porcelāna lellīte [userpic]

29. Septembris 2016 (16:00)

ar visām muguras sāpēm uztaisīju to Pâte brisée un franču Tarte Aux Pommes. it kā sanāca. par spīti drausmīgajai mazuma piegaršai, ko jūt jau no pirmā gabaliņa

Comments

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 29. Septembris 2016, 16:37

un vispār ja garšo āboli, ir vērts nopirkt tās Ābolu ēdienu receptes, ja kioskos vēl ir. tur bija daudzas tādas, ko piemin filmās/grāmatās nu tur tūkstoš kārtu ābolkūka, amerikāņu ābolu pīrāgs, zviedru ābolu pīrāgs u.tml.

man vnk labāk patīk lasīt latviski, es svešvalodās receptes ne tik labprāt, jo mūždien saputrojos proporcijās/daudzumos vai garšvielās :D un tad nenormāli mežģīju smadzenes domājot līdzi lai neko nesajauktu, jo man vislabāk patīk gatavot uz čuju un es tāpat reti kad sekoju līdzi receptei, nu 1.reizi gatavojot vēl tā, bet pārējās vienmēr variēju ar garšvielām u.tml

Posted by: crescendo ([info]crescendo)
Posted at: 29. Septembris 2016, 16:54

Man jau telefons piebildēts ar ābolu toršu receptēm no visādām vietām, bet nevaru saņemties. Un cepamo ābolu laiks patiesībā jau ir cauri, tagad cietie palikuši.

Apkārt visas ģībst par šito http://www.delfi.lv/receptes/bernibas-abolu-kuka-sapnis.d?id=43621193 es parasti taisu šito - http://natashaskitchen.com/2014/12/04/apple-sharlotka-recipe-russian-apple-cake/ cepamo pulveri vairāk, cukuru mazāk. (garšvielas - chinese five spice + muskats+ vaniļas cukurs).

Proporcijās/daudzumos nejaucos, man ir mērtrauki ar cup iedaļām, virtuves svari un conversion čārti. (un zinu, ka '1 ola=50g, tb olas svērt un attiecīgi samazināt šķidruma daudzumu, jo mēs tik mazas olas nepērkam). Pirms sāku, mēdzu gan pārrakstīt uz tādām mērvienībām, kādas saprotu. Jā, es esmu frīks, kas arī mannā putru gatavojot nosver katlā ielietā piena daudzumu un tad nomēra pieberamās mannas daudzumu(un aplaužas brīdī, kad kliju mannas vietā izmantota parastā).

Nestrīķēju un pārrēķinu on-the-fly, bet uz aci pavisam nepaļaujos, tomēr uzmetu aci kādiem skaitļiem, lai aptuveni proporciju ievērotu.

Garšvielas cits stāsts, tur, protams, brīvi.

Man vienkārši patīk lasīt recepšu lietošanas pieredzes pārstāstus :)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 29. Septembris 2016, 17:34

es to ābolu sapni nekad neesmu ēdusi. un man īsti netraucē tas cietums, man labāk patīk, ja neizšķīst

var jau būt ka tur bija kapkeiki, bet vienalga padārgi sanāk. un man laikam labāk patīk nevis burzmā ar nepazīstamiem cilvēkiem, bet nelielā kompānijā lai var arī paklačoties

6 Lasīt komentārus piebilst