sālma ([info]narkoze) rakstīja,
@ 2006-01-31 23:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
segvārdi.
narkoze (fr.narcose < gr. narkōsis 'sastingums') - vispārēja anestēzija,ar ko ārsts pacientam pārtrauc ārējo kairinājumu uztveri,nodrošina dziļu miegu,muskulatūras atslābumu; parasti to izmanto ķirurģiskās operācijas.

ikdienā lietojot šo niku es nepievēršu uzmanību nekādiem skaidrojumiem,nozīmēm. tāpat arī jūsējiem. ir stopkadru reizes,kad aizdomājos par 'segvārdu' nozīmēm. kāpēc tieši tā un ne savādāk. vai niks kaut ko tiešām pavēsta par cilvēku,vai izvēlēts pavisam nejauši,neapdomīgi,spontāni,pirmais,kas iešāvās prātā? (varbūt pēdējais) tā visdrīzāk bija ar mani un narkozi. vienā konkrētā brīdī kļuvām par vienu veselumu. un esam vēl šodien. es pat atceros to brīdi diezgan skaidri,lai gan nav jau daudz ko atcerēties. sēdēju vakarā pie datora. tas varēja būt kāds janvāris vai februāris. un reizē arī 'drūmais čata periods',kad drūmi gāja gan reālajā pasaulē (it kā tagad ietu labāk),gan tur,monitorā. aiz trejdeviņām dimensijām. par pirmo niku vispār man nāk smiekli,otrais bija - misty,kurš man pašai dikti bija pie sirds,bet toreiz ar to sanāca aizķeršanās,jo kā izrādījās,čatā bija viena misty_moonlight,kura tolaik mēdza parādīties samērā reti,bet,kad parādījās,man nācās nomainīt,lai nerastos lieki pārpratumi. vēl jau bija visādi,īslaicīgie,nenozīmīgie,pēc kuriem tad nu nāca šis.
citu izskaidrojumu šai izvēlei nespēju rast,kā vienīgi no zemapziņas dzīlēm iznirušo medicīnas terminu tēta klātbūtnes rezultātā,kurš,starpcitu,ir ārsts. varbūt tās ir pilnīgās muļķības. kāds vēl variants? es sēžu,domāju par kādu depresīvu niku,no kurienes vēl varēja uzpeldēt 'narkoze'? iespējams,narkozē un manī saskatāma zināma līdzība. '...nodrošina dziļu miegu,muskultūras atslābumu..' nē,ne jau es nodrošinu,bet man tā tika nodrošināta. tas bija tāds apātisks skumju un bezcerības stāvoklis,no kura es toreiz pat necentos tikt vaļā,bet savā ziņā 'izbaudīju' visu,kas ar to saistīts. tapa depresīvi dzejoļi,mani saistīja drūmās bildes un ikonas,drūmās filmas,iepazinu pavisam citu mūziku,protams,drūmāku. no tā visa man gandrīz nekas vairs nepatīk,ar izņēmumiem,protams. tomēr nekad neesmu ieslīgusi galējībās,nedomājiet,ka krāsoju melnas acis,ģērbos tikai melnā,gāju uz drūmiem tusiņiem,piedzēros un nemazgājos. tas bija vērojams vairāk iekšienē,nekā ārienē.
atceros,ka čatā toreiz šis niks ne pa jokam piesaistīja,vēl vairāk nekā iepriekšējie. kaut kādi džeki nāca privātajos un jautāja,vai nevarot viņiem iedot narkozi,jeb - kāda narkoze es esmu? viņai,kā izrādās,esot vairāki veidi,par kuriem mani,protams,apskaidroja tētis vai mamma,kurš nu kuro reizi bija tuvumā.
ārprāc,tas laiks,šķiet,bijis tik salīdzinoši sen,jo neesmu vairs tā pati. čats manā dzīvē,par laimi beidzās bez sirdsapziņas pārmetumiem un vēlmes vēl kādreiz tur atgriezties,vienubrīd pārklājās ar cibu un beigās noenkurojos tikai šeit,lai gan sākumā domāju,ka nekad nespēšu te rakstīt. lielākoties tāpēc,ka neko nesajēdzu. kā jau tas ir vienmēr,sākumā. čatā tomēr biju daudz ko iemācījusies. man vēl tagad skapī stāv blociņš,kurā vairākas lapas pilnas ar daudz un dažādām sava veida 'formulām',ko un kā darīt.
cik forši,ka šeit mēs atkal satikāmies,ne visi,bet tie,kurus tiešām prieks vēl šodien lasīt un satikt.
