nxn ([info]nxn) rakstīja,
@ 2014-12-03 19:21:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:pt, slikti

ko darīt, un ko jūs darāt, ja bērnam (konkrēti 6gadīgam) uznāk "visiem tas ir, man arī vajag!" krīze? vēl pirms 2 stundām es neko nezināju par tādiem Skylander, bet tagad izrādās, ka tā ir vislabākā lieta visā pasaulē! un Janam ir, un viens ir caurspīdīgs, un viens ir no uguns utt. utt.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]nxn
2014-12-05 11:22 (saite)
ja es drīkstu jautāt- cik Līna saņem kabatas naudu? jo mēs vienojāmies par 1,50 nedēļā, bet ar nosacījumu, ka netiks pirktas nekādas mantas, ka viss ir jāsakrāj pašam. un viņš krāj kā traks! šitiem draņķiem ir vienkāršas plastmasas figūriņas par 15 EUR 3 gab. to viņš pats pirktu, bet ir spēle, kurai vajag nintendo, PS vai Wii (starp citu, jums kkas no ta ir??).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2014-12-05 11:47 (saite)
Viss garais penteris pazuda. Tāpēc tagad īsi : kabatas naudas nav un nintendo&co arī nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nxn
2014-12-05 11:49 (saite)
ok, paldies!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ld
2014-12-05 11:54 (saite)
Mans nelūgtais padoms: ja esi izlēmusi, tad neļauj sevi nevienam iespaidot. Bērniem nekāds gabals nenokrīt ja nepērk visus sūdus pēc kārtas.

Un atceries ka Tev ir gudrs bērns. Pētnieka tips. Izstāsti par kapitālismu, patērētāju kultūru un ierobežotajiem resursiem. Ja tās tēmas liekas par smagu tad sāc ar plastmasas sadalīšanos salīdzinājumā ar banāna mizu un koka gabalu.

Bet visgalvenais ir Tavs lēmums un tas par kādu cilvēku Tu gribi izaudzināt savu bērnu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

par padomu paldies, tiešām
[info]nxn
2014-12-05 12:00 (saite)
mana ideja bija kāda vērtīgāka alternatīva, bet man nav nekādas nojēgas par šo tirgus nišu. paskatīsimies kko. vel jau viņam paraugs ir lielais brālēns, jāparunā ar to par šito visu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2014-12-05 13:34 (saite)
Attiecībā par kabatasnaudu mans uzskats ir, ka jāļauj bernam pašam ar to apieties un pašam pieņemt lēmumus, lai kādi arī tie nebūtu.

Maksim uz pēdējo dzimšanas dienu sadāvināja kopā 60 eiro. Viņš gribēja nopirkt skūteri. Stefans iebilda, jeb pareizāk sakot aizliedza. Viņš gribēja, lai Maksis to naudu taupa studijām. Es saprotu, ka Stefans to domāja labi, bet viņš ir aizmirsis kā ir būt 9gadīgam. krāšana un studijas ir abstrakti jēdzieni. Mana kļūda bija tā, ka es iebildu Stefanam bērniem redzot. Maksis sāka pārdžīvot, ka viņa dēļ mēs strīdamies un pateica, ka nepirks skūteri. beigu beigās visus 60 eiro viņš iztērēja sīkumos - matchbox mašīnītēs un konfektēs. uz mirkli viņš varēja teikt - es to nopirkšu par savu naudu, ja es viņam atteicos pirkt, bet tas bija tikai mirklis. 60 eiro mācība mums visiem. (S gan joprojām spītējas un uzstāj, ka viņš visu pareiz darīja)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?