porcelāna lellīte [userpic]

6. Aprīlis 2016 (17:19)

ir kādas foršas biezsulu receptes jums te padomā? paskatījos uz Rimi bukletu, sakārdinājos, bet es pati nekad neko tādu netaisu. un mani drusciņ mulsina doma likt spinātus sulā (lai gan kalē kāpostu, kabačus u.tml esmu likusi un bija ok. bet tad es ēdu visu un tas bija pašu dārza sezonā)

Comments

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 6. Aprīlis 2016, 19:09

nu, man atkal riebjas keils kā tipisks kalks. un uz tām pirmajām sēklām bija Kalē kāposts, līdz ar to mums tā iegājies

Posted by: karmena ([info]karmena)
Posted at: 6. Aprīlis 2016, 19:20
nu ja!

te komentāru diskusijā uzpeld gan lapu kāposts, gan kruzuļkāposts :) http://krista.lv/2013/10/kale-cipsi/

Posted by: porcelāna lellīte ([info]neraate)
Posted at: 6. Aprīlis 2016, 19:56

a par kruzuļkāpostu esmu dzirdējusi, ka sauc virziņkāpostu :D

Posted by: karmena ([info]karmena)
Posted at: 6. Aprīlis 2016, 20:15
nu ja!

Eh, tad neko :)

Posted by: Antuanete ([info]antuanete)
Posted at: 6. Aprīlis 2016, 21:54

Latviski tas ir LAPU KĀPOSTS, reizi par visām reizēm.

Posted by: Antuanete ([info]antuanete)
Posted at: 6. Aprīlis 2016, 21:57

http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/170769/kas-isti-ir-modernie-darzeni---lapu-kaposti-uzmanibu-tie-nav-kale-vai-keili
Latīniskais nosaukums Brassica oleracea var. sabellica
Starp citu, te var redzēt vienkopus visus kāpostus, kam ir viens sugas nosaukums (Brassica oleracea), bet dažādas pasugas - zem tā iet pēc izskata radikāli atšķirīgi kāposti http://www.vaad.gov.lv/sakums/testa-moduli/skd-visparejas-atlaujas.aspx

Posted by: karmena ([info]karmena)
Posted at: 6. Aprīlis 2016, 22:06
nu ja!

Super, paldies! Beidzot skaidrība :)

10 Lasīt komentārus piebilst