Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
@ 2021-11-02 12:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Gartviteris
Man šis īso vēstījumu laiks sāk piegriezties. Anne Lamott grāmatā “Bird by bird” lasu par rakstnieka uzdevumu - stāstīt patiesību. Un tas nav izdarāms caur saukļiem, tam ir nepieciešams garāks izklāstījums. Kā viņa norāda - ja jums ir vēstījums (message), tad sūtiet telegrammu.

Man ir aizdomas, ka tas ir tas, ar ko mēs arvien vairāk dienu no dienas nodarbojamies, tviterī, tiktokā un citos sociālajos tīklos.

Vai nav laiks izveidot cita veida platformu - tādu, kur var publicēt tikai pietiekami garus tekstus? Teiksim, minimums 300 vārdu.

Es tādā platformā reģistrētos uz līdzenas vietas!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]slikts
2021-11-02 14:58 (saite)
Twitterī garākām domām ir domāti pavedieni, un tie darbojas OK

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mranarhs
2021-11-02 18:50 (saite)
Zinu, esmu tos pats izmantojis, strādā labi. Ir arī twitlonger, write.as un tamlīdzīgi ērti ātras publicēšanas rīki - raksti un publicē, saiti pēc tam liec tviterī vai vienalga kur.

Bet mana ideja ir par ko pavisam citu.

Mana ideja ir par platformu garās formas tekstiem. Kur sistēma lietotājam neļautu publicēt neko, kas ir īsāks par noteikto minimālo limitu. Spontāni domāju, ka 300 vārdi varētu būt tas apjoms, pie kura nāktos drusku padomāt un piestrādāt, tas vairs nebūtu kā trīs vārdu teikumu tviterī iebliezt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kautskis
2021-11-02 19:02 (saite)
Tikpat labi tādā soctīklā varēs vienkārši nobļauties "jūs visi esat lohi" un vēl 296 reizes uzrakstīt lohi.

Which is not to say, ka ideja ir stulba. Nē, ideja ir ļoti laba, piediedz tur kaut kur vēl blockchain klāt un taisi augšā pitchu investoriem!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mranarhs
2021-11-02 19:04 (saite)
Jā, tā ir problēma, par kuru es uzreiz iedomājos. Bet tikpat labi arī tviterī teorētiski var bliezt vienkārši bezjēdzīgus savārstījumus, teiksim "SIWOBFbjh^^23v". Bet cik tieši bieži tas notiek?

Ar blockchain man ir problēma. Proti, tā tēma man ir pilnīgi tumša bilde. Un attiecīgi es neredzu, kur ir saķere starp garformāta sociālo tīklu un blockchain...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mranarhs
2021-11-02 19:14 (saite)
Ir slavenais Trampa "covfefe" tvīts. Bet gartekstu platformā nekas tāds nemaz nebūtu iespējams. Ja nu vienīgi kaķis ilgi bradātu pa klaviatūru un vēl beigās pamanītos nospiest enter. =)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?