porcelāna lellīte [userpic]

izglābt kotletes

8. Marts 2016 (20:42)
Tags:

šeit nebūs par vienlīdzību, šeit būs par virtuvi. man, piemēram, nesanāk. nu, ēdamas jau ir, bet nekas tāds, kā pazīstamām sievietēm ar pieredzi virtuvē, kas ilgāka par manu mūžu. kotletes ir garšīgas. tās ir daļa no mūsu kultūrvides ne tikai kotletes-minets kontekstā. un tagad, no vecas padomju laiku pavārgrāmatas es izvilku triku un ir! ideālas. ar visu to, ka masai nepieliku ne sīpolu ne ķiploku. to visu izglāba (un pacēla jaunā, dievišķā līmenī) sautēšana slēgtā (melnās keramikas) traukā ar sviesta piciņu, garšaugiem (man bija selerijas un saldēti diļļu kāti), sadurstītu ķiploka daiviņu un nosegtas ar tomātiem. bija teikts sutināt 15 minūtes, man bija krietni ilgāk. kamēr krāsns uzsilst ar visu trauku iekšā, kamēr kartupeļi izvārās, kamēr sataisās vakariņot. un - mammamia! kas! tās! bija! par! kotletēm!

citreiz darīšu tā arī tad, ja ciemiņi nāk vakarā, bet jāgatavo no priekšpusdienā

Comments

Posted by: Antuanete ([info]antuanete)
Posted at: 8. Marts 2016, 21:07

Minjonas pavārgrāmatā lasīju, ka paradums likt klāt olu ir nepareizs, jo tad kotletes nesanāk tik čaganas, vajagot likt tikai maizi un kārtīgi izmīcīt. Neesmu pamēģiājusi, jo parasti mājās nav pietiekami maizes :)

Es reti cepu kotletes, bet dzīvesbriedis nesen ļoti slavēja šīs http://krista.lv/2010/01/frikadeles-zviedru-gaume-kotbullar/ (ar tīru cūkgaļu; pusliellopa versija viņam tik ļoti negaršoja).

Posted by: sajūtu cilvēks ([info]vacatio)
Posted at: 8. Marts 2016, 21:43

man pirmos 3 kopdzīves gadus bija tā, ka sanāca sausas, lai kādu recepti izmantotu. Savukārt tagad vienmēr sanāk sulīgas atkal, lai kā gatavotu.
Nu labi-vienmēr pielieku krējumu (ja nav, tad majonēzi), lai nav sausas.

Posted by: banderlogs ([info]banderlogs)
Posted at: 8. Marts 2016, 23:11

manam tēvam sanāk garšīgākās un sulīgākās kotletes, kādas sanācis ēst, un viņš izmanto liellopu gaļu un mīcot lej klāt bezdievīgi daudz buljona. un cep tā, ka vidiņš nav līdz galam izcepts, tad viss sanāk prīmā.

Posted by: Krāšņais Kurvjziedis ([info]krii)
Posted at: 9. Marts 2016, 00:05

Sutināšana krāsnī kotletēm dikti nāk par labu, tā ir!

4 Lasīt komentārus piebilst