the lament configurator ([info]morloku_karalis) rakstīja,
@ 2013-09-19 14:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tātad, latviski ir izdota fantasy grāmata "vēja vārds", ko aizgūtnēm cits citam iesaka ļaudis attiecīgiem žanriem veltītos interneta apcirkņos. protams, visi tie labie vārdi tā kā drusku liek man gribēt to izlasīt. no otras puses, tie ieteicēji laikam gan pa lielam ir tie paši, kuru dēļ "Endera spēle" skaitās bezmaz labākā sci-fi grāmata ever, līdz ar ko viņu viedoklim varbūt labāk neticēt ne tik, cik melns aiz naga. hm.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sirdna
2013-09-19 14:55 (saite)
Lasīta nav, bet apraksts komplektā ar vāku neuzrunā.

"Esmu megakruts, ne tāds kā jūs, utes pēdējās!" Kamōn, kas tā par attieksmi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]morloku_karalis
2013-09-19 15:17 (saite)
no vienas atsauksmes: "I didn't care about the main character, if he's so perfect, he doesn't need my readership."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sirdna
2013-09-19 15:26 (saite)
mhm..8)

The main protagonist...is awesome. Super awesome. The best thing to ever happen. He is boss. He invented the internet, air, Nike, the common cold and love. He is made from real tiger blood and everything he does he is WINNING.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nefolk2
2013-09-19 19:33 (saite)
O, nezināju. Šovasar izlasīju angliski to pašu apcirkņu ietekmē, pie viena nodomājot, ka vietām gaužām netulkojama, vismaz nenodarot pāri oriģinālam. Grāmata, lai arī drusku pārvērtēta (būšot arī seriāls), tomēr nav zemē metama un autors nav muļķis, bet piesieties, protams, arī ir par ko. Piemēram, mums jānotic tam, ka viss, kas tajā notiek, tiek mutiski izstāstīts ("stāsts stāstā" variants) vienas dienas laikā (vai arī jāpieņem, ka Rotfusa pasaulē diennakts garums ir vismaz 70 stundas) un tik literāri izpušķotā manierē. Par galveno varoni varbūt ņemtos spriest tikai pēc iepazīšanās ar visu sāgu kopumā (uz visa sava ņevjebennā krutuma fona viņš brīžiem tomēr pieņem neizskaidrojami muļķīgus lēmumus). Patika detaļas un tas, ka maģijai viņa pasaulē ir "racionāls" izskaidrojums, proti, nav tā, ka vienkārši pastāv kaut kādi poterīgi buramvārdi un darbības, kas tāpat vien "strādā". Nepatika beibe

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]morloku_karalis
2013-09-20 14:25 (saite)
o, paldies par viedokli.

nebiju pamanījis, ka tā ir "sāgas" daļa. jāsaka, šī tendence, kas nu jau arī visai nopietni uz sci-fi pārmetusies, gan mani kaitina. vairākas grāmatas par vienu varoni, ok, vienā pasaulē, ok, bet tas, ka no lasītāja tiek prasīts būt pazīstamam ar visu epic sprawling sāgu, lai tā īsti līdz galam novērtētu kaut vienu grāmatu, tas gan vairs nav kruti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?