porcelāna lellīte [userpic]

29. Septembris 2016 (16:00)

ar visām muguras sāpēm uztaisīju to Pâte brisée un franču Tarte Aux Pommes. it kā sanāca. par spīti drausmīgajai mazuma piegaršai, ko jūt jau no pirmā gabaliņa

Comments

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 29. Septembris 2016, 16:12

Kur linki uz izmantotajām receptēm?:)

Bet apbrīnoju, tiešām! (Nē, saprotu, ka ne visām grūtniecībā stāvot smadzenēm skābeklis aptrūkstas, tik grūti noticēt :) )

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 29. Septembris 2016, 16:30

man vnk gribējās kko ļoti garšīgu, šis bija salīdzinoši vienkāršākais. bet nu man tiešām patīk gatavot un garšo saldumi. ja vēl pēc tam nebūtu virtuve jāuzkopj un trauki jāmazgā.. tik ļoti patīk, ka ja nu kādreiz bezdarbnieki, prasīšos uz konditoru kursiem, jo šodienas reklāma ar mafinu meistarklasēm par 45 eir mani nošokēja. es labāk mājās pa kluso pati ar mēģinājumu un kļūdu metodi :D to pašu summu ieguldot izejvielās un pat ierēķinot gāzi un elektrību mēs te visi līdz nelabumam tos keksiņus atēstos

recepte kkāda tāda:
http://chefsimon.lemonde.fr/gourmets/chef-simon/recettes/pate-brisee--8

jeb es uz aci to (smilšu?) mīklu, pa virsu ābolus, sviesta piciņas, drusku brūno cukuru un garšvielas (kanēlis, kardamons, malts muskatrieksts un drusku sausais ingvers)

es vnk katru dienu pa druskai kko izdaru. bieži vien rezultātu nemaz nevar redzēt. šodien jūtos pārspējusi pati sevi: našķis un vēl veļu izmazgāju. un tas pie divām dibena mazgāšanām, kas reāli no visa ir visgrūtākais :D

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 29. Septembris 2016, 16:44

O jā! Par šitām konditorejas meistarklasēm vislaik prātā Arbooza īpašnieces garais FB posts makarūnu sakarā.

Tiešām mafinu, ne kapkeiku meistarklase? Nē, nu bet kādu dižo tehnikas know-how var meistarklasē par mafiniem nodot? Kapkeikiem es vēl saprastu, gemosā visādi dekorēšanas piederumi nav gluži TIK lēti, lai iepirktu visus iespējamos un tad censtos saprast, kuri tieši pašai ir ērti lietošanā.

Sviesta mīkla IMO

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 29. Septembris 2016, 16:37

un vispār ja garšo āboli, ir vērts nopirkt tās Ābolu ēdienu receptes, ja kioskos vēl ir. tur bija daudzas tādas, ko piemin filmās/grāmatās nu tur tūkstoš kārtu ābolkūka, amerikāņu ābolu pīrāgs, zviedru ābolu pīrāgs u.tml.

man vnk labāk patīk lasīt latviski, es svešvalodās receptes ne tik labprāt, jo mūždien saputrojos proporcijās/daudzumos vai garšvielās :D un tad nenormāli mežģīju smadzenes domājot līdzi lai neko nesajauktu, jo man vislabāk patīk gatavot uz čuju un es tāpat reti kad sekoju līdzi receptei, nu 1.reizi gatavojot vēl tā, bet pārējās vienmēr variēju ar garšvielām u.tml

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 29. Septembris 2016, 16:54

Man jau telefons piebildēts ar ābolu toršu receptēm no visādām vietām, bet nevaru saņemties. Un cepamo ābolu laiks patiesībā jau ir cauri, tagad cietie palikuši.

Apkārt visas ģībst par šito http://www.delfi.lv/receptes/bernibas-abolu-kuka-sapnis.d?id=43621193 es parasti taisu šito - http://natashaskitchen.com/2014/12/04/apple-sharlotka-recipe-russian-apple-cake/ cepamo pulveri vairāk, cukuru mazāk. (garšvielas - chinese five spice + muskats+ vaniļas cukurs).

Proporcijās/daudzumos nejaucos, man ir mērtrauki ar cup iedaļām, virtuves svari un conversion čārti. (un zinu, ka '1 ola=50g, tb olas svērt un attiecīgi samazināt šķidruma daudzumu, jo mēs tik mazas olas nepērkam). Pirms sāku, mēdzu gan pārrakstīt uz tādām mērvienībām, kādas saprotu. Jā, es esmu frīks, kas arī mannā putru gatavojot nosver katlā ielietā piena daudzumu un tad nomēra pieberamās mannas daudzumu(un aplaužas brīdī, kad kliju mannas vietā izmantota parastā).

Nestrīķēju un pārrēķinu on-the-fly, bet uz aci pavisam nepaļaujos, tomēr uzmetu aci kādiem skaitļiem, lai aptuveni proporciju ievērotu.

Garšvielas cits stāsts, tur, protams, brīvi.

Man vienkārši patīk lasīt recepšu lietošanas pieredzes pārstāstus :)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 29. Septembris 2016, 17:34

es to ābolu sapni nekad neesmu ēdusi. un man īsti netraucē tas cietums, man labāk patīk, ja neizšķīst

var jau būt ka tur bija kapkeiki, bet vienalga padārgi sanāk. un man laikam labāk patīk nevis burzmā ar nepazīstamiem cilvēkiem, bet nelielā kompānijā lai var arī paklačoties

6 Lasīt komentārus piebilst