the lament configurator ([info]morloku_karalis) rakstīja,
@ 2009-05-08 12:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
opā:

http://www.satori.lv/raksts/2821/Viesturs_Sints/Gutenmorgens_un_recenzija

jocīgi, ka pirmajā lapaā no recenzijas izvilkts viens no diviem vai trim grāmatu kritizējošajiem teikumiem. kā arī, šajā žanrā, lai nu kā to nosauktu, es absolūti nejūtos tik ērti, kā rakstot par žanru literatūru (paldies R.B. par to), līdz ar ko recenzija pati par sevi nav laba. bet labi, ko tur daudz.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]peacemaker
2009-05-08 19:45 (saite)
izlasījis nosaukumu, cerēju, ka arī recenzija būs Gūtenmorgena stāsta veidā uzrakstīta :/. bet ir ok. tiesa, man Bērziņa stafs asociējas ar "intelektuālo" humoru, ne vnk patīkamu laika pavadīšanu - pēc izlasīšanas parasti vismaz piepacelta uzacs un "heh" garantēts.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]morloku_karalis
2009-05-09 20:50 (saite)
nu jā, bet kas tad dara humoru intelektuālu? manuprāt, virzieni prom no "parasta" humora ir divi - pirmais saistās ar atkāpšanos no "man. fall down. funny..." jeb joka kā tāda, vismaz tādā no stāsta pēkšņi izlienoša dzeloņa izpratnē (punchline-i un tā), par labu twistiem tieši stāstā, sižetā, valodā, varoņu attīstībā. šis, manuprāt, Gūtenmorgenā ir diezgan, ko arī centos norādīt recenzijā. otrs virziens ir tīri uz zināšanu līmeni, kas vajadzīgs, lai saprastu joku. un ar to - vai nu es kaut ko esmu dramatiski palaidis garām, jebšu nekā tāda tur īpaši nebija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2009-05-10 14:23 (saite)
Ir ok, tikai gribējās drusku garāku.
Artis

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]morloku_karalis
2009-05-12 01:06 (saite)
nu re, kā tu te tagad, žurnālu izdzēsis, dabū parakstus likt un komentārus bez bildes... ļoti muļķīgi no tavas puses tā pazust, manuprāt.

bet nu jā, paldies par interesi par recenziju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?