krēpjlācis - Izmaiņas dzīvē [entries|archive|friends|userinfo]
krēpjlācis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Izmaiņas dzīvē [Sep. 26th, 2017|12:51 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Eu, bet ir vēl kāds, kam šis jautājums neliek mieru? Visur apkārt ir dažādi ieteikumi – kā uzlabot savu produktivitāti, kā būt efektīvākam, kā visu izdarīt labāk, kā pietiekami izgulēties, kā labāk koncentrēties, speciālistu lekcijas, u.t.t. Kad es vēl biju skolnieks / students un man bija enerģija, tad man viss arī sanāca, es biju zinātkārs un centīgs, bet tolaik tas vēl nebija kruta, tas nebija stilīgi, es tiku atstumts, jo vispār priekš dzimuma ar ārīgajiem dzimumorgāniem zināju pārāk daudz, darīju visu pārāk ātri un laikā, man vienlīdz padevās gan humanitārie priekšmeti, gan eksaktie, bet noteikums taču bija vienkārši būt jautram, bezrūpīgam un tādam, kam par visu dzīvē ir vienalga. Tagad tas pēkšņi ir mainījies, visi apkārt ir nodarbināti, nopietni un ambiciozi, tiek piedāvāti kursi smadzeņu darbības uzlabošanai, vidusskolnieki piedalās gudrības šovos un cenšas cits citu izkonkurēt, u.t.t. Toties man ar manu antidepresantu un trankvilizatoru apdolbīto galvu ir samērā grūti sekot līdzi šai jaunajai straumei. Tas tā man vienīgajam, vai arī ir notikusi kaut kāda… diskursa maiņa?
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:September 26th, 2017 - 01:03 pm
(Link)
viņi arī ģērbjas... smart casual?
[User Picture]
From:[info]saikne_neochin
Date:September 26th, 2017 - 01:17 pm
(Link)
tas būs tas pasaules gals
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:September 26th, 2017 - 01:42 pm
(Link)
Kur tev jāskrien? Piebremzē, izbaudi dzīvi, tev tās ir vēl mazāk atlicis nekā galīgi jaunajiem.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:September 26th, 2017 - 02:13 pm
(Link)
kurā vietā es rakstu, ka skrienu?
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:September 26th, 2017 - 02:18 pm
(Link)
Nu, izklausās, ka tu esi norūpējies, ka nevari paskriet līdzi.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:September 26th, 2017 - 03:02 pm
(Link)
Es vienkārši prasu, vai tiešām ir notikusi kaut kāda diskursa maiņa, vai arī man tā vienkārši savā galvā liekas. Bet nujā, es šobrīd tik tiešām netieku līdzi.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:September 26th, 2017 - 03:06 pm
(Link)
Ā, nu es sapratu. Es nebiju iedomājies, ka tevi varētu interesēt, kāds ir pašreizējais sabiedrības diskurss. Mani tas nekad nav interesējis, tāpēc nespēšu atbildēt. Varu pateikt tikai to, ka mileniāļi ir fantastiski, bet viņu kritiķi visdrīzāk ir pesimistiski skauģi, kas apzinās, ka viņu labākie gadi ir garāk un viņi nekad vairs nebūs jaunāki, spēcīgāki un gudrāki.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:September 26th, 2017 - 03:20 pm
(Link)
Es jau pats esmu mileniālis.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:September 26th, 2017 - 03:38 pm
(Link)
Nu vai nav jauki! :)
From:(Anonymous)
Date:September 28th, 2017 - 03:17 am
(Link)
cik fantastiski ir mileniāļi? man sķiet, tieši mileniāļu dēļ vismaz publiskajā diskursā ir atdzimusi ideja par sociālismu 2.0 un faux neizmērojamo empātijas politiku.
tiesa, starp jaunākās paaudzes mileniāļiem (1996+ uz augšu) ir redzama interneta kultūras iespaidā arvien pieaugošāka kritika pret politkorektumu, visādām kreiso un liberāļu klišejām, proti, institucionalizētas "kritikas" kritika, mani dažkārt pārsteidz, cik viegli un dabiski viņiem tas notiek, cik nesaudzīgi viņi ir gatavi smieties par visu pompozo empātiju un runas kontroli, taču ir viena problēma - gluži kā vairumam modernāko mileniāļu viņu kritiskums ir quite shallow, turklāt, pat ja kritika ir laba, bez pozitīva piedāvājuma/redzējuma, diemžēl, tīra negativitāte, bet muslimus, marksistus un citus totalitāristus (nākamajās divās desmitgadēs lielākos draudus sastādīs tieši tehnoloģiskie nihilisti/totalitāristi) ar tīru negativitāti sakaut neizdosies.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:September 28th, 2017 - 10:44 am
(Link)
ok. starp citu, kāds prikols dzēsties ārā un pēc tam komentēt kā anonymous, ja visi tāpat zina, kas ir rakstītājs? tas nav baigi konsekventi. pašnāvības domātas dzīvei.
