29. Septembris 2016

Man jau telefons piebildēts ar ābolu toršu receptēm no visādām vietām, bet nevaru saņemties. Un cepamo ābolu laiks patiesībā jau ir cauri, tagad cietie palikuši.

Apkārt visas ģībst par šito http://www.delfi.lv/receptes/bernibas-abolu-kuka-sapnis.d?id=43621193 es parasti taisu šito - http://natashaskitchen.com/2014/12/04/apple-sharlotka-recipe-russian-apple-cake/ cepamo pulveri vairāk, cukuru mazāk. (garšvielas - chinese five spice + muskats+ vaniļas cukurs).

Proporcijās/daudzumos nejaucos, man ir mērtrauki ar cup iedaļām, virtuves svari un conversion čārti. (un zinu, ka '1 ola=50g, tb olas svērt un attiecīgi samazināt šķidruma daudzumu, jo mēs tik mazas olas nepērkam). Pirms sāku, mēdzu gan pārrakstīt uz tādām mērvienībām, kādas saprotu. Jā, es esmu frīks, kas arī mannā putru gatavojot nosver katlā ielietā piena daudzumu un tad nomēra pieberamās mannas daudzumu(un aplaužas brīdī, kad kliju mannas vietā izmantota parastā).

Nestrīķēju un pārrēķinu on-the-fly, bet uz aci pavisam nepaļaujos, tomēr uzmetu aci kādiem skaitļiem, lai aptuveni proporciju ievērotu.

Garšvielas cits stāsts, tur, protams, brīvi.

Man vienkārši patīk lasīt recepšu lietošanas pieredzes pārstāstus :)

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
(komentārs tiks paslēpts, ja vien neesi šitā cibiņa draudziņš)
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: