Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
@ 2020-11-28 17:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Jautājums
Likt linkus uz citu cibiņu publiskajiem ierakstiem savos ierakstos ir kaut kāds sliktais tonis vai rīcības pelēkā zona?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mranarhs
2020-11-29 14:55 (saite)
Vai es esmu kādu tavu ierakstu linkojis?

Otrkārt - no komentiem šeit saprotu, ka viedokļi par linkošanu dalās. Kāpēc man savā cibas žurnālā būtu jāievēro tevis noteikti principi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2020-11-29 15:04 (saite)
Es domāju, ka es pati vairs nelinkošu savos publiskajos ierakstos uz citiem cibas ierakstiem, jo nu mazums, kādi apsēsti dīvaiņi apkārt ganās.
Taču es arī palieku pie uzskata, ka aprakstīt savas brīvās interpretācijas par citu cibiņu rakstīto ir sliktāk kā ielikt linku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

(Nodzēsts puksts)

[info]mranarhs
2020-11-30 11:02 (saite)
Tu kļūdies, es neko no tavas cibas nelinkošu, rest assured.

No tavas puses es sagaidītu atvainošanos par visām tām cūcībām, kuras esi te sarakstījusi, bet es saprotu, ka tu to nedarīsi.

Es tev piedodu. Un tepat arī iziešu piecus Marka Mensona ieteiktos soļus piedošanā (https://markmanson.net/forgiveness)

1. Tu šīs cūcības nerakstīji tāpēc, ka tu būtu slikts cilvēks. Tam noteikti ir kaut kādi iemesli, tu biji satraukusies par snorki, tu parasti šādas cūcības par svešiem cilvēkiem neraksti, bet kā jau katram cilvēkam, reizēm gadās arī tev kaut ko tādu izdarīt. Tas nebija speciāli un ar ļaunu nolūku. Iespējams, tas, ka tu šo žulti izgāzi pār mani, paglābs kādu citu, jo bieži šādas lietas mēs nedarām, kaut kāda kvota vienkārši aizgāja uz mani.

2. Kā jau rakstīju, tev noteikti ir iemesli, kāpēc tu rakstīji cūcības par mani. Tu neuzskati sevi par ļaunu un domā, ka tavai rīcībai ir ļoti labs pamatojums. No tā, ko rakstīji par savu pieredzi, nojaušu, ka tā varētu būt līdzjūtība pret snorki, jo tev ir nācies ciest no tavu ierakstu vazāšanas pa cibu (lai kas nu tur bija noticis - es tur nebiju klāt, nezinu detaļas). Tu rakstīji, ka es tev esot nesimpātisks kā cilvēks, un tas ir saprotams, ka mēs diezin vai būsim ļoti jauki pret šādiem cilvēkiem. Ir saprotams, ka tu pret mani izturies skarbāk nekā pret tev simpātiskajiem.

3. Es pats esmu daudzas reizes verbāli brucis virsū citiem cilvēkiem. Es saprotu un pieņemu, ka mēs visi reizēm rīkojamies emociju vadīti, un reizēm tas neizskatās skaisti, kā arī nav patīkami uzbrukumu mērķim. Taču cilvēks bez emocijām nebūtu cilvēks. Riebīgās darbības pret Snorki gluži dabiski pamodina emocijas, un tās visbiežāk vajag kaut kur izlikt, neturēs taču pie sevis. Tāpat daudzi šobrīd satraucas par savu drošību, un viena no labākajām aizsardzībām ir uzbrukums. Es kā persona tīri objektīvi esmu diezgan piemērots mērķis uzbrukumiem, tāpēc nav jābrīnās, ka šādi uzbrukumi notiek. Un ja ne es, tad kāds cits dabūtu pa mizu vienalga.

4. Es piedodu tev visu šo cūcību rakstīšanu, taču tas nenozīmē, ka es ļaušu tev arī turpmāk rakstīt šādas cūcības par mani - vienalga, manā vai citā žurnālā. Lūdzu, nenāc un nekomentē šeit. Nelasi mani un reraksti par mani nekur citur. Ja tu komentēsi manā žurnālā, būs bans.

5. Es tagad centīšos pārtraukt domāt par tevi un tavu muļķīgo (lai arī cilvēcīgo) rīcību. Nekāda atmaksa vai korekcija nav nepieciešama. Tu turpināsi dzīvot savu dzīvi tā, kā tu to vēlies - un tas man netraucēs. Es eju tālāk turp, kur vēlos doties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?