porcelāna lellīte [userpic]

15. Jūlijs 2016 (12:17)
Tags:

un vēl es jums aizmirsu pastāstīt, ka vakar sablenderēju ērkšķogas (lielās, skābās ne īpaši garšīgās) un pieliku drusku cukura un ir totāls monamūrs! ar pankūkām vispār bezbožna garšīgi - tā svaigi un saldskābi. ja ietin plānajās gan jau vispār mēli var norīt. gribētos izmēģināt arī kā pildījumu kādai kūkai, bet man te tehnika tik neuzticama, ka biskvīts toč nesanāktu /pat ja es mācētu/ un ne-šokolādes pamatnes recepti nevienu prātīgu tā arī neesmu pieradinājusi - visas vai nu ļoti treknas ar labi daudz sviesta vai biskvītīgas un šaubīgi izcepamas šajos apstākļos. a tādu vienkāršu bet garšīgu vēl jāatrod. karoče recepte vajag.
un vēl tās blenderētās ērkšķogas gribētos izmēģināt kā pildījumu keksiņiem. un varbūt meringue kūkai uz smilšu mīklas pamatnes. bet tas būs citreiz vai izbraukumā pie cepeškrāsns, jo šeit tas olbaltums labs gan sanāk, bet no apakšas vienmēr sūcas drusku jēla ķepīguma /brr/

Comments

Posted by: Aranel ([info]aranel)
Posted at: 17. Jūlijs 2016, 14:15

Un uzreiz ienāca prātā pagājušajā gadā gatavotais zemeņu-rabarberu tiramisu ar krēmu no olām un maskarpones. To var?

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 17. Jūlijs 2016, 14:39

labāk ne, mēs ar briesmīgiem izsutumiem un noberzumiem cirkšņos šobrīd cīnamies, līdz ar to viss ar piena obv, izņemto sviestu un drusku piena pie rīta brokastīm (kārtīgi izkarsēta) ir no-no. es paskatīšos un uztaisīšu moš kādu no inese_tk svaigēdāju vai vegānajām kūkām, viņai ir debešķīgas receptes!

vai, ja sanāks starp darīšanām Rīgā, moš iebraukšu dzīvoklī un izcepšu kūku ar olbaltuma virsu

7 Lasīt komentārus piebilst