rūsganais sprakšķis

rūsganais sprakšķis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
dikti gribas siltu zupu, bet kāpjošā tempertūra nelaiž no segapakšas
sastrēgumstundā pasūtīt vienu vistas buljonu, pat,ja zinātu,kas tādu piedāvā, laikam būtu stulbi
  • es gan piespiedu kārtā esmu iemācījusies un sanāk man garšīgi. a frikadeļu ir īzī čīzī, ja vēl uztaisa tās bumbiņas un sasaldē, vispār 20 minūšu pasākums, ja ieliek maisiņā gan jau veģetārietis arī var uzvārīt īpašā jūtu uzplūdā :)

    zin, nebūtu tik tālu un jāiet uz veikalu, es tev uzvārītu un nosūtītu pa pastu
    • :) paldies!

      tākā mums mājēšana ir mostly veģetāra,man jau nav nekādas gaļas mājās, a pliku dārzeņu zupu,kas nav krēmzupa, es nudien nemāku uzvārīt.
      nu, da i vakar pēdējos burkānus u.c. dārzājus vakariņās sacepu
      • a tādai vajag vai nu sakņu buljonu kurā ievāra, vai sakņu seleriju+sakņu pētersīli garšiņai. nav pat jāēd, var ņemt ārā ja negaršo. un sīpolu ar visu mizu lai krāsa smukāka. un var likt ķiploka daiviņu, ja baidās, ka būs pliekani. un pilnīgi obligāts ir burkāns

        un mans lielākais atklājums - kolrābis zupā! buljons iegūst maigi ne ta puķkāposta ne ta kāposta garšu. un ja kolrābis dikti stiegrains, var neēst
        • o! es taisni vakar noskatījos uz kolrābi,kas pēdējais palika dārzeņu kastē un domāju,vai,diez viņu var vārīt, vienmeŗ ēdu svaigu

          nav man nekā no dārzājiem, čota viss izrīts, a vīrs būs tik pēc10 mājās

          atradu saldētavā tomātus un kautko tomātpastveidīgu un bekona gabalu, tagad atsaldēšu un skatīšos,kas sanāks :D
          • olas ir? maize? sīpols?

            Irēnas maizes:
            apcep gaļiņu, liek maizes šķēlītes (tik, cik salien uz pannas), apcep no vienas puses, tad pieliek tomātus, papriku, sīpolus, kad sacepušies, pārlej ar sakultu olu. ja gribi lai maize mīksta, nogriez mazāku liesmu, uzliec vāku un sautē kamēr ola sarecē. var arī uz straujas uguns apcept, samaisīt un vāku uzlikt beigās lai nav nekas jēls (man riebjas pusjēla ola, es vienmēr pārcepu, lai toč ir cieta). visgaršīgāk ja cep ķieģelīti, bet var ar tādu maizi, kas ir mājās. ēd ar zaļumiem, ja ir. ar dakšu un nazi, ja viss mīksts, ar pirkstiem, ja maize cieta un kraukšķīga
            ja garšos, varēsi saukt par Renātes maizēm :D
Powered by Sviesta Ciba