RRRR!!! |
[24. Sep 2009|12:56] |
|
|
|
Comments: |
Eko veikaliem parasti nav tie garie darbalaiki, kad gandrīz cauru diennakti viekalā deg gaisma. Un kazi arī notirgo ātrāk, jo neiepērk baigos kvantumos.
Kas attiecas uz visu pārējo, tad neko nezinu par solanīnu, bet es latvju tradīciju ietvaros vēl arvien sazaļojošos vienkārši nomizoju līdz nezaļajai daļai un ēdu tik nost. I zīdaiņi jau paaugušies, i viņu vecāki nenoveco ātrāk kā citi.
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 16:47 |
---|
| | | (Link) |
|
Mēs laukos arī tā darījām, ja nu kāds gadījās, bet stāsts vairāk par to, ka no 2,5 kg labi, ja puse ir ēdama! Pēc nomizošanas līdz nezaļajai daļai no tā kartupeļa paliek pāri 1/4 daļa + mēs bieži vārām kartupeļus ar mizu, jo mizā un tai ļoti tuvā kārtiņā (ko ar mizošanu nomizo) ir vielas, kas palīdz labāk pārstrādāt kartupeļos esošo cieti. Pēc analoģijas - tad jau var tirgot arī mazliet iesmakušu gaļu, jo laukos tādu ar etiķūdeni nomazgā un pēc tam sasautē - visi dzīvi, vai arī puspuvušus ābolus - laukos to sapuvušo vietu izgriež ārā un ēd nost...
To laikam sauc par saimnieciskumu ;-P
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 16:59 |
---|
| | | (Link) |
|
Aha. :) | |