bet,atgriežoties pie virsraksta,aizdomājoties par tiem laikiem,kad niks šķita kāds cimds kailai,nosalušai rokai,kur nu vēl par vārda skaidrojumu,pārņem jokaina sajūta. es šeit vēl sēžu,bet ne vairs tā pati. bieži vien ir gribējies nomainīt niku,pārvilkt visam vecajam strīpu,pateikt 'čau un atā',no otras puses - vai tad man traucē? roka saaugusi ar cimdu un otrādāk. un vai tad es to jūtu? patiesībā nē. viss ir kārtībā,vienkārši gribēju padalīties. un pie reizes pajautāt,vai arī jūs mēdzat aizdomāties par savu cibas draugu nikiem,jeb uztveriet tos tik pašsaprotamus kā diendienā paši savējos?! ja ir vēlme,variet padalīties arī ar atmiņām par sava žurnālvārda rašanos,ko tas jums nozīmē un par jums pastāsta?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bulletproof
2006-02-01 00:20 (saite)
Misty_moonlight es pazīstu.:) pirmais mans niks visur bija parvati, varētu spriest, kāpēc. patika Harijs Poters, riebās, ka ir tik daudz Hermioņu. Vēlāk, pirmais žurnālis - lightening. Nu, es nezinu, kā un kāpēc radās. Atceros to dienu, kad izlēmu, ka jāsāk no jauna, jāraksta jauna dienasgrāmata. Sēdēju un ķidāju savus diskus, līdz uzrāvos Placebo diskam sleeping with ghosts. Patika tā ideja par bulletproof cupid, tā es arī kļuvu par bulletproof cupid (vispirms radās email - bulletproof.cupid@inbox.lv) vēlāk skype (tas pats) un kad nomainīju cibu, gribēju arī tur, bet diemžēl, bija par garu, tāpēc uzliku saīsinājumu - bulletproot. tā es pārtapu par buļprū. Tagad gribētos mainīt, bet diemžēl, ko nu tu vairs. Uzlika jau visi man zīmogu. Jāsadzīvo.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-02-01 00:41 (saite)
jauka,patiesa ikona.
nebrīnītos,ja tu mācītos ar viņu vienā skolā.
(man arī savs niks šķiet kā zīmogs.)
kaut vai pie tā,ka nettle nomainīja niku,es ar grūtībām pieradu. vēl pat tagad neesmu līdz galam pieradusi,skatoties 'draugu' sarakstā.
iztēlojos,ka automātiski logojoties cibā,kādu laiku noteikti rakstītu 'narkoze'.
par tavu niku,starpcitu,+/- jau zināju,bet arī šo to jaunu uzzināju. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bulletproof
2006-02-01 00:45 (saite)
nē, viņa mačījās rchv. Pabeidza, tagad jau 3. kursā studē.
jā, par nettle gan, tas bija mīļāks.
prieks, ka arī ko jaunu uzzināji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-02-01 00:49 (saite)
nu skaidrs,es laikam pēc sevis spriežu. maz tādu cilvēku,kurus no citām skolām pazīstu. turklāt jūs tur tik daudz 1.ģimnāzijā,un man tur daudz pazīstamo mācās un jau pabeiguši. varētu jau minēt tos cilvēkus,bet parasti lielās skolās pazīt kādu no citām klasēm ir diezgan nereāli,vismaz man radies tāds iespaids (un nekas vairāk par iespaidu).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzheina
2006-02-01 00:34 (saite)
he- savu pirmo niku labaak ar neatcereeshos:) kaut gan veel joprojaam sanaak izmantot e-pastu ar to:) bet nosaukums taa uzrakstiit radaas pavisam vienkaarshi jo shobriid ljoti liela dalja draugu, pazinju sac mani shaadi neviss iistajaa vaatrdaa-jana:) pavisam vienkaarshi:) bet patiik aizdomaaties liidz citu rashanaas iemesliem!! patika tavs staasts:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-02-01 00:44 (saite)
jā,nekā neiedomājama un neizskaidrojama,patiesībā.nezināju,ka tevi sauc jana. :) tik pat labi tam varēja būt kāds cits izskaidrojums. mīļākais vārds,mīļākās filmas galvenās varones vārds utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ladumdam
2006-02-01 11:16 (saite)
es tieši klusībā domāju, kāpēc esi izvēlējusies šādu niku. nu man ir atbilde! :)

