porcelāna lellīte [userpic]

14. Jūlijs 2020 (09:38)

Man jautājums: ar ko mazgāt veļu. Padodos - šķidrais Kastanis/citronskābe vairs neder, kombinācijā ar šo veļas mašīnu tāpat dvieļi (jo īpaši) un mani baltie darba krekliņi ir iesmakuši tā, ka jāķeras pie visas tās ļoti smiržīgās ķīmiskās herņas. Tad ar ko mazgāt? Es labāk gribētu šķidru, bet bez šausmīgi stipras smakas. Un es pat vairs neatceros no kā es kasījos. Nu, tad jau droši vien pie reizes vajag ar visiem optiskajiem balinātājiem etc. Ieteikumi?
Un izmest iesmakojušos vajadzētu tas ir darba plānā, bet neatceļ problēmu kopumā, un mainīt veļasmašīnu un vai dzīvokli pagaidām nav plānā

Comments

Posted by: covid_19 ([info]covid_19)
Posted at: 14. Jūlijs 2020, 09:47

ariel kapsulas gela - rekomendēts, iztīra pat mašīneļļas traipus ar plintes sodrējiem

Posted by: Nikolass A. Dērsingtons ([info]kisswithafist)
Posted at: 14. Jūlijs 2020, 10:03

Tak viņas šausmīgi spēcīgi ož. Man drēbes vēl kādā trešajā valkāšanas reizē nes. Efektīvas, jā, bet nu mākslīgais aromāts ir oijoijoi.

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 14. Jūlijs 2020, 10:50
taisni kā es

ļoti alerģiskas, ja neraatei mazi bērni apmazgājami, diez kas nav.

Posted by: austra ([info]au)
Posted at: 14. Jūlijs 2020, 10:09

man ļoti ātri apnika kastanis, jo tas tiešām nekad nesmaržo pēc tīras veļas. es esmu parastais, man patīk, ka var nopirkt rimčikā, tāpēc pārgāju uz Ariel Sensitive - sīkajiem viss labi, smaržo tikai brīdī, kad izņem no veļas mašīnas, pēc tam vienkārši ir sajūta, ka tīras drēbes. kopš Ūpim ir kāds pusgads, tikai to lietojam, esmu sajūsmā.

Posted by: pavisam ([info]pavisam)
Posted at: 14. Jūlijs 2020, 11:17

Gadiem lietoju amway.
nejēdzīgi dārgs, daudzi saka, ka reklāmas triks, bet man der un esmu pieradinājusi visu ģimeni. ieteiktu vienkārši kādam, kas lieto, palūgt pamēģināt, ko Tava mašīna par to saka. Bet tas reāli ir ~30EUR uz 3kg, bet iet ilgi, jo tipa jāliek mazmazītiņa deva.

vienreiz nācās izmazgāt ar parastajiem, nevarēju gulēt dzīvoklī, kur karājās veļa, tā smarža ir neizturama.

Man patīk "tīrības" smarža, kad skrējēji paskrien garām un burtiski dzirdi "ariel", bet es tādus nevaru. ne uz ādas, ne ieelpojot.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 14. Jūlijs 2020, 11:32

Es kasos, pusaudzībā ir gadījies ciemos esot ņemt nost gultasveļu un gulēt pa tiešo uz dīvāna, jo tad tik traki neniez. Smarža man arī drusku traucē, t.i. ja nav tik traki kā Drogās pie plauktiem, bet trakāk ir ja mantojumā nodod lietas, kas smaržīgi izmazgātas un aizsietā maisā stāvējušas iiilgi, vienreiz gandrīz apvēmos, jo tā smaka paliek veca un tāda ķīmiski pretīga, tikai citādāka ja lupatas sasmok no netīrības.
Man šķiet, ka tīra veļa smaržo pēc svaiga gaisa, ir tā smarža citādāka ja karina laukā, bet nu jā.

Ar Amway gadiem mazgāju, man patika, ka bija jāliek maz, bet kaut kā ne tik ļoti labi kā Kastanis, tas tomēr izmazgā labāk, mammai ir, bet nu jā.
Izrādās esmu pērlīga!

