Namtar ([info]namtar) rakstīja,
@ 2004-03-16 12:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Sieviešu Emancipācija
Teikšu godīgi, es domāju ka sievietēm jāsēž mājās un jāaudzina bērni. Protams man tūlīt mēģinās saplosīt gabalos, bet es varu arī paskaidrot kāpēc. Tāpēc ka tā ir pieņemts, un nejau cilvēku pieņemts, bet tas tā paredzēts no sākuma. Valstīs kur notikusi sieviešu emancipācija, samazinās dzimstība, sabrauc neemancipēti kurdi un drīz vien emancipētā sabiedrība aiziet nebūtībā. Jo sievietēm vienkārši nav laika audzināt bērnus, ja viņas grib būt kā vīrieši. Un es arī nesaprotu ko viņas tā satraucas. Es tikai priecātos, ja mana sieva pelnītu naudu, es sēdētu mājās, taisītu sīčiem ēst un brauktu šopingot. Daudzām protams nepatīk atkarība no vīrieša, bet tagad viņas ir atkarīgas no darba un tas taču ir sliktāk būt atkarīgam no sistēmas, nekā no mīļa cilvēka. Pie tam ja notiktu kontremancipācija, pazustu bezdarba problēma:)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ex_sirke729
2004-03-16 12:49 (saite)
Ideja jau skaista... bet muusdienaas viirieshi nau tik patstaviigi savaas juutaas.. vairaak boheemisktiski (es nesaku ka visi ;)..)... un ja sievieti pamet vinja ir neapskauzhama staavoklii... tapeec labaak nodroshinaaties ar izgliitiibu un darbu... jo sazin kas var gadiities... kaut vai ari viirs nomirst var saakties gruuti laiki... tas taads tiiri praktisks skats uz dziivi....

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]namtar
2004-03-16 13:14 (saite)
Vinji taadi boheemistiskaaki taapeec ka nevar paljauties uz savu sievieti, vinja taapat var aiziet prom:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]h2o
2004-03-16 13:20 (saite)
kas bija pirmaa - vista vai ola? ;))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]namtar
2004-03-16 13:41 (saite)
Shajaa gadijumaa emancipaacija;) Nejau vinja notika taapeec ka viirieshi neuzticiigi palikushi:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]h2o
2004-03-16 13:45 (saite)
nu nezinu, nezinu.. manupraat, vinja notika tapeec, ka sievietes atklaaja sevii lepnumu.. un tas jau nu gan, saakotneeji ar dusmu piedevu, vareetu buut viirischkju riiciibas rezultaats ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]namtar
2004-03-16 13:58 (saite)
Nu sievietes sagribeeja balsot un vel viskautko tamliidziigu un aizraavaas, nu jau driiz varees iet armijaa obligaati un zveteet araabu teroristus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

...
(Anonīms)
2015-06-08 20:03 (saite)
Es baidos Tev nav taisnība. Situācija jāskata globālā līmenī. Mūsu zemeslode cieš no pāapdzīvotības, tāpēc pilnīgs loģisks ir sieviešu emancipācija visā pasaulē, lai viņas spētu kontrolēt dzimstību. Šeit neiet runa par būšanu kā vīrietim. Kāpēc jūs domājat, ka esat tādas pielūgsmes vai atdarināšanas vērti? Sievietes, vadoties pēc savām spējām, interesēm un aicinājumam veido savu dzīvi un karjeru. Visi mēs piekrītam teicienam, ka "visi mēs neesam vienādi", tad kāpēc Jums šķiet, ka visu sieviešu vienīgā interese ir būt par mājsaimniecēm? Pasaulē daudz runā par vienlīdzību, kas ir sasniegta mūsdienu sabiedrībā, bet tās ir muļķības, kamēr netiek sasniegta pati elementārākās savstarpējā vienlīdzība starp vīrieti un sievieti. Arī rietumos bieži gadās dzirdēt, ka sievietēm ir zemāka darba samaksa kā vīriešiem. Mēs visi esam cilvēki ar intelektuālo potenciālu, kuru NEIETEKMĒ dzimums.
Otrkārt, šis maldīgais priekšstats par "sēdēšanu mājās". Vadīt saimniecību nenozīmē tikai "barot sīčus". Tas ir pavāra, apkopējas u.c. darbi vienlaikus. Tas ir neapmaksāts un ļoti bieži nenovērtēts darbs. Kāpēc aizejot uz restorāni jūs maksājat pavāram? Un galu galā, šī dzīvnieciskā vēlme valdīt pār citiem ir jānoliek malā. Ne jau jums būs lemt par sieviešu dzīvi, to darīs viņas pašas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?