es nezinu, vai mans niks kaut ko par mani pavēsta. kad reģistrējos cibā, samērā ilgi domāju, kādu niku izvēlēties. tā nu sanāca, ka tajā laikā man patika Anastacia dziesmas, bieži klausījos tās, un viena no dziesmām, kas man patika visvairāk, vēstīja : "don't be a pretty dam dam" [vai kaut kā tā]. un tā nu es vēl pieliku sava vārda pirmos divus burtus -la, un sanāca ladumdam.

reizēm aizdomājos par citu cibas draugu nikiem, bet ne visiem un ne bieži.

mans žurnālvārds mainās reizē ar žurnāla stilu, krāsu, tāpēc tas laikam neko īpašu nenozīmē, bet katrā ziņā tiek rūpīgi piemeklēts.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]ladumdam
2006-02-01 15:20 (saite)
re, kāds par manu niku ir aizdomājies! :)

es tikko paskatījos dziesmas nosaukumu un tas ir "Pretty Little Dum Dum" ;)

hmm.. mans vārds no otras puses ir 'arual'. katrā ziņā tavējais skan labāk :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]ladumdam
2006-02-01 15:25 (saite)
uī.. tev šitā foršā ikona! :) [es vakar ar' tur dažas paņēmu].

nezinu, man liekas, ka skan baigi līdzīgi tam 'arial' burtu veidam vordā :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]narkoze
2006-02-01 18:28 (saite)
kas attiecas uz vārdu-lasīšanu-no-otras-puses,manējais sanāk
Amsāl Akopsna. man jau liekas ne vien smieklīgi,bet diezgan skanīgi un feini. kaut kāds aborigēn-veidīgais vārds. nevar pat īsti pateikt,kura dzimuma.
bērnībā nereti par šitādām lietiņām mēdzu domāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ladumdam
2006-02-01 22:19 (saite)
diemžēl neatceros, par ko domāju bērnībā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

(Nodzēsts puksts)

