rūsganais sprakšķis

Papriecājies - pietiek

rūsganais sprakšķis

Papriecājies - pietiek

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Mugura izdomāja, ka pienācis laiks monoizrādei vārdā Trūcīte.

nu, es tā pieņemu nosaukumu pēc atmiņām no 2018.gada jūlija - tagad esmu gudrāka un zinu, ka nevajag atgulties uz grīdas, jo piecelties nevarēs.

nav skaidrs, ko darīt vispirms, prasīt ĢĀ nosūtījumu uz magnētisko vai ko. toreiz bija ģimenes ārstu streiks un es braucu uz gaiļiem uzņemšanā, bet tur man tikai izrakstīja čupu zāles un teica iet pie neirologa, kurš izrakstīja citu čupu zāles un teica iet uz magnētisko un pēc magnētiskās atzvanīja, ka tur nekas tāds nav, šmorla trūcīte, nekas nopietns.
(piebildīšu, ka tas bija jauns čalis, kam izskatījās viss pofig un, kurš papildināja manu viedokli, ka jaunajiem ārstiem viss pohuj un pie tādiem labāk neiet)
  • ģā nevar rakstīt nosūtījumu uz Magnētiso. Tur šķiet vaja ķirurgu/traumatologu vai tml speciālistu. Vismaz man tā ģā ir teikusi. Bet varbūt tas akarīgs valsts/maksas MR..

    Tiešām diska rūce, ja? Kādas tad zēles? Pret sāpēm? zēles tak nesaliks mugurkaulu vietā.. Pēc manas saprašanas tur ir vai nu operācija vai fizioterapija - vingrošana, utt... Sākumā laikam nevar, kamēr akūti sāp..
    • ir trūces un ir trūces; man toreiz bija Šmorla un tādas vnk konservatīvi ar medikamentiem nomierina.
      vīram bija tāda, ka sāka tirpt kājai pirksti un tādu operēja.

      kā man aprakstā bija minēts - deģeneratīvas izmaiņas, vecuma normas robežās, lol

      mugurkauls nolietojas, jā
  • Tikai zaales, tikai speciaalisti! Pats savaa labaa neko nedriikst dariit.

    https://youtu.be/lCaJHXg9Tws
  • masāžas un fizioterapija varbūt līdz
  • Vaīī. Jūtu līdzi.
    Man arī ir trūce un tai līdztekus vēl viss kas tik ļots, ka ģimenes ārste saka, ka man ir sešdesmitgadīga tantuka mugura.
    Kad trūcei uznāk saasinājums (un tāds uznāk reizi gadā vai divos, kad bēbi pārcilāju vai svilpodama jebko citu pārāk smagu sadaru), tad īstermiņā man palīdz tikai pretsāpju zāles un staigāšana. Tā kā iepriekšējā lēkme bija vēl bērna zīdīšanas laikā, tad nācās izlīdzēties pat tikai ar mājas režīmu un staigāšanu. Bet tad ir tik traki, ka ne traukus nomazgāt, ne ko citu, staigā tikai kā tantuks saliecies un vaidi..
    Saudzē sevi. Tiksi galā ar īstermiņu, tad jau pie ilgtermiņa, un man nekas cits tik labi nepalīdz kā tiešām regulāra, saudzīga, man piemērota vingrošana.
    • Man ļoti palīdz asais paklājiņš, tipa Kuzņecova aplikators/Pranamat. Vislabāk katru dienu problēmzonā, pie saasinājumiem kopā ar pretsāpju ziedēm, bet nu tas protams neatrisina, tikai atvieglo. Un kad zināms, ka būs slodze lieku pēcdzemdību muguras jostu, palīdz savākt un reizēm novērš pārslodzi
  • Muf, kā tev iet, tu turies?
Powered by Sviesta Ciba