sālma ([info]narkoze) rakstīja,
@ 2006-03-29 15:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Bebel Gilberto

Tukšās Dabas Skolotāja padoms.
Ja pozitīvas emocijas,piemēram,mīlestību,var pielīdzināt ziediem dārzā,tad negatīvās emocijas ir atkritumi tajā pašā dārzā. Ir jāiemācās,kā pārvērst atkritumus mēslojumā,kas spētu barot šos ziedus.
Daži cilvēki uzskata,ka viņu labajām emocijām ir jācīnās pret viņu ļaunajām emocijām,jauzvar ļaunās emocijas un jāizdzen tās no prāta un sirds. Tas nav pareizi. Ciešanas un bēdas nav ļaunums. Tās ir dzīves neatņemamas sastāvdaļas. Ir tikai jāmāk tās pārveidot un pareizi izmantot.
/Veihueja. Appreci Budu/

Ir jāiemācās. Ir tikai jāmāk. - nemāku,sasodīts. pat mazdrusciņ ne



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]halceon
2006-03-29 16:05 (saite)
Kāpēc jāpārveido? Tās ir neizsakāmi skaistas savā dabiskajā izpausmē un ir tieši tik pat vērtīgas, cik neatņemamas. Kā tu novērtēsi labo, ja nebūs ļauno, ko pretstatīt?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-03-29 16:21 (saite)
Nu,skumjas un ciešanas es noteikti neuzskatu par izpausmēm,kuras būtu jāpārveido. Tomēr lielos daudzumos arī tās var atstāt sliktas sekas cilvēkā. Bet ir citas sliktas īpašības,ar kurām diendienā jāsaskaras un kuras traucē brīvi dzīvot. Jā,man ir mazliet bail no tās sajūtas,ja nu gadījumā kļūšu brīva no tām. Vai tad es spēšu novērtēt labo? Ļaunā vienmēr pietiks,ko pretstatīt. Turpretim labā allaž ir par maz,iztrūkums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

(Nodzēsts puksts)

[info]narkoze
2006-03-29 16:19 (saite)
varbūt. es gan līdz šim centos pieturēties pie tā,ka jāuzvar,jāatbrīvojas. bet varbūt lielas atšķirības nav,jo galu beigās jau tāpat iznākums ir pozitīvs. tas,kas man šobrīd darās iekšā,es nemāku vārdos aprakstīt. tas ir briesmīgi. es nespēju sevi saņemt rokās. sajūta,kā slīkstot grimstošajās smiltīs. šodien izlasīju grāmatu un šis fragments mani uzrunāja. tad jau redzēs,kā rīkošos. jebkurā gadījumā man tas šķiet diezgan neiespējami. varbūt to spēj saprast un realizēt tikai budisti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]narkomanc
2006-03-29 16:32 (saite)
varbut vari ieteikt kādu īpaši?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-03-29 18:56 (saite)
jā,man arī,lūdzu. ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]narkomanc
2006-03-29 16:35 (saite)
man tas par darzu patika. vnk taa es apmeram arii domaaju. nezinaaju, ka tas ir ta asmuki defineets, hehe.tas pats rapulis, tjip :)~
-
man paarvaakshanaas palidzeeja ne mazdruscinj, bet diezgan vairaak. tapeec varu teikt, ka kko pamaini veel.Dazhreiz parmainjas pasliktina. nu bet to jau tu zini - tik jaizdomaa ko taadu pamainiit, ne?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-03-29 19:01 (saite)
pamainīt? ai,diezin vai tas būtu iespējams. vismaz ne tādos mērogos,kā es to vēlētos. istabas mēbeles es tagad nemaz vairs nevaru pārbīdīt,ja par mazām pārmaiņām runājam,jo tās ir nepārbīdāmas. jācenšas pieņemt vairāk un mēģināt rast prieku esošajā. varbūt vēlāk varu cerēt uz pārmaiņām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]etalonfunkcija
2006-03-29 17:08 (saite)
nu, cieshanas un beedas jau tieshaam nav nekaads ljaunums, bet pastaaviigaas pavadones.
bet kaa, luuk, naidu un dusmas paarveerst pozitiivajaa?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-03-29 21:20 (saite)
uzdevu līdzīgu jautājumu mātei,un viņa atbildēja,ka negatīvo pārvērst pozitīvajā var,domājot labas domas. un vēl piekabināja klāt,ka,ja piemēram,sakrājas dusmas vai naids,tad tas jāizliek uz spilvenu vai jāskatās uz sevi spogulī un tādā veidā varot atbrīvoties - kaut ko tādu viņa man centās iegalvot. prasīju,kā viņa to zin - viņa teica - tā visos žurnālos esot rakstīts.
var jau būt,ka viņai taisnība. es principa pēc nelasu visas tās santas,martas,ievas,lilit,nemaz nerunājot par privātajām,patiesajām dzīvēm utt.,lai gan nenoliedzu,ka noderīgu informāciju tur varbūt var atrast.
(māte vispār dzīvi uztver ļoti atšķirīgi. viņa uzskata,ka augi mājās radot labo enerģiju vai kaut ko tai līdzīgu,tāpēc dzīvojamā istaba,nedaudz pārspīlēti izsakoties,atgādina botānisko dārzu. un vēl visādas vardītes un bruņurupuči figūru atveidojumā,kas arī ienesot sava veida harmoniju mājās. es gan to visu līdz šim esmu uzskatījusi par blēņām. man no tā ne silts,ne auksts,bet ja viņai no tā kļūst labāk - lai jau.)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?