From:(Anonymous)
Date:October 9th, 2017 - 10:46 am
(Link)
kāda jēga ir savu cibas vēsturi aizvadīt regulāri fašistiski gaužoties par dažādu lietotāju anonimitātes statusu un vēl viņu personīgi iekšējiem motīviem? vēstījums ir svarīgs, nevis vēstītājs
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:October 11th, 2017 - 05:03 pm
(Link)
kā ta nav vēstītājs svarīgs? man tieši šķiet, ka svarīgākā ir persona, kas nes šo vēsti, svarīgākais ir cilvēks nevis ideja. jebkurā gadījumā, pasaulē ir ļoti daudz netaisnības, kā jūs vispār to varat izturēt?
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:September 28th, 2017 - 09:12 pm
(Link)
Tāds ir tavs naratīvs, bet nav jau daudz pierādījumu, ka tā patiešām ir un jo īpaši, ka tajā vainojami mileniāļi. Un vēl jo vairāk, es nevērtēju cilvēkus pēc tādām lietām. Man vairāk mileniāļi patīk, ka viņi ir atvērtāki, mazāk kompleksaināki, priecīgāki un tas pēc paša novērojumiem. Vispārīgi jau protams, viņi tādi paši cilvēki, kā visi citi – citi labāki, citi sliktāki, katram savi dēmoni utt., bet tomēr viņiem ir mazāk to pagātnes traumu, ka piemīt vecākām paaudzēm. Nu varbūt tas atkarīgs no valsts, situācijas atšķiras. Es šobrīd vairāk par UK publiku.
From:(Anonymous)
Date:October 9th, 2017 - 10:49 am
(Link)
es savu komentāru tieši rakstīju domās par UK publiku, kuri teju drīz ivēlēs neomarksistus un post-staļinistus valdībā tā vienkāršā iemesla dēļ, ka šai atvērtajai, priecīgajai un nekompleksainajai publikai sola vienradžus, varavīksni, piena upes un izrēķināšanos ar tiem nasty bagātajiem un penšiem
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:September 29th, 2017 - 10:28 am
(Link)
es skaitos mileniālis, un, manuprāt, totāli neatbilstu tevis aprakstītajam kadram. cita lieta, ka es šobrīd esmu spiests būt totāli pasīvs, bet nu... cīņa jau vēl nav galā, vai ne? ;)
From:(Anonymous)
Date:October 9th, 2017 - 10:53 am
(Link)
sevišķi lv es velku lielu robežškirtni starp 1986-1996 dzimušajiem milleniāļiem un tiem, kas dzimuši vēlāk. sākot no 1996 ir īsti rietumnieki, kuri maz atšķiras no saviem biedriem citviet, lai vai tā būtu Polija, UK, Portugāle vai Somija, pat ASV. visparadoksālākajā situācija ir 1988-1992 dzimušajiem - it kā dzimuši brīvā valstī, it kā nulle sovoka pieredzes, taču, ak, cik ļoti daudz postsovoka dvesmas un rēgu noklusētā formātā viņiem nāk līdzi..
post-1996 ir nevēsturiski vai pat pārvēsturiski subjekti, 1988-1992 ir visnotaļ vēstures/pagājības caurrakstīti subjekti.
