porcelāna lellīte [userpic]

29. Marts 2022 (16:32)

Nu, aizņemtie vecāki, dodiet man idejas kā kko darīt kopā ar bērnu. Šis pēc skolas grib ietusēt, es nevaru. Un riteņošana vai pastaiga ne vienmēr der klimata un enerģijas līmeņa ziņā

Comments

Posted by: f ([info]f)
Posted at: 29. Marts 2022, 16:37
lil non smokers

vecuma grupas mūsējiem nesakrīt, droši vien intereses arī ne īpaši, bet vai nestrādā vecais labais "vienalga, ko darīt, ka tik labā noskaņojumā un kopā"? vai te vajag "ietusēt"?

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 29. Marts 2022, 16:39

Vajag idejas, citādi es gribu nemātišķi izdarīties, jo man tā vajadzība krīt uz nerviem kad es esmu pārgurusi, es nevaru izturēt

Posted by: ((Anonīms))
Posted at: 29. Marts 2022, 16:58

bet varbūt pārgurusi esi no tā, ka neko nedari? fiziskās aktivitātes kopā ar bērniem ir lielisks veids izkustēties

Posted by: f ([info]f)
Posted at: 29. Marts 2022, 18:53

mēs ejam pastaigā kopā, kaut kur, kur ir ko paskatīties vai peļķes, kur palēkāt, kopā daram kādus mājas darbus, vai viņš zīmē un es skatos, vai mēs pat kopā paskatamies kādu multeni (tas gan ilgst labi ja 5 minūtes; the bliss), piedalos viņa izdomātu spēļu spēlēšanā, nasing spešal. viņam arī ļoti patīk skatīties fotogrāfijas un video, kur ir viņš pats, tad citreiz var nodarboties ar to un gremdēties atmiņās. ceru, ka drīzumā kopā gatavosim ēst un brauksim uz parkiem uz zoodārziem, bet parki un zoo jau tāda nopietnāka ietusēšana.

vecmamma, piemēram, savārīja termosā tēju, iedeva maizes un cīsiņus līdzi somā, un viņš ar vectēvu brauca ar riteni skatīties, kā sulas tek. ko vēl viņi darīja, nav ne jausmas, bet lūk, tā arī kārtīga ietusēšana. vienīgais, tagad auksti.

Posted by: austra ([info]au)
Posted at: 29. Marts 2022, 17:08

tas jau no bērniem atkarīgs, kas šiem patīk :) mums vakari ir īsi pēc b/d, nekas cits kā kopīgas vakariņas un lego un grāmatas nesanāk. bet noteikti jau viņiem veidojas savi hobiji un gribēšanas, tur arī jāpiedalās. nav jau ritenis jāizgudro vai jādara kaut kas čerez ņimogu :)

Posted by: austra ([info]au)
Posted at: 29. Marts 2022, 18:52

šovakar, piemēram, krietnu pusstundu spēlējām "aklās vistiņas" :)

Posted by: galvenais hipo ([info]daria)
Posted at: 29. Marts 2022, 17:18

Cirks, grāmatas, zīmēšana. Kopā ēst gatavošana - manējie taisa salātus, kamēr es pārējo.
Citas galda spēles (cūkas, džokers, gravity/circuit/laser maze, moose in the house)

Nu, un klasika - kašķi un strīdi

Posted by: Birjuza ([info]ninona)
Posted at: 29. Marts 2022, 17:34

Jāprasa pašam, ko saprot ar to "ietusēt".

Mums te ciemā vienkāršāk - bērnie ietusē paši savā starpā, mājās nāk atpūsties un spiestā kārtā mājasdarbus pildīt.
Ar mazo bērndārznieku vienkārši lēnā solī aizvelkamies līdz rotaļlaukumam (un ne izcilā laikā konstatējam, ka tur garlaicīgi) vai lietus laikā pa kādām peļķēm pabradājām. Pa lielam ļaujamies mirklim.

Mājās visi daudz būvējam lego vai vilciena sliežu maršrutus (mums kaste ar koka sliedēm).

Posted by: jā un nē ([info]dzeltens)
Posted at: 29. Marts 2022, 18:10

Mans sīks diezgan uzstājīgi grib ietusēt tieši sevis izvēlētajā veidā. Piemēram, vakar trinkšķināja ukuleli un lika man celt roku, kad es vairs nedzirdu skaņu. Citreiz grib spēlēt galda spēli - cirku, loto vai kārtis. Mani arī tās viņa prasības brīžiem izbesī un tad es gribu nemātišķi izpildīties, bet parasti vienkārši pasaku, ka esmu nogurusi, ja tiešām nevaru saņemties. Bet parasti uz tām 15 min. saņemos.
Kaut kad sen atpakaļ gājām vecāku kursos, kur tieši ieteica veltīt bērnam kaut vai tikai 15 minūtes, bet viņa izvēlētajā veidā, lai viņš vada to procesu.

Posted by: helvetica ([info]helvetica)
Posted at: 29. Marts 2022, 18:39

taisiet ēst, mazgājiet veļu, šķirojiet, kārtojiet - derīgus mājsaimniecības darbus un kopā.

10 Lasīt komentārus piebilst