porcelāna lellīte [userpic]

6. Aprīlis 2016 (17:19)

ir kādas foršas biezsulu receptes jums te padomā? paskatījos uz Rimi bukletu, sakārdinājos, bet es pati nekad neko tādu netaisu. un mani drusciņ mulsina doma likt spinātus sulā (lai gan kalē kāpostu, kabačus u.tml esmu likusi un bija ok. bet tad es ēdu visu un tas bija pašu dārza sezonā)

Comments

Posted by: zan ([info]zan)
Posted at: 6. Aprīlis 2016, 17:50

Nebaidies no spinātiem, vismaz smūtijos (lol) tie nekādu piegaršu neatstāj, tikai to zaļo krāsu.

Posted by: Antuanete ([info]antuanete)
Posted at: 6. Aprīlis 2016, 18:45

Jā, spināti ir ar samērā neitrālu garšu, tāpēc izmantojami gan saldās, gan sāļās biezsulās. Es tagad bieži viskautko blenderēju pirmajās brokastīs, vadoties pēc tā, kas ledusskapī atrodams.
Krēmīgumam - banāns, ābols, avokado (nedaudz), kokospiens
Zaļumam - spināti, neitrālas garšas dīgsti (saulespuķes vai zirņi), selerija
Saldumam - jebkādas ogas no saldētavas, vai apelsīns (veselas saldētās ogas tā arī metu blenderī)
Garšas līdzsvarošanai - tīra smiltsērkšķu sula. Un konsistenci pielabo ar ūdeni.

Piemēram: banāns+upenes+selerija+spināti+ūdens. Vai ābols+selerija+spināti+dīgsti+smiltsērkšķu sula. Vai zemenes+avokado+spināti+medus+smiltsērkšķu sula. U.t.t.

Un lūdzulūdzulūdzu nesauc lapu kāpostu par kalē, jau keils ir pietiekami briesmīgi, bet kalē ir ņirgāšanās par valodu.

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 6. Aprīlis 2016, 19:09

nu, man atkal riebjas keils kā tipisks kalks. un uz tām pirmajām sēklām bija Kalē kāposts, līdz ar to mums tā iegājies

Posted by: karmena ([info]karmena)
Posted at: 6. Aprīlis 2016, 19:20
nu ja!

te komentāru diskusijā uzpeld gan lapu kāposts, gan kruzuļkāposts :) http://krista.lv/2013/10/kale-cipsi/

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 6. Aprīlis 2016, 19:56

a par kruzuļkāpostu esmu dzirdējusi, ka sauc virziņkāpostu :D

Posted by: karmena ([info]karmena)
Posted at: 6. Aprīlis 2016, 20:15
nu ja!

Eh, tad neko :)

Posted by: Antuanete ([info]antuanete)
Posted at: 6. Aprīlis 2016, 21:54

Latviski tas ir LAPU KĀPOSTS, reizi par visām reizēm.

Posted by: Antuanete ([info]antuanete)
Posted at: 6. Aprīlis 2016, 21:57

http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/170769/kas-isti-ir-modernie-darzeni---lapu-kaposti-uzmanibu-tie-nav-kale-vai-keili
Latīniskais nosaukums Brassica oleracea var. sabellica
Starp citu, te var redzēt vienkopus visus kāpostus, kam ir viens sugas nosaukums (Brassica oleracea), bet dažādas pasugas - zem tā iet pēc izskata radikāli atšķirīgi kāposti http://www.vaad.gov.lv/sakums/testa-moduli/skd-visparejas-atlaujas.aspx

Posted by: karmena ([info]karmena)
Posted at: 6. Aprīlis 2016, 22:06
nu ja!

Super, paldies! Beidzot skaidrība :)

Posted by: bobijs varenais šāvējs ([info]glam_our)
Posted at: 7. Aprīlis 2016, 09:58

Spināts tiešām garšu nedod gandrīz nemaz. Mans mīļākais ir 2 kivi, 3/4 ābola, kādas 2-3 saujas spinātu, bišk pierīvēju ingvera sakni, var pielikt medu, stēviju vai citrona sulu pēc vēlēšanās. Ja vajag vairāk "paēst" pielieku arī pusi avokado. Beigās vēl pieleju ūdeni tik, lai sanāk litrs un abi var padzerties.

Otrs ir banāns ar jebkurām ogām, ja brokastu vietā, tad pirmās sablendēju auzu pārslas gandrīz līdz miltiem, tad lieku klāt visu pārējo.

10 Lasīt komentārus piebilst