Dzintra čoms ([info]mranarhs) rakstīja,
@ 2021-01-20 10:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ģimene. Nataradžas versija feisītī.
ESMU VECTĒVS
Manu likumi 9
tadaṇḍamabhavaddhaimaṃ sahasrāṃśusamaprabham |
tasmiñjajñe svayaṃ brahmā sarvalokapitāmahaḥ || Manu 1.9 ||
“Tā (celonības sēkla) kļuva par zelta olu, spožu kā Saule; tajā (olā) viņš pats piedzima kā Brahma, visas pasaules ‘vectēvs’. “
Kas ir ģimenes dzīve? Mūsdienās Ģimenes dzīve ir nonivelēta līdz banālai divu cilvēku attiecību problēmātikai.
Kaut gan patiesībā - ģimenes dzīve nav atraujama no lielā visuma - no Radīšanas procesa, no dzimtas, no vectēviem, no senčiem, no vecvectēviem, no Dieva, no mūžu dzīvo mūžu mācies.
Ģimenes dzīve mūsdienās ir padarīta par izsmieklu. Par izkropļotu nespējas projekciju.
Cilvēki nevar pat izveidot ģimenes aizmetņus... knapi izspiež kaut kādu “es, aprūpētājs nr 1, aprūpētājs nr 2”... labākajā gadījumā - “es, mamma, tētis”... Tāda izdzimteņu fabrika.
Kur brāļi? Kur māsas? Kur onkuļi? Kur tantes? Kur vectēvi? Kur vecmammas? Kur sirmie vecvectēvi? Kur?
Kur iziešana pie vīra ne vēlāk par 16 gadiem? Kur piecas paaudze vienā mūžā? Kur uzticība, šķīstums, viens vīrietis viens mūžs? Kur pienākums, piemērs, atbalsts, pašatdeve, nesavtīgums, viens par visiem visi par vienu... Kur? Kur Vīra, dēla, tēva gods, cieņa, vīrs un vārds? Kur? Filmās? Grāmatās? Muzejos? Kur Ticība? Kur Dievs?
Viduslaiku mitoloģijā?
Tā nav ģimene.
Vectēvs 40 gados, vectēva vectēvs 80 gados, 5-7-10-12 bērni no pāra, stingri uzvedības kodeksi, savstarpēja saticība, vienots mērķis, ideja, dzīves sūtība - lūk tā ir ģimene.
Un nekad nav par vēlu to sākt.
Jo ja kaut viens no dēliem vai meitām pieņems un izpratīs mūžsenās patiesības - dzīs saknes - nekas nav zaudēts.
Dzīvei ir jēga. Un ģimenes dzīve ir vide, kas veido CILVĒCI - kur garīgi attīstīties. Ģimenes dzīve ir pasaules attiecību modelis. Atņem to, iznīcini, izjauc - un Tava pasaule pārvērtīsies par džungļiem. Dzīvnieku pasaule. Labākajā gadījumā - par dzīvnieku fermu. Kur palikt par vergiem - ganāmiem lopiem uz nokaušanu.
Sliktākajā - plēsoņu balle vienreizējās lietošanas izdzinteņiem - kurus aprit, sagremot un izspļaut.
Tā kā - nekad nav par vēlu.
Mana ģimenes dzīve sākas tikai pašreiz. Esmu vectēvs.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

(Nodzēsts puksts)

[info]mranarhs
2021-01-20 12:37 (saite)
Par visiem taviem izteikumiem pēc kārtas.

1. Divi ieraksti, viens novembrī, viens janvārī. Tavā interpretācijā tas ir regulāri. Hahaha, nu labi, interpretē tā, ja vēlies.

2. Nav ok bez īpašas vajadzības - un katrs pats savā žurnālā nosaka, kad ir šī vajadzība, un kad tās nav. Tu te centies iestāstīt, ka visiem ir jākalkulē, kādas ir iespējamās sekas rakstītajam. Paskaties varbūt pats uz sevi? Vai tam, ko tu te tagad komentē, nevar būt negatīva ietekme uz mani? Un kā tu domā, vai nebija nekāda negatīva ietekme tam, ka tu pirms vairākiem gadiem rakstīji manam darba devējam? Es nenoliedzu, ka ir gadījumi, kad kaut kāda publikācija, nav svarīgi, cibā vai kādā citā publiskā platformā, ir kaitējoša. Vai arī autors uzsēžas uz vienu cilvēku un viņu glušī nost. Bet šeit nav tas gadījums, ok, atsienies, lūdzu, lai man nav tevi jābloķē.

3. Mēģināt aizliegt ir tieši tas, ko tu dari. Ieklausies, lūdzu, manā padomā - tavi komentāri ir situācijai neatbilstoši un tikai kurina naidu.

P.s. Es jau varu šādus tekstus par Nataradžu vai jebko turpmāk likt zem atslēgas vai pat publicēt tikai savai atlasītajai listei, kurā tu (saprotamu iemeslu dēļ) neesi. Vai tas ir tavs mērķis?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?