07 May 2021 @ 11:06 am
 
Dažreiz man šķiet, ka visi cilvēki, kas strādā priekš citiem cilvēkiem, vienkārši dzīvo viņu dzīves, jo viņiem nav pieticis izdomas un uzņēmības pašiem savu dzīvi radīt. Bet viņi turpina to darīt, jo ir daļēji izpalīdzīgi un daļēji vienaldzīgi pret esību.
 
 
( Post a new comment )
briinumcepuminjsh[info]french_mime on May 7th, 2021 - 02:07 pm
!!!
(Reply) (Link)
barvins[info]barvins on May 7th, 2021 - 03:56 pm
"Strādā priekš citiem" tev nozīmē:
1) Cilvēki, kas saņem naudu no citiem cilvēkiem par to, ka izdara lietas, ko citiem vajag? (Kā alternatīva ir vai nu cilvēki, kas saņem naudu nedarot lietas, kas citiem ir vajadzīgas, piemēram, akciju treideri, vai cilvēki, kas nesaņem naudu vispār, t.i., pārtiek no tā, ko paši izaudzē vai nomedī).
2) Cilvēki, kam nepatīk darīt tās lietas, par ko viņiem dod naudu, bet viņi to tomēr dara.
3) Cilvēki, kas saņem naudu no starpnieka, nevis no gala lietotāja, t.i. tu uztaisi lietu un boss par to tev iedod naudu, tad boss to lietu iedod citiem cilvēkiem, kam tā lieta ir vajadzīga, un tie iedod naudu bosam.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 7th, 2021 - 05:21 pm
Cilveeki kas dara lietas, kas nebija vinju ideja.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Skabičevskis[info]begemots on May 7th, 2021 - 05:47 pm
Piemēram, maiznieki?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 7th, 2021 - 05:57 pm
Jaa.
(Reply) (Parent) (Link)
barvins[info]barvins on May 7th, 2021 - 05:59 pm
Ok, skaidrs, makes sense.
(Reply) (Parent) (Link)
barvins[info]barvins on May 8th, 2021 - 01:38 pm
Es esmu ar to saskāries arī no tādas puses, ka cilvēki īsti negrib vai nemāk īstenot manas idejas, kko safukā, un tad man jādara pašam, ja gribas rezultātu tieši tā kā man vajag.
(Reply) (Parent) (Link)
木[info]dombrava on May 7th, 2021 - 10:51 pm
Bet vai tad iespējams patiesi strādāt priekš citiem, ja neesi patiess pret sevi? Kā var ko citiem iedot ko labu, ja pret sevi vienaldzība un nolaidība? Un tas jau nemaz ilgstoši nevar turpināties, jo sākas t.s. izdegšana.

Es piekrītu, ka varbūt tas ir veids, kā sevi apliecināt, justies vērtīgam, taču tāda veida strādāšana citiem nešķiet harmoniska.

Manuprāt, patiesa strādāšana citiem nenozīmē sevis noliegšanu, bet paplašināšanu. Un varbūt tā ir cilvēka vēlme būt vajadzīgam vai saistītam ar pasauli, jo tā jau grūti tikai savā burbulī dzīvot, pat ja izolācijā man bieži šķitis pat ērtāk.
(Reply) (Thread) (Link)
木[info]dombrava on May 7th, 2021 - 10:53 pm
Jo var taču tā būt, ka cilvēkam ir drosme savu dzīvi radīt/dzīvot, taču viņam ir arī spēcīga vēlme palīdzēt. Līdzīgi kā māksliniekiem vai sportistiem, ka tā nodarbe ir kā elpot. Un arī tā sajūta, ka ar to foršo gribas dalīties, nevis tikai sev paturēt. Tā vismaz es to saprotu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 7th, 2021 - 11:04 pm
Nu jā, tev ir taisnība, daudzi darbi ir forši, pat ja tas nav paša bizness vai kas ekskluzīvs. Man vienkārši ir šodien slikts garstāvoklis un pašai tā šķiet par savu darbu so I write mean entry yes.
(Reply) (Parent) (Link)
gnidrologs[info]gnidrologs on May 8th, 2021 - 12:50 am
Esmu galdnieks. Strādāju citiem, bet bieži radu citiem, smeļoties no savas pieredzes un taisot pats savas idejas jauniem risinājumiem. Kopējā ideja nav mana, bet es modificēju darba procesu un iznākumu ar savu know how un iztēli, Ko tad?
(Reply) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 8th, 2021 - 11:19 am
Visi cilvāki esmu es, es to tikai par savu darbu saku un man bija slikts garstāvoklis.
(Reply) (Parent) (Link)
iokaste[info]iokaste on May 8th, 2021 - 12:37 pm
ja es slauku ietvi, tā ir mana garīgā prakse, nevis kalpošana.
(Reply) (Link)