Namtar ([info]namtar) rakstīja,
@ 2004-05-10 15:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Onkuļi
Labi sen atpakaļ, kad es tikko vel biju piedzimis, man laukos notika tāds atgadijums, ka onkuļi bija izdomājuši iedzert. Bet nu siens vel bija jānovāc un vel kautkādi darbi un ,kā jūs zinat, šnabis labāk garšo auksts. Tāpēc pirms dzert, viņi izdomāja šņabi iesiet aukliņā un ielaist akā, lai vēsinās. Sienu novāc, sakarsuši nāk uz māju un domā par auksto sņabi un skābētiem gurķīšiem no pagraba. Gurķīši uzreiz tiek dabūti, bet šņabis velkot laukā tāds galīgi viegls palicis - izvelks, skatas - a šņabis atraisijies. Mūsdienās protams varētu ātri aizbraukt pakaļ, bet toreiz tas nebija tik viegli, deficīts, veikals tālu un citas tādas problēmas. Bet tas nav galvenais, galvenais ir tas, ka pagājuši kādi gadi 20 kopš tā atgadijuma, onkuļi vēl aizvien laiku pa laikam sanāk kopā laukos, pasēž un kad jau bišķīt iedzer, runa vienmēr sāk grozīties ap vienu un to pašu - eh derētu aku nosusināt, eh derētu ūdenslīdējus izsaukt, 20 gadi tomēr šņabim, manta!


(Ierakstīt jaunu komentāru)

tas man atgādināja :))
[info]viipsna
2004-05-10 17:09 (saite)
Mans brālis ir ļoti praktisx cilvēx, un vēlviņam labi dzērieni garšo. Viņš strādā uz vienas naftas ieguves platformas kautkur Ziemeļjūrā, untanu viņam diezgan bieži sanāk lidināties turp apakaļ pa Eiropu. Vienreiz Rīgas taxfrī ieraudzījis, ka šausmīgi lēc viskijs. A viņam darba nosacījumi tādi - alkō un narkotikas uz platformas nedrīxt - ja atradīs, bez komentāriem atlaidīs. Bet viskijs tik lēc, ka nevar nepirkt. Nopircis.
Tad viņš caur Amsterdamu braucis un izdomājis kodarīt - nopircis aukliņu, nolūkojis nomaļāku vietu kautkur pie kanāla, apsējis vienu galu ap pudeli, otru ap tādu lielāku akmeni, kas seklumā stāv, šņorīti vēl ar marķieri nokrāsojis, lai mazāk izceļas, un pudeli kanālā iegremdējis..
Pac dīvajnākajs, ka pēc 3 nedēļām to viskiju taipatvietā izmakšķerējis!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: tas man atgādināja :))
[info]namtar
2004-05-10 17:19 (saite)
Es ar kaadreiz pasleepu vecriigaa viskiju uz dzegas:) Un nebij neviens savaacis naakamaa dienaa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: tas man atgādināja :))
(Anonīms)
2004-05-12 20:58 (saite)
Reiz sensenos laikos kad vēl vidusskolā gāju... Vārdu sakot diskotēkas laikā grādīgu dzeramo skolā neienesīsi (bet tīri labi pie dūšas gāja un nopirkt 16-gadīgam puišelim tajos laikos arī nekādas problēmas nebija) - maskēšanās formā tērpts sargs pie durvīm visu laiku izrāda interesi par iekšānestajiem priekšmetiem. Dazkārt pat Spraitu lika vaļā skrūvēt un ostīja... Tad nu tika izgudrots paņēmiens "Izdari iepriekš" - ne jau sadzeries, bet gan ienes skolā pa dienu. Asprātīgākā ideja bija - sabāzt klusākos nostūros pa elektrības skapīšiem. Sākumā jau viss bija Ok, tikai vēlāk baumas par šito paņēmienu paklīda un, kā smejies, viss tika iztīrīts...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: tas man atgādināja :))
(Anonīms)
2004-06-03 13:17 (saite)
to:viipsna_____nevarēju attturēties pajautāt,,jo 2 reizi dzīvē man ir gadījies dzirdēt kad kādam no tautiešiem ir izdevies nokļūt uz leģendārajām norvēģu naftas platformām! varbūt ja tev apgrūtinoši vari padalīties ar info,,būtu ļoti interesanti. paldies.

Lat

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?