un vēl es jums aizmirsu pastāstīt, ka vakar sablenderēju ērkšķogas (lielās, skābās ne īpaši garšīgās) un pieliku drusku cukura un ir totāls monamūrs! ar pankūkām vispār bezbožna garšīgi - tā svaigi un saldskābi. ja ietin plānajās gan jau vispār mēli var norīt. gribētos izmēģināt arī kā pildījumu kādai kūkai, bet man te tehnika tik neuzticama, ka biskvīts toč nesanāktu /pat ja es mācētu/ un ne-šokolādes pamatnes recepti nevienu prātīgu tā arī neesmu pieradinājusi - visas vai nu ļoti treknas ar labi daudz sviesta vai biskvītīgas un šaubīgi izcepamas šajos apstākļos. a tādu vienkāršu bet garšīgu vēl jāatrod. karoče recepte vajag.
un vēl tās blenderētās ērkšķogas gribētos izmēģināt kā pildījumu keksiņiem. un varbūt meringue kūkai uz smilšu mīklas pamatnes. bet tas būs citreiz vai izbraukumā pie cepeškrāsns, jo šeit tas olbaltums labs gan sanāk, bet no apakšas vienmēr sūcas drusku jēla ķepīguma /brr/
60g mīksta sviesta, 150g Selgas cepumu (var šokolādes vai jaukt), 250g ogu, 300g ogu jogurta, 200g krēmsiera, 100g cukura, 200ml saldā krējuma, 50ml piena, 2 ēd.k. želantīna
Visiem produktiem, izņemot saldo krējumu, jābūt istabas temperatūrā.
Kūkas formā ieklāj cepampapīru. Cepumus sasmalcināt, sajaukt ar sviestu un kārtīgi iespiest formā.
Karstā pienā izkausēt želantīnu un atdzesēt.
Ar mikseri sajaukt jogurtu, krēmsieru un cukuru, līdz cukurs izkūst. Maisot,pakāpeniski ielej želantīnu un ielikt ledusskapī uz 30min.
Saputo saldo krējumu. No ledusskapja izņem želeju, samaisa un tai pakāpeniski pievieno putukrējumu. Uz cepumiem liek ogas, pālej ar gatavo jogurta maisījumu.
Gatavo kūku liek ledusskapī uz nakti, lai želeja sabiezē.
Kūku var dekorēt ar ogām, pārliet ar kausētu želejmarmelādi vai ko līdzīgu, pārbērt ar šokolādes skaidiņām.
Mēs izmantojām zemenes un zemeņu jogurtu, bet es domāju, ka var droši eksperimentēt ar citām garšām.