porcelāna lellīte [userpic]

15. Jūlijs 2016 (12:17)
Tags:

un vēl es jums aizmirsu pastāstīt, ka vakar sablenderēju ērkšķogas (lielās, skābās ne īpaši garšīgās) un pieliku drusku cukura un ir totāls monamūrs! ar pankūkām vispār bezbožna garšīgi - tā svaigi un saldskābi. ja ietin plānajās gan jau vispār mēli var norīt. gribētos izmēģināt arī kā pildījumu kādai kūkai, bet man te tehnika tik neuzticama, ka biskvīts toč nesanāktu /pat ja es mācētu/ un ne-šokolādes pamatnes recepti nevienu prātīgu tā arī neesmu pieradinājusi - visas vai nu ļoti treknas ar labi daudz sviesta vai biskvītīgas un šaubīgi izcepamas šajos apstākļos. a tādu vienkāršu bet garšīgu vēl jāatrod. karoče recepte vajag.
un vēl tās blenderētās ērkšķogas gribētos izmēģināt kā pildījumu keksiņiem. un varbūt meringue kūkai uz smilšu mīklas pamatnes. bet tas būs citreiz vai izbraukumā pie cepeškrāsns, jo šeit tas olbaltums labs gan sanāk, bet no apakšas vienmēr sūcas drusku jēla ķepīguma /brr/

Comments

Posted by: Aranel ([info]aranel)
Posted at: 15. Jūlijs 2016, 23:37

Ja gribi, rīt mammai pajautāšu debešķīgas želejkūkas recepti, kurai par pamatni izmanto sadrupinātus Selgas cepumus. Tos pārlej ar jogurta-krēmsiera-želantīna-saldā krējuma maisījumu. Pa vidu un pa virsu var likt, ko vien kāro. Domāju, ka ar ērkšķogām varētu būt labi. Viņa taisa ar zemenēm :)

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 16. Jūlijs 2016, 12:24

pajautā, lūdzu! neviena neceptā kūka nav manā repertuārā un man nākamnedēļ vajadzētu saņemties - mums ģimenē 2 svētki

Posted by: Aranel ([info]aranel)
Posted at: 17. Jūlijs 2016, 13:22

60g mīksta sviesta, 150g Selgas cepumu (var šokolādes vai jaukt), 250g ogu, 300g ogu jogurta, 200g krēmsiera, 100g cukura, 200ml saldā krējuma, 50ml piena, 2 ēd.k. želantīna

Visiem produktiem, izņemot saldo krējumu, jābūt istabas temperatūrā.

Kūkas formā ieklāj cepampapīru. Cepumus sasmalcināt, sajaukt ar sviestu un kārtīgi iespiest formā.

Karstā pienā izkausēt želantīnu un atdzesēt.

Ar mikseri sajaukt jogurtu, krēmsieru un cukuru, līdz cukurs izkūst. Maisot,pakāpeniski ielej želantīnu un ielikt ledusskapī uz 30min.

Saputo saldo krējumu. No ledusskapja izņem želeju, samaisa un tai pakāpeniski pievieno putukrējumu. Uz cepumiem liek ogas, pālej ar gatavo jogurta maisījumu.

Gatavo kūku liek ledusskapī uz nakti, lai želeja sabiezē.

Kūku var dekorēt ar ogām, pārliet ar kausētu želejmarmelādi vai ko līdzīgu, pārbērt ar šokolādes skaidiņām.

Mēs izmantojām zemenes un zemeņu jogurtu, bet es domāju, ka var droši eksperimentēt ar citām garšām.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 17. Jūlijs 2016, 13:30

pajautā vai viņai nav arī kāda līdzīga recepte bez piena produktiem? sīcim šobrīd saasinājums, atkal jāņem pauze no piena, bet es gribētu kādu foršo necepto kūku

/kaut gan vienmēr jau var viņam atsevišķi želatīna saldo kaut kādu izdomāt

Posted by: Aranel ([info]aranel)
Posted at: 17. Jūlijs 2016, 14:14

Diemžēl nekas nenāk prātā. Var jau mēģināt kaut komlīdzīgu šai, tikai pārliet ogas ar caurspīdīgu vai iekrāsotu želeju. Vai arī no ogu sulas gatavotu želeju. Un citiem klāt dot putukrējumu vai kādu krēmu.

Posted by: Aranel ([info]aranel)
Posted at: 17. Jūlijs 2016, 14:15

Un uzreiz ienāca prātā pagājušajā gadā gatavotais zemeņu-rabarberu tiramisu ar krēmu no olām un maskarpones. To var?

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 17. Jūlijs 2016, 14:39

labāk ne, mēs ar briesmīgiem izsutumiem un noberzumiem cirkšņos šobrīd cīnamies, līdz ar to viss ar piena obv, izņemto sviestu un drusku piena pie rīta brokastīm (kārtīgi izkarsēta) ir no-no. es paskatīšos un uztaisīšu moš kādu no inese_tk svaigēdāju vai vegānajām kūkām, viņai ir debešķīgas receptes!

vai, ja sanāks starp darīšanām Rīgā, moš iebraukšu dzīvoklī un izcepšu kūku ar olbaltuma virsu

7 Lasīt komentārus piebilst