Mola ([info]mola) rakstīja,
@ 2011-04-03 22:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ikdiena

Man nedrīkst iziet ielās un nedrīkst skatīties uz veciem cilvēkiem, jo man viņu ir žēl. Tā tiešām, no visas sirds žēl. Par to, ka viņi ir veci, par to, ka viņi tik lēni un nevarīgi staigā, par to, kā veikalā pie kases skaita savus pēdējos santīmus, un mana palīdzība var izrādīties visnotaļ niecīga - es varu piedāvāt palīdzēt pāriet pāri ielai, pārvarēt pāris pakāpienus lai ieietu veikalā, bet tas arī viss. Tālāk mēs dzīvojam katrs savu dzīvi.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]almighty_j
2011-04-03 22:47 (saite)
Vienam no mūsējiem - Edvīnam - ir pāri 80. Viņš no agra pavasara līdz vēlam rudenim rītu sāk ar peldēm necilā baseinā turpat pie mājas. Vēl viņam ir milzīga personiskā bibliotēka, kurā ir grāmatas, kādas es neesmu redzējis nevienā veikalā (laikam izķertas acumirklī). Viņš ir pensionēts inženieris-elektriķis, palīdzējis RVR elektrisko vilcienu tapšanā. Kādreizējais zemessargs. Stāvējis klāt pie Latvijas armijas dibināšanas.

My point is - visa mūsu dzīve sastāv no apzinātām vai neapzinātām izvēlēm. Un tās noved mūs tur, kur mēs esam. Un tikai tās mēs nevaram mainīt. Visu pārējo var. Cik gan ļoti es būtu vēlējies redzēt šo cilvēku izvēles. Varbūt viņi balsoja par Gorbunovu ('jo viņam tie matiņi tā smuki saķemmēti'), varbūt nē.

Bet tajā pašā laikā arī man ir žēl. Ļoti. :(

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mola
2011-04-03 22:57 (saite)
Forši, ka kustās un darās. :)
Jā, es piekrītu, ka mūsu izvēles noved mūs tur, kur mēs esam tagad, bet tas nav tā viennozīmīgi, jo ir lietas, kuras nevar ietekmēt un man ir ļoti žēl tos, kuru dzīve tā noforši iegrozījās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]almighty_j
2011-04-03 23:12 (saite)
Man arī žēl, fakts. Bet kaut kā aptekās dūša, kad pie lielveikala tev klāt pienāk večuks un krievu valodā prasa 'ei, sinok, estj 50 kapeik?'. Tas bija sen, par laimi.
Es nezinu šo cilvēku dzīvesstāstus, bet ļoti, ļoti gribētos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?