sālma ([info]narkoze) rakstīja,
@ 2006-01-29 01:13:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:sapnis

sapņi.
es redzu dažādus sapņus. ir sliktie sapņi,mistiskie un kriminālromān-veidīgie,kuros pati tad esmu galvenais personāžs. šādi sapņi kaut kā nepaliek atmiņā. varbūt tāpēc,ka saistība ar realitāti varētu būt pielīdzināma nullei. ja murgus saucam par sliktiem sapņiem,tad arī tie nav mani 'draugi'. nenāk ciemos,paldies Dievam. jocīgi,bet,ja nāca,tad tikai bērnībā. un no tādiem vienu atceros spilgi vēl šobaltdien (es tikko sāku rakstīt par ko sapnis,bet tad pārdomāju - lai sliktās atmiņas paliek tikai atmiņas),pārējos - tikai sajūtu līmenī. bija sapnis,kurš vienmēr atkārtojās. un bieži. no viņa nevarēja tikt ārā nu nekādi,tikai pamostoties no rīta,traki mocījos. kas toreiz,bērnībā,man nebija,bet tagad ir,ja neredzu vairs tādus sliktos sapņus? varbūt atbildes nav un nemeklēšu. tāpat arī sapņus neiešu lūgt,lai iztulko par velti vai zināmu samakstu,nepirkšu "gudrās" grāmatas ar iztulkotajiem sapņiem.
uzskatu sapņus par pārāk induviduāliem,tos nevar vispārināt. ja kāds vēlās,nenosodu. bet es no saviem sapņiem pēdējā laikā vienkārši barojos. ja sanāk atcerēties kādu jauku sapni,pēc tam visu dienu jūtos kā apgarota.
turklāt vienmēr manā sapnī piedalās pazīstami cilvēki. atceroties sapni bieži vien izrādās,ka par to cilvēku tajā dienā esmu domājusi,pat ne daudz,drusciņ. varētu teikt,ka tā ir kā filma,izrāde,katru nakti sava sērija vai pilnīgi atšķirīga filma.
nereti pēc tam,redzot to cilvēku,par kuru sapņoju,pārņem jocīga sajūta. es saprotu,ka dzīvē tā nekad nenotiks - skumji,bet tieši tāpēc tas ir sapnis - kaut kas tāls,nepiepildāms.
un ir tādi sapņi kā šīs,nu jau pagājušās,nakts sapnis. sapņi,caur kuriem ar mani runā Dievs.
šonedēļ man pazuda atslēgas,pamats uztraukumam tomēr,mūsdienu draudīgās un nedrošās pasaules uztraukums,mana paranoja,bet iespējams pavisam cilvēcīgas bažas,šoreiz arī mammas.
(man sāk likties,ka nemācēšu izstāstīt,viņš ir iekšā,negrib nākt ārā. sapinušies,ieķērušies smalki diedziņi zemapziņas emociju kamolā. būs grūti atšķetināt tā skaisti,bail pārraut,sabojāt,arī.)

kāds klauvēja pie durvīm,ilgi stāvēja. negāja prom. mēs ar mammu bijām pārbijušās līdz nāvei,skatījāmies pa durvju 'lodziņu' - neviena nav. jocīgi,pēc laika zvana atkal. un tad viņš nāk,caur durvīm - sajūta kā šausmu filmas skatoties,neatceros,bēgām vai nē,laikam šoks bija pārāk liels,jo beigu beigās bijām tur,virtuvē. es atceros,ka tajā brīdī izmisīgi lūdzu Dievam,bet varbūt tomēr teicu tikai pati sev - ja tas viss beigsies laimīgi un es palikšu dzīva,tad mainīšu savu dzīvi,es mainīšos! par 100%.
jocīgi,ka tas dzīvoklis bija omes,kur dzīvojām agrāk. uzreiz sapratām - pēc zagļa,maniaka vai cita aizdomīga tipiņa neizskatās. viņš bija zilos toņos,gaismas apspīdēts,nez kāpēc. liels,ar baltu bārdu. apsēdās pie virtuves galda. deva mums lasīt lapu,kurā bija rakstīts,kur viņš strādā un par ko. sākumā izlasīja ome. es neko nesapratu,tikai nojautu. kļuvu mierīga. man liekas,viņš nerunāja,varbūt vienkārši neatceros,es daudz ko neatceros. bet beigas gan - pēc kādas nezināmas laika vienības es arī to lapu paņēmu rokās un izlasīju - neatceros,kas tur bija rakstīts precīzi,bet pēc tam es izsaucos ar milzīgu prieku,sajūsmu - Tu esi visu pasaules strādnieku darba devējs! tu esi arī mans darba devējs! tu esi mūsu Kungs!
tikai no rīta es sapratu sapņa jēgu. pie manis sapnī bija atnācis Viņš. Viņš bija tas,kurš neatlaidīgi klauvē,ir neredzams,pat man,pat man...Viņš ieradās pie manis tad,kad biju bailēs,ne tikai par to,ka dzīvoklī kāds laužas,bet par to,ka esmu bijusi slikta,tāpēc Viņš nāk,man bail Viņam skatīties acīs. un es teicu,ka mainīšos,ja palikšu dzīva,tā mēs sakām vienmēr,ja draud briesmas. sakām to,pēc kā izmisīgi alkstam. kad jūtam nāves tuvumu,gar acīm aizzib visa bezjēdzīgā,netīrā dzīve,miskastē izmestais laiks un es varētu tūlīt pat pazust un no manis nekas nepaliktu pāri,'delete' un viss. pat sāpes nepaliktu.
bet nē,es netikai palieku dzīva,bet satieku Viņu. virtuvē jūtu,ka tas ir Viņš - neviens pasaules zaglis nesēdētu tik mierpilns pie virtuves galda,bez nosodījuma,ar mīlestības un uzticības pilnu skatienu. man par lielu laimi ir dota vēl viena iespēja. vienīgais,kas mani šobrīd ļoti sadusmo ir tas,ka biju muļķe,ka nesapratu jau tad kas klauvēja. tā man būs mācība. tāpat kā viss šis brīnumainais sapnis. galvenais bija iznākums. štrunts ar visu,kas bijis. es nebiju mirusi,bet biju piedzimusi no jauna. ne miņas no vecās Lāsmas - un jums nav ne jausmas,kādas.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]narkomanc
2006-01-29 02:26 (saite)
Tu pareizi tulko sapņus - vismaz pēc manas skalas. es tāpat. var pielikt klāt pie "zīmēm". es pielieku

"ja draud briesmas. sakam to,ko pēc kā izmisīgi alkstam" - uuja. es biezhi iedomaajos ka eju ar koku paar plecu [tur galaa lakatinsh ar kko.] es prom eju. skatos atpakalj un kkur aizeju. varbuut kkad :)~

bnakT.>00:00

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-01-29 02:31 (saite)
doma tāda - ja es zinātu,ka šī ir mana pēdējā diena,stundas,tad es noteikti skrietu pie visiem pēc kārtas,lūgtu piedošanu,teiktu labus vārdus un atzītos mīlestībā. es nemainītos,ja nezinātu,ka laiks tomēr ir ierobežots zemes virsū,ka būs brīdis,kad būs par vēlu mainīties. es jūtu,ka ir jāmainās. bet ir tik sasodīti grūti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]narkomanc
2006-01-29 10:09 (saite)
ir ir.

a diezgan jociigi izklausaas - dziivot vieglaak, ja zini, ka mirsi. hehe

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-01-29 11:52 (saite)
vieglāk varbūt arī,un piepildītāk.
par ko piekriti ar - ir ir ?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

.
[info]narkomanc
2006-01-29 21:17 (saite)
"es jūtu,ka ir jāmainās. bet ir tik sasodīti grūti." - es mēģinu arī :D~ no jaunaa gada. varbt visiem taads jaunais gads saacies? ceru lidz gada beigaam iztureeshu. negribeetos pusceljaa apstaaties..

[ikonai "+". saaku domaat kapeec, tad sapratu.. tur rokas un putns.
rokas pashas par sevi saprotams ka vienmeer man durushaas aciis ;D~ un putns tapeec, ka vakar redzeeju smuku skulptuuru tajaas ledusskultuuraas jelgavaa. bet ture bija balodis. bet putns. bet balts. bet tomer putns :))~]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]deep
2006-01-29 02:29 (saite)
[info]sapnji

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-01-29 02:33 (saite)
būs ko palasīties. ;) bet šo postu drīzāk gan tur nelikšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]refused
2006-01-29 10:35 (saite)
re,viņš ir tepat,ar tevi.visu laiku:)
..es senāk mēdzu redzēt sapņos notikumus,kas vēlāk piepildījās,precīzi kā sapnī.tagad tie nez kāpēc ir pārvērtušies par asa sižeta piedzīvojumu seriāliem.tādi bezjēdzīgi.varbūt ar mani kaut kas nav kārtībā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-01-29 11:48 (saite)
ir gan,bet sapnī Viņš nāca tāpēc,ka reālajā dzīvē esmu apstājusies. kaut kur iesprūdusi savās bailēs,slinkumā un sliktumā. un tiešām,slinkums var būt pats ļaunākais,viltīgākais ienaidnieks. protams,zinot,kas aiz tā stāv..
gribu tev novēlēt kādu dikti jauku sapni šonakt. :)
agrāk pirms miega speciāli centos domāt par kaut ko,ko gribētu sapnī redzēt,un nākamajā dienā sākt no tās vietas,kur sapnis beidzās. kaut kā neizdevās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]refused
2006-01-29 12:28 (saite)
īih,paldies!jauki sapņi man noderētu...un tev arī lai jauki:)
es bieži redzu tos cilvēkus un notikumus,kas dienas laikā man visvairāk iespiedušies prātā,tad gan parasti ir patīkami.bet tā speciāli nosapņot to,ko gribētos,tā gan es neprotu.žēl.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]asfiksija
2006-01-29 13:34 (saite)
es vēlētos redzēt tik nozīmīgus sapņus! manējie parasti ir neticami murgaini, pie tam, visbiežāk es nosapņoju to, ko nevēlētos piedzīvot.
jaukos un īpašos sapņus(ko atceros) es pierakstu uz oranžām post-it lapiņām un ielīmēju kladē

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-01-29 14:24 (saite)
tie nozīmīgie ir reti,bet ir. iepriekšējais bija pirms pāris mēnešiem. saistībā ar to 'īsto cilvēku'.
nezinu,vai man tas izdotos,vai to man maz vajag,bet forši,ka tu tā dari - pieraksti. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fermenta
2006-01-29 16:27 (saite)
Man patīk tā sajūta no rīta pēc sapņa. Vai nu miers, vai satraukums...
Tikai žēl, ka tad, ja sapņus no rīta nepārstāstu sev, tie aizmirstas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]narkoze
2006-01-29 22:46 (saite)
pilnīgi manas domas. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?