Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
@ 2020-11-20 14:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Maskas
Tas dāņu pētījums, ko daži cibiņi šeit bija minējuši, beidzot esot publiskots. Secinājums, kā jau bija gaidāms - maskas no covid nepasargā.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gedymin
2020-11-20 16:51 (saite)
Es vienmēr esmu vienkāršās maskas uztvēris vairāk kā līdzekli, kas pasargā citus, nevis pašu valkātāju. Par šo aspektu cik zinu pētījumu nav bijis, tāpēc labākā prakse joprojām paliek masku nesāt.

Vispār šī ir kaitinoša pieeja - norādīt uz kaut kādu pētījumu, bet neminēt ne tā nosaukumu, ne norādīt kur pieejams vairāk info.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mranarhs
2020-11-22 16:38 (saite)
Visupirms - Latvijā maskas valkā jau vairāk kā mēnesi, vai covid izplatīšanās ir kļuvusi lēnāka?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mranarhs
2020-11-22 16:56 (saite)
Otrkārt - wow, kas tā par loģiku, pētījumu nav bijis, tāpēc labākā prakse ir masku nēsāt? Par folija cepurītēm arī nav pētījumu, panēsāsim tās varbūt.

Treškārt - tas arguments par citu pasargāšanu ir visnotaļ sketchy. Ja maska pietiekami labi aiztur vīrusu, tad aizturēšanai būtu jānotiek abos virzienos. Kāpēc tiek pieņemts, ka aiztur tikai izelpoto/izšķaudīto, bet ne ievilkto? Slavenā bildīte ar diviem čurātājiem (kura manuprāt ir vienkārši debila) tieši rāda abpusējo aizturēšanu - vislabāk ir tad, ja gan čurātājam, gan apčurātajam ir kājās bikses.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gedymin
2020-11-22 20:44 (saite)
Vajag vadīties arī pēc veselā saprāta un pēc simtiem citu lietu. Tikai daži scientisti uzskata, ka zinātnei vajag noteikt visu. Bērnus arī audzināsi pēc zinātniskās metodes?

Šajā gadījumā risinājums skaidrs - ja pētījumu ar skaidriem rezultātiem nav bijis, vadāmies pēc citas informācijas. Ja laboratorijas apstākļos maskas ir pierādīti efektīvas, veselais saprāts ir pieņemt, ka tās ir efektīvas arī uz ielas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?