Posted by: bumsiic ([info]bumsiic)
Posted at: 14. Jūlijs 2020, 12:29

Piekrītu "Pavisam"...Amway. Tie jau arī iedalās baltiem un krāsainiem audumiem. Kad jaunieši sapēdo baltās zeķes pūšu virsū to airasolu traipiem un ir pa pirmo...

Posted by: putnu novērotājs ([info]_re_)
Posted at: 14. Jūlijs 2020, 11:33

triks ir skalotāja vietā ieliet palielu šļuku parastā etiķa. gan noņem smaku drēbēm, kas pirms tam ir bijušas smacīgas (no sviedriem utt), gan arī samazinamazgājamo līdzekļu ‘smaržu’. un arī kalpo kā veļas mīkstinātājs.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 14. Jūlijs 2020, 11:37

Esmu mēģinājusi, smirž vēl trakāk, tādēļ jau padodos un vismaz dvieļus ar ko citu mazgāšu, lai gan jau domāju moš pāriet uz plāniem kokvilnas, es pati tāpat matus slauku bērnu autiņos un palagos, vismaz ātrāk izžūst

Posted by: sajūtu cilvēks ([info]vacatio)
Posted at: 14. Jūlijs 2020, 11:35

ikdienai man ir Mayery, bet priekš baltās ideālo neesmu atradusi. M tantei ir reāli balti galdauti, viņa lieto Ariel kapsulas. 1x nopirku, man tik balti nesanāca (man čupiņa ar baltiem džinsiem). Bet viņa man vēl kaut ko teica, ka jau iepriekšējā vakarā iemērcot un es neiedziļinājos ko pievieno.
Nu jā, un ja pierod lietot bez smakas, tad tā Ariel smaka pēc tam ir grūti turama.
Bija no Sonet baltai veļai pulveris kaut kādā mazā kastītē. Bet ar Sonet esmu aplauzusies.
Mīkstinātāju pērku Ksenukai šādu (varbūt ir arī citur atrodams, Rimi gan neesmu redzējusi): https://avatars.mds.yandex.net/get-mpic/1244413/img_id9064114591272274405.png/9hq

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 14. Jūlijs 2020, 11:40

Mīkstinātājs man patīk Frosh granātābolu, bet es lieku tikai nedaudz un ne visam ko mazgāju, man šķiet, daļēji smiržina arī tas mīkstinātājs, bet nemīkstinot dvieļi šausmīgi asi. Iepriekšējā mājā ar iepriekšējo veļasmašīnu baltie ļoti balti bija no citronskābes vai žults ziepēm, bet te ātri palika pelēki.

Posted by: sajūtu cilvēks ([info]vacatio)
Posted at: 14. Jūlijs 2020, 11:45

Vēl mans nupat, nupat 2 dienu atklājums ir šī bodīte gandrīz pie mājām, diemžēl tavā pusē nav - ir Imantā un Berģos-sapratu, ka manā veikaliņā pārdevēja arī pati īpašniece un preču vedēja-izcili izstāstīja man visu sortimentu, domāju, ka tur ir vērts iebraukt parunāt un viņa ieteiks. Tur ir daudz gan eko, gan puseko, cenas ok. Tiklīdz man beigsies kaut kas, iešu pie viņas kaut ko mēģināt. Elmex zobu pastu tur arī uz pusi lētākā kā Drogās
https://www.facebook.com/rietumubazeimanta/

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 14. Jūlijs 2020, 11:53
taisni kā es

ja tu rīt brauc uz mūsu pusi Bramberģes ielas stūrī tagad ir eko mazgāšanas līdzekļu bode, varbūt ir vērts ieiet aprunāties.
Bet izlasās, ka tev kaut kas ar vešmašīnu un tur tā problēma, jo nu... ūdens kvartāla ietvaros ta viens.

Posted by: Nikolass A. Dērsingtons ([info]kisswithafist)
Posted at: 14. Jūlijs 2020, 12:25

Jā, man ar izklausās, ka vešenei prasās kārtīga tīrīšana. Esmu tīrījusi ar tasi etiķa bundulī un tasi sodas atvilktnē, nezinu, vai vajag abus, bet sanāca ļoti labi.

14 Lasīt komentārus piebilst