[info]narkoze
2006-02-01 18:39 (saite)
man pašai arī labprāt gribētos tādu maigāku - tu jauki pateici. :) laikam būs jāsāk meklēt. pa maziņam.
labi,ka nomainīji,patiesībā. mīļš jau vārdiņš,bet arī man,nēsājot tādu niku,droši vien pienāktu brīdis,kad gribētos nomainīt pret kaut ko nopietnāku.
klau,uz kuru zilbi ir uzsvars tavā nikā? uz pirmo,otro,trešo,ceturto? :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]asfiksija
2006-02-01 15:37 (saite)
ai, kas tikai es neesmu bijusi! var teikt, ka pirmie mani niki ir saistīti ar čatu, kaut gan pati nečatoju - tad man vēl nebija ne datora, ne neta. draudzenes gan dzīvoja čatā - ar visu to rakstību, čata radniecību, bildēm un nikiem. un, tā kā viņām bija niki, tad man arī vajadzēja, tā es tiku pie paša pirmā(kuru es labāk neatceros)
vēlāk es kļuvu par refugee, bet visādu iemeslu dēļ man nācās no tā atteikties. ņēmu rokā vārnīcu un tā netīšām uzdūros Nettle, kas man iepatikās un pie tā arī paliku
bet īstenībā - katrs mans vecais niks man simbolizē kādu manas dzīves laiku. tas arī ir tas galvenais iemesls, kāpēc pārsaucos par Asfiksiju. kā Nātre es biju pārāk nomākta, ar šo vārdu man saistās pēdējie divi gadi, kas nebija pārāk patīkami. un tā - sākoties 2006ajam - sapratu, ka sen jau vairs neesmu Nettle.
nu paskaties, ko Tilde saka par Asfiksiju -
Izcelsme - asphyxia; sengrieķu asphyxia < a.. + sphyxis ‘pulss’.
- med. Patoloģisks skābekļa trūkums organismā sakarā ar elpošanas traucējumiem.
tieši elpošanas traucējumu dēļ man tā Asfiksija tā patīk(kad es sajūsminos,tad nevaru paelpot). "Noziegums un Zinātne" - grāmata par izmeklēšanas metodēm un noziegumiem bija tā, kur ar Asfiksiju sastapos. te, Cibā man jau diezgan sen pie vārda bija Asfiksija
un, jā, man ļoti patīk Narkoze. tas, tāpat kā Asfiksija, būtu skaists meitenes vārds:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-02-01 18:45 (saite)
nettle ir no angļu valodas? patiesībā,es pati varētu to noskaidrot. :)
nu re,kad tu man tagad pastāstīji par asfiksijas nozīmi,šis niks man vairs neliekas tik svešs. un vēl man patīk kā niku pielīdzini kaut kam pozitīvam - patīk tava interpretācija,jo tikai pēc svešvārda skaidrojuma nekas pozitīvs tas neizklausās. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]narkoze
2006-02-01 18:50 (saite)
super,ka tev patīk Narkoze. (tik neierasti,ka ar Lielo burtu uzrakstīji) un nekad nebiju iedomājusies par tādu meitenes vārdu. mēģinu tagad iztēloties,vārds pat par sevi tiešām ir skaists,bet,zinot skaidrojumu,kurš noteikti nekad nezaudēs savu nozīmi gadu gaitā,jāsecina,ka manai meitai diez vai patiktu. :) nemaz nerunājot par apkārtējiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fermenta
2006-02-01 20:14 (saite)
Eh,man arī bija ilgā domāšana čata vajadzībām.. vajadzēja kaut ko, kas skanētu labi un būtu izrunājams visās valodās. Tā nu iznāca. Draudzenes saka, ka mans niks saistoties ar bioloģiju (fermentiem). Varbūt zemapziņā, jo tieši tur gribu iet mācīties.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-02-06 22:59 (saite)
niks tiešām skanīgs,man patīk. :)
ar bio gan man nesaistījās. bet,ja saskan vēl ar to,kur gribi tālāk mācīties,tad vispār super.
vārds fermenta man šobrīd asociējas ar tavu ikonu. (pie komentāra) meiteni ar tauriņa spārniem. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fermenta
2006-02-07 14:34 (saite)
Ai, paldies (man nosarka ausu gali). Tu mani sasildīji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]refused
2006-02-05 20:53 (saite)
re,tikai tagad ieraudzīju postu,ko sazin kā biju mistiski palaidusi garām.pastāstīšu arī par saviem segvārdiem.divi tādi ir.
pirmais saistās ar telefona čata laikiem.man ļoti patika Radiohead dziesma Creep un tā arī es kļuvu par creep.atceros,toreiz man bija drūmais depresijas periods,likās,ka esmu neglīta,stulba,man nav draugu,un tā tālāk.creep-kroplis.es gandrīz vai saaugu ar to.tā gribējās būt laimīgai,ar sevi apmierinātai.nesanāca nekā.līdz sapratu,ka tieši niks creep man ir uzspiedis tādu kā zīmogu.par laimi,izdevās atbrīvoties.un tad pie manis atnāca refused.arī tā ir grupa,lai gan ar niku tam īpašas saistības nemaz nav.refuse-atteikties.es to tulkoju kā atteikšanos no vecajām bailēm,no stereotipiem par to,kādai man vajadzētu būt,par atteikšanos darīt to,ko citi gribētu,lai daru.gribēju būt es pati.un,lai gan ne pilnībā,man tomēr šķiet,ka ir sanācis.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-02-06 23:11 (saite)
dīvaini. ar tiem depresijas periodiem. ;) rau,man bija,tev,liekas,arī asfiksijai. pirms nonācām līdz tagadējiem.
tagad uzreiz tavs niks - refused - citādāk rādās. tomēr izrādās,ka ir dziļa jēga apakšā.
nezinu,tagad sāku domāt,vai tikai narkoze arī man kaut ko nav uzspiedusi. patiesībā es sev esmu piemeklējusi vienu niku,vēl jāpameklē. kas zin,varbūt arī būs jānomaina. un e-mails man viens ir ar niku hiacinta. par godu Punch dziesmai Hiacints,kura kādu laiku atpakaļ man dikti patika. ar hiacintu tomēr kaut kā neesmu līdz galam sadraudzējusies. ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]refused
2006-02-07 12:23 (saite)
ij nedomā mainīt!:D man tavs-narkoze-dikti,dikti patīk.saistās ar mīļo,labo tevi:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?