07 May 2021 @ 11:06 am
 
Dažreiz man šķiet, ka visi cilvēki, kas strādā priekš citiem cilvēkiem, vienkārši dzīvo viņu dzīves, jo viņiem nav pieticis izdomas un uzņēmības pašiem savu dzīvi radīt. Bet viņi turpina to darīt, jo ir daļēji izpalīdzīgi un daļēji vienaldzīgi pret esību.
 
 
( Post a new comment )
木[info]dombrava on May 7th, 2021 - 10:51 pm
Bet vai tad iespējams patiesi strādāt priekš citiem, ja neesi patiess pret sevi? Kā var ko citiem iedot ko labu, ja pret sevi vienaldzība un nolaidība? Un tas jau nemaz ilgstoši nevar turpināties, jo sākas t.s. izdegšana.

Es piekrītu, ka varbūt tas ir veids, kā sevi apliecināt, justies vērtīgam, taču tāda veida strādāšana citiem nešķiet harmoniska.

Manuprāt, patiesa strādāšana citiem nenozīmē sevis noliegšanu, bet paplašināšanu. Un varbūt tā ir cilvēka vēlme būt vajadzīgam vai saistītam ar pasauli, jo tā jau grūti tikai savā burbulī dzīvot, pat ja izolācijā man bieži šķitis pat ērtāk.
(Reply) (Thread) (Link)
木[info]dombrava on May 7th, 2021 - 10:53 pm
Jo var taču tā būt, ka cilvēkam ir drosme savu dzīvi radīt/dzīvot, taču viņam ir arī spēcīga vēlme palīdzēt. Līdzīgi kā māksliniekiem vai sportistiem, ka tā nodarbe ir kā elpot. Un arī tā sajūta, ka ar to foršo gribas dalīties, nevis tikai sev paturēt. Tā vismaz es to saprotu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]methodrone on May 7th, 2021 - 11:04 pm
Nu jā, tev ir taisnība, daudzi darbi ir forši, pat ja tas nav paša bizness vai kas ekskluzīvs. Man vienkārši ir šodien slikts garstāvoklis un pašai tā šķiet par savu darbu so I write mean entry yes.
(Reply) (Parent) (Link)