Comments: |
| From: | cuba |
Date: | 24. Septembris 2009 - 13:32 |
---|
| | | (Link) |
|
"Latvijas preci", ka nepamatoti mēdz būt pat 2x dārgāka par ievesto, jāpiebilst. Un nereti arī - negaršīgāka. Piemēram, kādēļ man jāpērk Spilvas mārrutki, ka blakus tiem plauktā stāv leišu par 2x mazāku cenu. Nemaz nerunājot par to sižetu "Grindex cenu salīdzinājums LV un UA"... Laikam jau tiešām Latvija bagāta valsts :)
| From: | goddes |
Date: | 24. Septembris 2009 - 13:50 |
---|
| | | (Link) |
|
kādēļ vispār mārrutki ir jāpērk veikalā?
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:01 |
---|
| | | (Link) |
|
Tu puķu podā izaudzē un pats rīvē? :)
| From: | goddes |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:04 |
---|
| | | (Link) |
|
Jā, rīvēju, bet mārrutki aug brīvā vaļā kā neiznīdējama nezāle. 3litru burka sezonai pietiek:)
| From: | goddes |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:05 |
---|
| | | (Link) |
|
Un pastāv opcija tirgus, kur pārdevējs ir rīvējis, lai arī ne no puķupoda ņemtos:>
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:08 |
---|
| | | (Link) |
|
Vidzemes tirgū vieni vienīgi pārpircēji - diez vai kāds no tiem kaut ko rīvējis + pēc stāsta par dzērvenēm un čurām man, kā urīnterapijas neatbalstītājai un vispār skeptiskai personai ne par ko vairs nav ilūziju, arī par tirgu ne. :/ Bez tam - man garšo pirktie mārrutki, cik nu viņus vispār lietoju, bet, kad taisīsi, iedomā par mani un uztaisi vienus 300 g vairāk, es kkā nebūt atlīdzināšu.
| From: | goddes |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:10 |
---|
| | | (Link) |
|
Visi ir slavējuši manējos, kā saka tīra manta bez "E":), bet darbs ir ellīgs, neatbalstam mechānisko smalcināšanu, zūd produktam kaut kas un matērija cita...
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:16 |
---|
| | | (Link) |
|
A kā tad smalicini? Ja ar rīvi ne, ar nazi ne, ar blenderi ne... tak ne jau ar zobiem? :D Kā?
| From: | goddes |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:21 |
---|
| | | (Link) |
|
Nu uz rīves ar rokām, ar mechāniskajiem līdzekļiem domāju gaļas maļamās mašīnas un elektriskās rīves, kā arii dara.
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:23 |
---|
| | | (Link) |
|
ā!
| From: | goddes |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:29 |
---|
| | | (Link) |
|
Bet laikam veču darbs, diezgan smagi un pajāt par manikīru:)
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 16:26 |
---|
| | | (Link) |
|
Es tak esmu katlu pavēlniece no cepēju cilts! :D
| From: | goddes |
Date: | 24. Septembris 2009 - 16:31 |
---|
| | | (Link) |
|
Labi, labi, bet tiešām fiziski diezgan pagrūti, nav jau burkāns, diezgan koksnēja (vai kokaina?) struktūra.
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:17 |
---|
| | | (Link) |
|
Davai, padalies, padalies (Tevis ieteikto kefīra-sojas marinādi pielietoju, paldies!), Tu tur bietes krāsai liec? Etiķi vai esenci? Kā glabā? Cik ilgi var stāvēt? Un kā to vispār dara?
| From: | goddes |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:27 |
---|
| | | (Link) |
|
Nu dara tā, nomizo saknes un rīvē uz smalkas rīves (tās, kurai ir "zobiņi" vertikāli, ķip ar naglu sadurstīti, ja saprati:). Nav vēlams pieliekties un pasmaržot sarīvēto, uz sekundēm 20 galvā nervi sāks durt galvā kā pēc krietnas karotes stipro krievu sinepju:), vēlams to darīt pie atvērta loga vai uz rīves kurai ir trauks. A ūdens, sāls, cukurs un etiķis uz čuju saulīt, nekādas receptes man nav, katrreiz citādāk:) Neko nekrāsoju, liek burkās un ledusskapī, ja pamazāk etiķis pielicies, nereti ar laiku kļūst brūnganīgi, iedzelteni, taču TIK perfekti balti kā veikalaburciņās dabūjami ar drauso ķīmiju, pati sakne nav tik balta:)
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:32 |
---|
| | | (Link) |
|
Paldies! Pamēģināšu.
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:33 |
---|
| | | (Link) |
|
ūdens, sāls, cukurs, etiķis - tas jašavāra kā marināde? Karstu pēc tam uz tiem mārrutkiem burkā vai samaisa kopā bļodā un tad burkā?
| From: | goddes |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:36 |
---|
| | | (Link) |
|
Visu gāžam atsevišķi sarīvētajā masā un maisam, pie šķietami pareizās konsistences un garšas liek burkās. Man šķiet, ka tik vienkāršu lietu var eksperimentēt un nav tādas pareizās receptes:)
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 15:28 |
---|
| | | (Link) |
|
aha, skaidrs, tnx.
| From: | goddes |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:11 |
---|
| | | (Link) |
|
A tirgos mārrutku sakne nav nopērkama? tak īzī, vārīts ūdens, sāls, cukurs un etiķis.
| From: | oblica |
Date: | 24. Septembris 2009 - 14:14 |
---|
| | | (Link) |
|
Nezinu, nekad neesmu pievērsusi uzmanību un tādus taisījusi, bet būs jāpamēģina.
| From: | cuba |
Date: | 24. Septembris 2009 - 16:11 |
---|
| | | (Link) |
|
Jo tirgus ir tālu, bet savas fermas nav | |