24 November 2021 @ 10:52 am
Noriets.  
Karoče viss jūsu grandiozais liberālisms, tolerance un iekļautība tiek atsviesti trejdeviņos viduslaikos, vai pat tumšā, saltā, dūņainā pre-universe, ar jūsu velnešķīgo dalītāja attieksmi pret nabaga antivakseriem. Kas būtībā nozīmē ka jūsu liberālisms was a sham all along. Ekspozē!
 
 
( Post a new comment )
Skabičevskis[info]begemots on November 24th, 2021 - 09:53 pm
atvaino, bet tu runā, kā no plaukta nokritis.

slimnīcu mazspēja mums ir. pētīt, kura vaina tā ir, vari cik uziet, bet kamēr šāda mazspēja nav atrisināta, vajag kādu risinājumu *tagad*.

pat pie vislabākās gribas un sadodoties rociņās mēs nevaram dzemdēt ārstus un medmāsas uz sitiena. ja COVID sākumā izsludinātu uzņemšanu medicīnas fakultātē ar Max privilēģijām, rezultāts tāpat būs pēc gadiem 10.


šis ierobežojums pastāv un ir neapejams tātad ar to kad ir jādara. lai tavi piedāvājumi kā nepārbāzt slimnīcas pie esošās kapacitātes?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on November 24th, 2021 - 10:07 pm
+
(Reply) (Parent) (Link)
[info]saka_taisniibu2 on November 24th, 2021 - 10:10 pm
Mans piedāvājums ir 1) nekavējoties atteikties no smagās morālās apgrēcības, kas saucas "brīvprātīgi piespiedu kārtas vakcinācija", un atvainoties visiem, kuriem šādi nodarīt kaitējums un kuriem lika justies kā dzimtļaudīm; 2) nekavējoties pārvirzīt vai atgriezt izpļekarēto ES Covid naudu, un to ieguldīt a) lauka hospitāļu būvniecībā; b) brīvprātīgo apmācībā, ārvalstu medicīnas personāla noīrēšanā. Lieki piebilst, ka to vajadzēja darīt jau vasaras sākumā, vēlākais vidū. Bet muļķīga pagātnes rīcība nav attaisnojums šajā brīdī rīkoties vēl muļķīgāk un brutālāk, aizbildinoties, ka ūdens jau smeļas pa muti iekšā, kaut gan pirms tam varēja darīt x, y, n, lai tas ūdnes tik daudz nesmeltos.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Skabičevskis[info]begemots on November 25th, 2021 - 12:43 pm
atvaino, bet vismaz (1) es varu piekrist tikai tie kur tad ir epidemioloģiski pamatoti. nu, kā jau minēju, tur, kur cilvēks nesaskaras darba vietā ikdienā ilgstoši ar citiem. bet nedrīkstētu būt citi pamatojumi (vismaz es nevaru iedomāties).

piemēram, uzskatu, ka tā ir šantāža, likt vakcinēties visiem pašvaldības un valsts pārvaldes darbiniekiem, neatkarīgi no darba specifikas. bet tas neapšaubāmi ir vienkāršāk nekā izstrādāt un likt ievērot kritērijus, kuri cilvēki cik ar kuriem saskaras. pie tam, šos kritērijus noteikti katra iestāde mēģinātu interpretēt pa savam atkarībā no deguniem. tā ka obligāto valsts dienesta vakcināciju neatbalstu, bet vismaz saprotu, kāpēc to ieviesa.

jo (2) ir tufta pie tā ko mēs zinām par COVID izplatības parametriem. skat zemāk manu komentāru formicai
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]saka_taisniibu2 on November 25th, 2021 - 05:43 pm
1) Es tiešām gribētu zināt, kur tas ir epidemioloģiski pamatoti darba kolektīvos, kur ir savakcinējušies vismaz 90%.
2) gultas nav obligāti jāaizņem - kā jau izskanēja Domburšovā, liela daļa mierīgi var ārstēties arī mājās.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Skabičevskis[info]begemots on November 25th, 2021 - 06:15 pm
1) es teiktu tur, kur ir ikdienā darbs ar lielu, it īpaši ilgstošu apmeklētāju plūsmu vai arī ar cilvēkiem, kas ir ar veselības problēmām. skolotāji, piemēram. ārsti. medmāsas. front-desks bankās un iestādēs un tamlīdzīgi.

2) ja neievēroji, mēs ar formicu runājām tieši par to daļu, kas nevar ārstēties mājās.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]formica on November 24th, 2021 - 10:19 pm
85% no inficeetaas publikas nenonaak slimniicaa, ja tiek aarsteeti no 1. dienas un agraak.
Diemzheel propagandas upuri par to nezina, jo neintereseejas.

https://youtu.be/QAHi3lX3oGM?t=253
https://covid19criticalcare.com/covid-19-protocols/i-mask-plus-protocol/
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Skabičevskis[info]begemots on November 25th, 2021 - 11:23 am
Principā pat pēc oficiālās covid statistikas 85% no inficētās publikas jebkurā gadījumā nemaz nenonāk slimnīcā, tā ka ar to viss ir kārtībā.

Problēma ir tajā, ka cilvēki nesaprot statistiku un vārdu "eksponenciāls".
15% ir ļoti ļoti daudz. 15% vienlaicīgi (vai praktiski vienlaicīgi), ir SUPERMEGA daudz. Katastrofa šo vārdu neapraksta pietiekami labi.

Nevienas valsts pasaulē medicīnas sistēma nav paredzēta tam, ka 15% iedzīvotāju būs slimnīcā +/- vienlaicīgi. Pat ne mazāk kā puse no šī daudzuma. Jā, veselības sistēmas nav paredzētas, ka 5% iedzīvotāju visi vienlaicīgi slimos tā, ka vajag slimnīcu; cik dīvaini, vai ne?

Vienkāršs jautājums.

Cik ir slimnīcas vietu (gultu) Latvijā?

Vienkārša atbilde: 10'000.

https://data.stat.gov.lv/pxweb/lv/OSP_OD/OSP_OD__sociala__veseliba__iestades/VAG170.px/table/tableViewLayout1/

Un tas ir viss kopā, ķirurģija, narkoloģija, neiroloģija, onkoloģija, dzemdību nodaļas arī.

Cik procentu Latvijas iedzīvotājus ir fiziski iespējams vienlaicīgi uzturēties slimnīcā? Atbilde, ap 0,5% (pieņemot 1,8M iedzīvotāju). Cik procenti, pie tā, ka eksistē esošie slimnieki? Nu, varbūt ap 0,2% max.

Pat ja mēs atceramies saldos padomju laikus, kad slimnnīcu bija vairāk™, šis skaitlis nemūžam nesasniedza pat 1,5%.

(Reply) (Parent) (Link)