manta bez "E":), bet darbs ir ellīgs, neatbalstam mechānisko smalcināšanu, zūd produktam kaut kas un matērija cita...
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Septembris 2009 - 14:16
(Link)
A kā tad smalicini?
Ja ar rīvi ne, ar nazi ne, ar blenderi ne... tak ne jau ar zobiem? :D
Kā?
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:24. Septembris 2009 - 14:21
(Link)
Nu uz rīves ar rokām, ar mechāniskajiem līdzekļiem domāju gaļas maļamās mašīnas un elektriskās rīves, kā arii dara.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Septembris 2009 - 14:23
(Link)
ā!
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:24. Septembris 2009 - 14:29
(Link)
Bet laikam veču darbs, diezgan smagi un pajāt par manikīru:)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Septembris 2009 - 16:26
(Link)
Es tak esmu katlu pavēlniece no cepēju cilts! :D
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:24. Septembris 2009 - 16:31
(Link)
Labi, labi, bet tiešām fiziski diezgan pagrūti, nav jau burkāns, diezgan koksnēja (vai kokaina?) struktūra.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Septembris 2009 - 14:17
(Link)
Davai, padalies, padalies (Tevis ieteikto kefīra-sojas marinādi pielietoju, paldies!), Tu tur bietes krāsai liec? Etiķi vai esenci? Kā glabā? Cik ilgi var stāvēt? Un kā to vispār dara?
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:24. Septembris 2009 - 14:27
(Link)
Nu dara tā, nomizo saknes un rīvē uz smalkas rīves (tās, kurai ir "zobiņi" vertikāli, ķip ar naglu sadurstīti, ja saprati:). Nav vēlams pieliekties un pasmaržot sarīvēto, uz sekundēm 20 galvā nervi sāks durt galvā kā pēc krietnas karotes stipro krievu sinepju:), vēlams to darīt pie atvērta loga vai uz rīves kurai ir trauks. A ūdens, sāls, cukurs un etiķis uz čuju saulīt, nekādas receptes man nav, katrreiz citādāk:) Neko nekrāsoju, liek burkās un ledusskapī, ja pamazāk etiķis pielicies, nereti ar laiku kļūst brūnganīgi, iedzelteni, taču TIK perfekti balti kā veikalaburciņās dabūjami ar drauso ķīmiju, pati sakne nav tik balta:)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Septembris 2009 - 14:32
(Link)
Paldies! Pamēģināšu.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Septembris 2009 - 14:33
(Link)
ūdens, sāls, cukurs, etiķis - tas jašavāra kā marināde? Karstu pēc tam uz tiem mārrutkiem burkā vai samaisa kopā bļodā un tad burkā?
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:24. Septembris 2009 - 14:36
(Link)
Visu gāžam atsevišķi sarīvētajā masā un maisam, pie šķietami pareizās konsistences un garšas liek burkās. Man šķiet, ka tik vienkāršu lietu var eksperimentēt un nav tādas pareizās receptes:)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Septembris 2009 - 15:28
(Link)
aha, skaidrs, tnx.
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:24. Septembris 2009 - 14:11
(Link)
A tirgos mārrutku sakne nav nopērkama? tak īzī, vārīts ūdens, sāls, cukurs un etiķis.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:24. Septembris 2009 - 14:14
(Link)
Nezinu, nekad neesmu pievērsusi uzmanību un tādus taisījusi, bet būs jāpamēģina.