Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
@ 2020-05-13 10:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vīrusu izskaušana
Palasīju par bakām. Bakas, izrādās, ir vienīgais vīruss, ko patiešām izdevies izskaust. Nevis efektīvi apkarot, bet tieši izskaust, tā, ka vairs nav pat jāvakcinē. Šāds rezultāts tika sasniegts pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados, lai gan vakcinēšana tika sākta jau 18. gadsimta beigās. Izskauda ar milzīgu vakcinēšanas kampaņu, kuru ieviesa, ak jā, tā pati briesmīgā PVO.

Bakas bija briesmīga slimība ar 30% mirstību. Ļoti labi, ka tās ir izskaustas. Bet vai tiešām kāds nopietni domā, ka Covid-19 izskaudīs ar plašiem ierobežojošiem pasākumiem, pat bez vakcīnas? Līdzšinējā cilvēces pieredze neko tādu nesola. Protams, nevienam negribas mirt, un neviens nevēlas, lai mirtu viņa mamma vai vectētiņš. Taču tāda nu ir šī pasaule - bīstama, neprognozējama. Diezgan dumji ir visu laiku meklēt vainīgos, kurus kārt pie staba par to, ka cilvēki mirst no Covid-19. Un tas nekādā veidā nepalīdz risināt problēmu makrolīmenī.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chaj
2020-05-13 16:38 (saite)
Es domāju, ka jaunai slimībai neviens nezināja un vēl joprojām nezin pareizo taktiku. Tomēr no paša sākuma (pat ar nokavēšanos, kā mēs tagad zinām) tika ieviesti ierobežojumi, lai iegūtu laiku (var izvēlēties: vakcīnai, slimības izpētei, zāļu meklēšanai vai vienkārši darīja to vieglāko ko varēja)

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?