[User Picture]
From:[info]_raagas
Date:September 26th, 2017 - 02:08 pm
(Link)
ja tas ir darāms savu interešu labā, tad viss kārtībā, taču parasti šādas tendences tiek iedoktrinētas lai padarītu savu verga/biorobota darbu produktīvāku, kvīkendā nogulētu ilgāk un paliktu bez brīvā laika vispār. tikko tieši par to bija saruna darbā, secinājums - nepavisam nav tā ka "guli mazāk - dzīvo vairāk". sākumā šķiet, ka ir vairāk, bet tas nepavisam nenozīmē dzīvot ilgāk.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:September 28th, 2017 - 12:30 pm
(Link)
nu es jau arī ar visu 'parasto' un normālo dzīves ritumu jūtos gandrīz vai kā bez brīvā laika. rēķini - 8,5 līdz 9 h ir darbs (jo pusdienu pauze tur arī ir iekšā), tad kāda 1h no rīta man paiet, lai es lēnām pieceltos un sagatavotos darbam, kopā vismaz 1h arī tiek pavadīta ceļā mājas -> darbs -> mājas. gulēšanai man nepieciešamas vismaz 8 stundas, lai es justos ne sliktāk kā vidēji slikti. tas viss kopā jau ir 19 stundas. sanāk, ka brīvas man diennaktī paliek 5 stundas, bet arī tajās var ietilpt sēdēšana kaut kādā korķī, stāvēšana rindā veikalā, ēst taisīšana / mazgāšanās / citas pamatvajadzību apmierināšanas. bieži man ir nepieciešams tikt pie kaut kāda ārsta, pēc intensīvākām dienām dažkārt gribas pagulēt uzreiz pēc darba, jo pārāk sāp acis / nogurums, vēl man vajadzētu vismaz 2x nedēļā iet peldēt un gribas arī kaut ko pamuzicēt ar savu grupu. no kora jau aizgāju. ko es gribu teikt - es neredzu pointu pat no šādas dzīves, jo, pat ja pēkšņi justos labāk, laika daudzums, ko varu veltīt sev, ir totāli mazs (lasīt sevi interesējošu literatūru, muzicēt, sportot, skatīties filmas, vienkārši atpūsties). tāpēc it sevišķi nesaprotu, kā dzīvo cilvēki, kuriem vēl jārūpējas par ģimeni, jābūt ar kinderiem, u.t.t.
[User Picture]
From:[info]_raagas
Date:September 28th, 2017 - 12:49 pm
(Link)
tā arī dzīvo, viņiem ļoti reti ir laiks, kad noskatīties kādu filmu, nemaz nerunājot par grāmatu lasīšanu. tam arī 40+ h darba nedēļa ir domāta mūsdienās - informācijas ir bezjēgā daudz, tu visu vari uzzināt, taču neļauj laika iztrūkums, nevajag pat nekādu cenzūru. ir jau daži reti virtuōzi, kam brīvais laiks izdodas arī ar vairākiem bērniem, taču ir arī tādi, kas strādā 2 vai 3 darbos un nekad neredz atvaļinājumu. ļoti slikti.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:September 28th, 2017 - 12:54 pm
(Link)
skumji. es gan arī neredzu izeju no situācijas pats priekš sevis, jo, tā kā neesmu aizgājis pa kaut kādu savu līniju, man nav sava biznesa vai kā, tad es arī nu jau vairākus gadus strādāju šos pilnas slodzes darbus, ar kuriem tāpat nauda ir tā vien lai izdzīvotu. neredzu arī nekādus pusslodzes darbus (kādi netiek piedāvāti pat tad, ja tev ir invaliditāte). nu, tātad, es neredzu nekādas sakarīgas dzīves opcijas.
[User Picture]
From:[info]_raagas
Date:September 28th, 2017 - 01:46 pm
(Link)
gan jau uzradīsies kāda 1/2slodze. ja manīšu ko tādu, notekti padošu ziņu. var mēģināt rakstīt kultūras projektus, bet ar tiem te var izdzīvot tikai pārdoties gribošie, burvju mākslinieki un tie, kam izmeklēti labvēlīga karma.
[User Picture]
From:[info]panacea
Date:September 26th, 2017 - 04:59 pm
(Link)
es nemāku teikt par smadzeņu kustināšanu, bet mani ir pārsteigusi šausmīgā apsēstība ar teamwork. pat darbos, kur vispār nenotiek nekāda komunikācija ar kolēģiem. un pat tajos, kuros notiek, visi ir zvērējušies būt ārkārtīgi teamworkojoši, bet es tā arī neesmu sapratusi, kas īsti tas praksē ir.
From:[info]ll_
Date:September 28th, 2017 - 05:05 pm
(Link)
man šķiet, ka 50% tas, ka tu toreiz biji cita vecuma grupa un 50% tāds šobrīd #trendiņš.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:September 29th, 2017 - 10:25 am
(Link)
mēs varētu kādreiz kaut kur aiziet, ar bonusu, ka es neizrubos no stipras un neadekvātas ķīmijas :3
From:[info]ll_
Date:September 29th, 2017 - 02:48 pm
(Link)
davai, parunāsim par diskursa maiņu!