porcelāna lellīte [userpic]

7. Jūnijs 2019 (13:36)

mani reāli besī sīkumainība. tieši tāpat kā pie plastmasas piesārņojuma pasaules okeānā vainīgas mājsaimniecības, kas mazgā (ojbažubažu) veļasmašīnās no plastmasas taisītas drēbes /nevis peldošā miskaste, kas dabiski erodē vai zvejas tīkli vai lielās neattīstītās valstis kas pohujā upēs laiž visu pēc kārtas/, tagad arī pie netīra gaisa vainīgas malkas plītis un kamīni, tādēļ visiem laipni jāpieslēdzas pie centrālapkures jo to tās taču kurina ar dievišķajiem putekļiem vai gāzi un tas taču ir super dabai draudzīgi
būtu smieklīgi, ja nebūtu bēdīgi. nu lohi nu

https://www.tvnet.lv/6701783/lielakajas-pilsetas-mudinas-atteikties-no-malkas-krasnim

Comments

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 7. Jūnijs 2019, 13:46
taisni kā es

un tur taču tik labi varēs uzvārīties, katrai mājsaimniecībai projekts, pieslēgumam projekts, gan jau ka vēl kaut kāds projekts utt.
un kā teica mana meita, Tajās pavasara vai vasaras dienās, kad vajag drusku piekurināt iesniegumi un komisijas... nauda griežas.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 7. Jūnijs 2019, 14:55

ai, nu mani reāli ieprikaļī šī lieta, īpaši redzot to, kādi dūmi ceļas virs rajoniem kur ir centrālapkures kurinātavas, kuru dūmeņiem taču filtrus nekādus nedomā likt. labāk šaut ar lielgabalu pa zvirbuļiem.
vai likt sodus vai galu galā apmaksāt darbalaiku PP lai veic pārrunas ar tiem, kas pie mājas/dārziņos dedzina plēves, maisiņus un vecas lupatas

būtu izmērījuši gaisa kvalitāti ne tikai centrā (kur tomēr lielākoties ir CA, tajā pašā Brīvības/Ģertrūdes rajonā) un pie satiksmes, bet arī rajonos, kur primāri ir malkas apkure, maz satiksmes un koki. nu, un iedarbinājuši to blīvi starp ausīm, bet tas jau laikam naivi
vēl jau mēs arī aizmirstam, ka nosauktās lielās pilsētas naski pārkravā pa dzelzceļu vestas ogles u.tml.

Posted by: vilibaldis ([info]vilibaldis)
Posted at: 7. Jūnijs 2019, 15:26
taisni kā es

es esmu dziļi pārliecināta, ka nevienu neinteresē patiesā gaisa kvalitāte, bet iespēja ar likuma spēku ievirzīt naudu pareizajās kabatās :(
Tāpat kā visi šie OIK utt.

Posted by: Hedera helix L. ([info]hedera)
Posted at: 7. Jūnijs 2019, 22:37

Lūk, lūk, man arī šī sviesta sakarā radās jautājums - kāds tad, lūdzu, būtu tas "videi draudzīgais veids" kā mums Rīga iegūst centrālapkures siltumu.

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 22. Jūnijs 2019, 22:51

Pārsvarā no koģenerācijas TECiem, kur dedzina dabazgāzi, iegūst siltumu un elektrību.

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 22. Jūnijs 2019, 22:48

Liek filtrus tām centrālapkurēm, kurinātavām, liek.
Malkas krāsnis ir diezgan slikti. Vēl sliktāk vienīgi, ja sāk ar akmeņoglēm kurināt. Gāze salīdzinoši ir uķi puķi cik zaļi.


Ar gaisa kvalitātes mērīšanu oficiālo LV ir švaki. Mēra neoficiāli. Tu arī vari mērīt - pilsēta cilvēkiem viss smuki aprakstīts, kā piedalīties.

Un biš besī šis 'hei, varbūt nevajag pirkt lētos Vācijas atmestos dīzeļus, kas reāli nogalina līdzcilvēkus' - 'jūs ko, malkas krāsnis bendē vairāk'. 'Nu.. ok tad varbūt kaut kā palīdzam atteikties no malkas krāsnīm? nē cik tad tā krāsniņa piesārņo'. Daudz piesārņo. Diezgan daudz.

Šis nav plastmasas-indijā variants. Šis bendē cilvēkus tepat uz vietas.

Posted by: Kosmoss ([info]khosmos)
Posted at: 7. Jūnijs 2019, 14:17

Wtf, man. No plastmasas taisītas drēbes, kuras izšķīst veļasmašīnā??? Tam jau domātas tās temperatūras un režīmi. moška tad jātaisa akcija, kur visiem dala instrukcijas.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 7. Jūnijs 2019, 14:49

varbūt nepaslinko un palasi par mikroplastmasu? viens no biežākajiem argumentiem, ko izmanto zaļie aicinot izvēlēties dabiskas šķiedras apģērbu ir, nevis ražošanas piesāŗņojuma dēļ, bet jo plastmasas plūksnas (no neilona, poliestera u.c) mazgājot nenonāk ūdenī. iedomājies? arī Eiropas, ASV u.c. vietās dzīvojošajiem, kuriem ir gan veļasmašīnas gan to instrukcijas
lol

Posted by: Kosmoss ([info]khosmos)
Posted at: 7. Jūnijs 2019, 15:09

Tad jau sanāk, ka attīrenēs nelieto filtrus un visi mikrosūdi, vienalga, vai tie ir spaļi vai plūksnas, peld pa jūru, un visiem pohui. Tā?

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 22. Jūnijs 2019, 22:49

Nav filtru, kas izfiltrētu mikroplastmasas.

Posted by: Kosmoss ([info]khosmos)
Posted at: 7. Jūnijs 2019, 15:11

Nu, piemēram, fairy arī nefiltrējas un tad nu tagad, 20 gadus pēc nonākšanas brīvā tirgus zonā, latvijas upēs dzīvo ģenētiski mutējušas līdakas. Nu tipa.

Posted by: Kosmoss ([info]khosmos)
Posted at: 7. Jūnijs 2019, 15:18

Nu, jā, un publiskajās peldvietās rādās tikai suicidāli indivīdi ar tendenci uz parazītiem un sociālo parazītismu. Tā viš i. Dzeramais ūdens vispār nokrīt no gaisa skābā lietus formā. Kr4, pasakas.

Posted by: rūsganais sprakšķis ([info]mufs)
Posted at: 7. Jūnijs 2019, 16:36

1) krāsns apkure ir nenormāli lētāka, tie,kam vēlarvien tāda ir, iespējams tas nav mazsvarīgi
2) krāsns apkure garantē to,ka nekad nenosalsi, tā ir atkarīga tikai no paša rokām
3) kā ellē viņi vispār iedomājas to pieslēgšanu centrālajai? es vēl saprastu, gāzes katli vai godmaņa krāsniņas, bet pie centrālās??

p.s. mēs ielikām granulu katlu, bet atstājām vienu krāsni nenoskārstai vaidzībai un drēgnām rudens dienām

13 Lasīt komentārus piebilst