izglābt kotletes
šeit nebūs par vienlīdzību, šeit būs par virtuvi. man, piemēram, nesanāk. nu, ēdamas jau ir, bet nekas tāds, kā pazīstamām sievietēm ar pieredzi virtuvē, kas ilgāka par manu mūžu. kotletes ir garšīgas. tās ir daļa no mūsu kultūrvides ne tikai kotletes-minets kontekstā. un tagad, no vecas padomju laiku pavārgrāmatas es izvilku triku un ir! ideālas. ar visu to, ka masai nepieliku ne sīpolu ne ķiploku. to visu izglāba (un pacēla jaunā, dievišķā līmenī) sautēšana slēgtā (melnās keramikas) traukā ar sviesta piciņu, garšaugiem (man bija selerijas un saldēti diļļu kāti), sadurstītu ķiploka daiviņu un nosegtas ar tomātiem. bija teikts sutināt 15 minūtes, man bija krietni ilgāk. kamēr krāsns uzsilst ar visu trauku iekšā, kamēr kartupeļi izvārās, kamēr sataisās vakariņot. un - mammamia! kas! tās! bija! par! kotletēm!
citreiz darīšu tā arī tad, ja ciemiņi nāk vakarā, bet jāgatavo no priekšpusdienā
Minjonas pavārgrāmatā lasīju, ka paradums likt klāt olu ir nepareizs, jo tad kotletes nesanāk tik čaganas, vajagot likt tikai maizi un kārtīgi izmīcīt. Neesmu pamēģiājusi, jo parasti mājās nav pietiekami maizes :)
edru-gaume-kotbullar/ (ar tīru cūkgaļu; pusliellopa versija viņam tik ļoti negaršoja).
Es reti cepu kotletes, bet dzīvesbriedis nesen ļoti slavēja šīs http://krista.lv/2010/01/frikadeles-zvi