rūsganais sprakšķis

rūsganais sprakšķis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
dikti gribas siltu zupu, bet kāpjošā tempertūra nelaiž no segapakšas
sastrēgumstundā pasūtīt vienu vistas buljonu, pat,ja zinātu,kas tādu piedāvā, laikam būtu stulbi
  • a tādai vajag vai nu sakņu buljonu kurā ievāra, vai sakņu seleriju+sakņu pētersīli garšiņai. nav pat jāēd, var ņemt ārā ja negaršo. un sīpolu ar visu mizu lai krāsa smukāka. un var likt ķiploka daiviņu, ja baidās, ka būs pliekani. un pilnīgi obligāts ir burkāns

    un mans lielākais atklājums - kolrābis zupā! buljons iegūst maigi ne ta puķkāposta ne ta kāposta garšu. un ja kolrābis dikti stiegrains, var neēst
    • o! es taisni vakar noskatījos uz kolrābi,kas pēdējais palika dārzeņu kastē un domāju,vai,diez viņu var vārīt, vienmeŗ ēdu svaigu

      nav man nekā no dārzājiem, čota viss izrīts, a vīrs būs tik pēc10 mājās

      atradu saldētavā tomātus un kautko tomātpastveidīgu un bekona gabalu, tagad atsaldēšu un skatīšos,kas sanāks :D
      • olas ir? maize? sīpols?

        Irēnas maizes:
        apcep gaļiņu, liek maizes šķēlītes (tik, cik salien uz pannas), apcep no vienas puses, tad pieliek tomātus, papriku, sīpolus, kad sacepušies, pārlej ar sakultu olu. ja gribi lai maize mīksta, nogriez mazāku liesmu, uzliec vāku un sautē kamēr ola sarecē. var arī uz straujas uguns apcept, samaisīt un vāku uzlikt beigās lai nav nekas jēls (man riebjas pusjēla ola, es vienmēr pārcepu, lai toč ir cieta). visgaršīgāk ja cep ķieģelīti, bet var ar tādu maizi, kas ir mājās. ēd ar zaļumiem, ja ir. ar dakšu un nazi, ja viss mīksts, ar pirkstiem, ja maize cieta un kraukšķīga
        ja garšos, varēsi saukt par Renātes maizēm :D
Powered by Sviesta Ciba