rūsganais sprakšķis

rūsganais sprakšķis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
es laikam neesmu jums stāstījusi.
bez saiešanas suņos, es esmus sagājusi arī putnos.
tad nu es tagad vazājos apkārt ne tikai ar 3 suņiem, bet arī binokli un fotoaparātu ar lielo objektīvu (tas sanāk ap 4 kg kopā)(neskaitot suņus, suņi kopā ir šobrīd biš zem 55, bet reti jānes)

esmu sapratusi, ka binokli čist vajag gandrīz vienmēr ņemt; kamera tomēr ir smaga un nedaudz sarežģīti, ja iet kājām līdz vietai, es knapi esmu iemanījusies tājās trīs priedēs pavadās nesapīties.

tā nu šodien visa tāda paskatos pa logu - nu, pelēks. nebūs tak nekādu putnu.

pēc suņu treniņa iebraucam pastaigāt Biķernieku mežā. Nenoeju ne metrus piecdesmit, kā sānu redze (kas ir ļoooti pa šo pusotru gadu uztrenējusies) piefiksē kokā blakus taciņai pelēku kaķi? wtf?? nolāpīc, vistu vanags. Sēž un blenž kā borderkucēns uzglūn korijam un uz mani vispār neskatās!!!
akamerastanav.

(jā,mana putnu vērošana iet rokrokā ar to bildēšanu; man gribas to smuko bildi, bet tas ai, cik nav viegli,ai)

lieki piebilst, ka nākot ārā no meža tas vistvanags pozēja vēl citā lenķī. eleganti tur izstaipīja kājeles, izpurinājās, nokakājās manā virzienā ar slaidu loku un aizlaidās pār izcirtumu, kamēr es satraukti elpoju tūtiņā. Plēšputni ir tādi tramīgi zvēri un nemazar neraujas fotografēties un rādīties tuvumā, šis man bija nebijis tuvums.

sagribējās pažēloties.
  • akvaivaivai!
  • Žēl gan,ka nebija kameras.Tu pat atšķir vanagu sugas...:)Varena aizraušanās!
    Man ar Robi nekāda bildēšana nesanāk.Viņam gēnā ziņot par medījumu,tas nozīmē slieties pie stumbra un nešķīsti riet...vai nesties iekšā krūmos...laikas jau dulnas;)
    • putni diezgan ož, kā es varu spries pēc saviem ne-medību suņiem, nereti man izceļ meža strazdus no krūmiem. bet visumā viņiem daudz vairāk besī, ka es stāvu ilgi uz vietas un blenžu galotnēs
  • nu man te viens klijāns vasarā bija pasācis dārza ābelē tupēt... nepriecēja, jo visi citi putni turējās pa pažobelēm ;(
    • man zvirbuļvanags iegriežas, īpaši ziemā, "uzkost" pie barotavas, bet tā, ka sēdēt - nē
      un vārnas viņu dzen prom, ja ir uz vietas
  • Tā, stāsti, kāds binoklis tev ir? Un ar kādu objektīvu bildē? Es arī sāku saiet putnos pamazām. Mums mājā ir ķīķeris, bet to apkārt nevaru staipīt. Gribu sev kaut ko viegli staipāmu. Jūtu arī zināmu vēlmi pabildēt tos putnus, bet man jau darbā pietiek bildēšanas, da i vēl, ja gribas smuki, tā ir liela ņemtne un vai man to vajag vispār :D
    • binoklis cīši prasts, gribu labāku; šo vīrs uzdāvināja, kad tikko sāku - jā, var saskatīt, kas sēž kokā blakus, bet, piem, pārlidojošas zosis nenoteiksi. bet, protams, labāk nekā plika acs
      objektīvs Tamron 150-600. Bet es totāli nerubīju pašu kameru, salikt kaut kādus setingus; gribēju iet kursiņos, bet vīrs pukstēja, lai pati mācos, tā arī neko nemācos.
      bildēt, lai sanāktu smuki, vajag puslīdz statiskus putnus, vot peldošu gulbi, lol
      citādi kalpo vien noteikšanai - kad nobildēju kaut ko augstu gaisā, vai tālā kokā, tad mājā bildi parubina un ar grāmatu nosaka. Bildes, kas man tiešām pašai patiktu, baigi maz, bet visu laiku jau arī aug tā prasība, īpaši tagad, kad sekoju visādām putnu grupām, tur jau nesasniedzami leveļi :D
      bet, jā, piemēram, mežirbi es nekā savādāk nebūtu noteikusi, jo vnk trīcošām rokām bildēju tālumā kustīgu pleķi, tikai mājās izgaismojot varēju būt droša, ka tiešām mežirbe.
    • oi, neprecizēju, kāds ir nekādais binoklis - Levenhuk Karma 8x42
      • Paldies! Binoklis izskatās ok iesākumam. Es uz ko tādu arī cietēju. Un tamron ir labs price performance balanss. Mani no bildēšanas attur tieši tas, ka garākais ir 200mm. Un pirkt kko tikai prieciņam šobrīd nav racionāli.
      • Es te pēdējās dienās meklēju binokli, nespēju izvēlēties. Tev ir base, plus vai Pro? Arī skatos uz karmām, bet nespēju saprast, vai man čaiņikam vispār vērts piemaksāt par plus vai Pro. Jo man tieši vairāk gribas redzēt, kas blakus kokā. Tu minēji, ka gribi labāku. Tb ar lielāku palielinājumu, lai tās zosis redzi tālās vai tīri kaut kas tehniski neapmierina, bet parametrus tos pašus? Jo visi iesaka tos 8x42 putniem sākumā. Un tāliem skatiem ezerā varu palūrēt ķīķerī, kad esmu tur.
        • Eeee... tur nav tādu vārdiņu, tikai zoom and joy
          Es nemāku tehniski pateikt, brt blakus kokā var saskatīt labi, īpaši, ja nav nospeķoti stikli
          Es pat esmu saulainā dienā gana labi caur binokli ar iphone nobildējusi
          • Ā, ziņu tad, kurš tev ir, to es ar apskatīju. A kāpēc tu gribi citu? Dēļ tāluma?
            • ai, nu ko tik es negribu :D
              tā kā man to hobiju daudz un visi prasa ēst, tad tik drīz pie jauna binokļa netikšu; gribētu tālumam, jā, jo fotoasparāts, pat, ja ir līdzi, kamēr izvelc un piezūmo, ar binokli var operatīvāk apskatīt, īpaši, ja tas ir kas pārlidojošs
  • Respect par bildēšanu, tas galīgi nav triviāli! Un, protams, Mērfijs šai jomā vienmēr stāv blakus (ja nepaņemsi stobru, būs kas interesants, vai arī intetesantais putns būs pret gaismu, vai arī kāds tieši nāks un izbaidīs utt).
    • es regulāri pa sapņiem redzu visādus fancy putnus un man arī sapņos trīc rokas un strēgst kamerai poga :D

      pa lielam būtu to stroķi gandrīz vienmēr jāstaipa līdzi, jo ar ko dievs nejoko. Man tepat pie VID vairākas sugas pirmoreiz sastaptas - ūdensvistiņa, lielā čakste, zivju dzenītis; bez kameras nebūtu bijis iespējams noteikt, jo tālu (un pelēka diena, protams)
Powered by Sviesta Ciba